pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2017-2018 host : www.roepovo.benl
U 13C: Goed weerwerk tegen sterke ploeg
Zoals de cijfers aangeven speelden onze groentjes iedere set telkens goed mee tot halfweg. Er wordt met meer concentratie gespeeld en met de wil er iets van te maken halen we bijna iedere week een toch iets hoger niveau. De foutenlast van onze opslag is steeds lager zodat we ook meer punten kunnen scoren en minder punten weggeven. Tegen een ploeg die een zeer sterke opslag heeft (wat resulteert in een vierde plaats in de rangschikking) hebben we goed weerwerk geboden maar moesten telkens buigen voor de overmacht.
Lees verslag ...
Roepovo A kansloos tegen autoritaire leider Roeselare B
Roepovo A, nog steeds zonder Thomas, Elias, Tim en Emile, moest het in een onuitgegeven opstelling opnemen tegen Roeselare B, leider in tweede divisie. Roeselare zette meteen de toon met een perfecte eerste set. Maar met een secure receptie en mooi verdeelwerk van Lander konden onze aanvallers nu wel vlot scoren en zo langszij komen. Maar de bezoekers herstelden zich in de derde set en moest Roepovo stilaan de wet van de sterkste onderaan. Tegen het groot bezoekend blok en een vlot scorende opposite was dit Roepovo niet opgewassen.
Logische nederlaag op Rokavo voor de RPB's
Ondanks de cijfermatig zware nederlaag zette RPB toch een bemoedigende prestatie neer in Rollegem-Kapelle. Natuurlijk onderging het de wet van de sterkste en kreunde het onder het zware opslagwerk van de thuisploeg, maar er stak dit keer wel vechtlust in het team. De kopjes gingen nooit naar beneden en in tegenstelling tot vorige partijen groeide de ploeg naarmate de partij vorderde. In set 3 was er zelfs even uitzicht op een stunt toen de bordjes 17-17 aanwezen. Een aantal jongeren kreeg zijn kans en stond aardig zijn mannetje. Hopelijk kan het team de lijn doortrekken naar de volgende belangrijke partij tegen Olva Brugge om zo het degradatiespook toch terug op afstand te fietsen.
Volleybalkampen in de streek (10/02/2018)
Onze jeugdsponsor OUTSIDE organiseert in de grote vakantie kwaliteitsvolle volleybalstages. Alle info kan je terugvinden in de bijlage.
Lees meer ...
Sterke prestatie van U13 A
Een sterke start van onze groentjes bezorgen onze een makkelijke winst in set 1.
Lees verslag ...
Beste ploeg uit de reeks te sterk voor C-ploeg U13
De gevatte opslagen van de thuisploeg deed onze receptie wankelen zodat er een grote kloof ontstond. Wanneer we de bal wel konden afsnoepen werd er dan teveel gefaald in de opslag zodat Webis vlot de eerste set binnenhaalde.
Lees verslag ...
Onvolledig RPA verliest met 3-1 tegen hekkensluiter Diksmuide
Door de afwezigheid van vijf !!! spelers (Jonathan, Thomas, Elias, Tim, Emile) moest Piazzeta aardig wat schuiven met zijn pionnen. Zo verhuisde Mathias naar de hoek en werd Siegfried de libero van dienst, zodat Stijn onze extra aanvaller werd. Ondanks een sterke wedstrijd van Pascal en Mathias op de hoek moest RPA toch de duimen leggen. Gelijkopgaand begin van de eerste set, maar toen Roepovo de opslagdruk wat kon opdrijven, kon Pascal aardig wat muurtjes optrekken zodat de bezoekers vrij vlot met 25-19 de eerste set konden winnen. Maar Diksmuide liet het hoofd niet hangen en nu was het vooral bij Roepovo dat de receptie in gebreke bleef. Diksmuide bleef vlot scoren via het midden. De Hoppeplukkers hadden het moeilijk om te scoren. In set vier ging Roepovo volledig onderuit in receptie. Niettegenstaande een opslagreeks van Lander en stevige bloks vooraan konden de bezoekers nog milderen, maar Diksmuide ging lopen met de drie punten.
Floris kwam te laat, hij zag en hij overwon.
Het was leuk tijdens de eerste set. Gits stond bij afwezigheid van zijn vaste passeur met een verhakkeld team op het plein en RPB walste over hen heen. Maar vanaf set 2 sloop er met de entree van de afgetrainde blonde god die we ooit met tegenzin zagen vertrekken, een overdosis faalangst in de bezoekende kopjes. Het gemonkel en de pretoogjes uit de openingsset maakten plaats voor gefrustreerde grimassen en schuldinducerende blikken. Iedereen dus de pedalen kwijt met 25-17 tot gevolg. En het ging van kwaad naar erger: terwijl het Gitse teamgezang de ploeg verder voortstuwde, stond er aan de overzijde al lang geen team meer op het plein, laat staan dat ze zongen. Het werd 25-12. Met de inbreng van Roel, Julian en Emile kon RPB tot zijn eigen verbazing nog tot 17-16 aanklampen in set 4, maar ook toen viel de duisternis in. Met een resem uitwedstrijden voor de boeg, valt te vrezen dat de tunnel nog lang wordt. Hopelijk daagt aan het eind ervan het spreekwoordelijke licht.
Prachtige wedstrijd van onze U11
Met maar liefst 5 spelertjes stonden wij klaar om de wedstrijd te starten in Vlamertinge. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, we zien dat we tijdens het spel moeite hadden met onze receptie, omdat we niet mooi achter de bal staan waardoor de bal in het decor wordt gespeeld. Onze opslag was wel een goed punt, er werd zowel bovenhands als onderhands opgeslagen. Wat een heel groot probleem is met onze opslag dat we de bal te laag opwerpen, waardoor we de bal niet op het hoogste punt kunnen raken. Voor volgende week zullen we terug trainen op receptie zodanig dat we de volgende match minder punten verliezen met onze receptie. In het spelverloop blijven onze jongens verder evolueren en zien we altijd mooier en mooier volleybal.
Lees verslag ...
Heuglijk nieuws ten huize van Maarten en Cloë. (01/02/2018)
Op 13 december zag kleine Jeanne het levenslicht. Langs deze weg willen we onze beste gelukswensen overmaken aan de kersverse papa en aan moedige mama Cloë bij de geboorte van hun kleine spruit. Ook Peter Adriaan (RPC) deelt natuurlijk in de vreugde en ook hier mag een grote proficiat niet ontbreken!
Overlijden trouw supporter Jacques Ballyn (01/02/2018)
Roepovo betreurt het plotse overlijden van zijn supporter van het eerste uur, Jacques Ballyn. Jacques was een groot volleyballiefhebber en zat al als aandachtig in onze tribune toen we nog in ‘De Lovie’ speelden. Hij was een graag geziene gast in ons midden en het was na de match aangenaam nakaarten met deze goedlachse man. Hij zal zeker een voelbare leegte nalaten in onze tribunes. Mede langs deze weg bieden we echtgenote Noëlla, de kinderen en de nabestaanden onze oprechte blijken van deelneming aan en wensen we hen veel sterkte toe.
Jacques wordt begraven op zaterdag 3 februari om 10:00 uur in de Sint-Bertinuskerk.
Bijna setwinst voor U17 tegen Menen
In hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie moesten de U17 het opnemen tegen Menen.
Lees verslag ...
Roepovo A onderuit in tie-break tegen Vamos Stekene
Wedstrijd met twee gezichten waarin de thuisploeg twee sets lang achter de feiten moest aanlopen en werd afgestraft door een gebrek aan opslagdruk en een onzuivere opbouw. De thuisploeg herpakte zich door de inbreng van middenman Vancayseele en dwong nipt de teabreak af. In de vijfde set kreeg Roepovo A door een mindere receptie direct een niet meer goed te maken achterstand aangesmeerd. Intussen zullen de examens achter de rug zijn en kan iedereen zich terug volledig concentreren op het volleybal
Winst voor de U15B
Dit weekend moest de U15B op bezoek bij Heuvelland. Dit was zeker een haalbare match, die we zeker konden winnen. In set 1 werd er al direct volleybal gebracht, verdedigend en aanvallend verliep het zeer vlot. Freeballen werden aan de net gebracht en er werd tactisch gescoord. Terug was onze receptie een minpuntje, veel spelers stonden niet klaar en zo kregen we de ene achter de andere opslag tegen. Toch wonnen ze deze set met 21/25. Aan set 2 begonnen we heel moeizaam en hadden we al direct te maken met een 0-5 achterstand, de oorzaak lag terug bij onze receptie. Er werd minder gecommuniceerd waardoor er teveel fouten werden gemaakt, ook was er geen concentratie meer want 4 opslagen na elkaar is teveel. Na de tweede time out herpakte de jongens zich, maar dit was natuurlijk net iets te laat: 17/25 eindstand. In set 3 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, vele rally's zorgden voor een mooie match. Deze rally's werden niet altijd afgemaakt, maar er werd wel volleybal gebracht die ik wilde zien. Aanvallend werd er terug gescoord en het blok stond op de meeste momenten goed. We haalden terug deze set nipt binnen 24/26. In de laatste set kwamen we terug even in de problemen, maar we herpakten ons direct waardoor we weinig fouten maakten en zo konden we eindelijk terug 3 punten meepakken naar Poperinge! Eindstand: 1-3 (21/25 - 25/17 - 24/26 - 20/25)
2de jaars net iets te sterk
Dit weekend stond de derby op het programma: “roepovo B – roepovo A”. Beide U15 ploegen hadden aan het begin van de wedstrijd evenveel kansen om deze wedstrijd te winnen. De B-ploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd er werd verdedigd, aanvallend gescoord en er werd moeilijk geserveerd. De wedstrijd bleef mooi in evenwicht 8-9/12-11/15-16, maar na een mooie opslagreeks van de A-ploeg moest de jongste kadetten trots zijn op een 19/25 eindstand. In de tweede set waren de oudste te sterk met heel wat opslagreeksen van de uitploeg en heel wat receptiefouten van de thuisploeg, kon de A-ploeg heel wat uitlopen en ze wonnen de set met 9/25. In de derde set werd de spanning er terug ingestoken, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Maar na enkele slechte recepties van de B-ploeg sloten ze deze wedstrijd af met 15/25 en een 0-3 eindstand. Zowel de A als de B-ploeg doen het niet slecht in de competitie. De oudste staan voorlopig op de derde plaats en strijden dit weekend om de tweede plaats tegen Menen. De jongste zijn al zeker van een 6de plaats en spelen volgend weekend tegen Heuvelland.
C-ploeg wint spannende wedstrijd
Set 1: 8-6 / 10-10 / 17-13 / 18-21 / 21-24 / 28-26
Lees verslag ...
2de plaats is binnen voor de U15A
De kadetten speelden de ganse wedstrijd op een goed, constant niveau en Menen miste wat scherpte in opslag en opbouw. De eerste 2 sets werden redelijk vlot gewonnen door Roepovo. Door een goede opslagdruk en constante receptie kon er bij ons goed verdeeld worden waardoor scoren een stuk gemakkelijker ging. Enkel in verdediging konden we nog een beter doen. Ballen die links of rechts van ons vallen, moeten hoog gespeeld worden!
Lees verslag ...
U13 A laten zich niet verrassen in de hel van Menen
We begonnen de wedstrijd met een zware opslagdruk waardoor we snel en makkelijk op voorsprong kwamen.
Lees verslag ...
Zwaar opslagwerk thuisploeg brengt U13 C in moeilijkheden
Zeer goed weerwerk in set 1 en set 2. Telkens tot halfweg de set spelen we gelijk mee, maar in beide sets werd onze receptie in de problemen gebracht door het moeilijke opslagwerk van de thuisploeg die een grote kloof kon slaan waardoor terugkomen van onze groentjes onmogelijk was. De derde set was er teveel aan voor onze moedige jongens.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt een boeiende wedstrijd met wisselende kansen tegen VT Gullegem
Gullegem is naar Poperinge afgezakt met 5 spelertjes. Net als bij ons is er toch wat variatie zowel in techniek als in fysieke mogelijkheden. Het is de bedoeling van Roepovo dat iedereen met iedereen speelt. Vandaar de sterk wisselende setstanden. In het spelverloop blijven onze jongens verder evolueren met soms onverwachte acties die toch een applaus verdienen.
Lees verslag ...
U17 verliest in Tiebreak tegen Kuurne na nochtans schitterende start
Zondagvoormiddag maakte de U17 de verplaatsing naar Kuurne. Een haalbare tegenstander die we in de heenronde konden verslaan.
Lees verslag ...
Bijna setwinst voor U17 tegen Marke-Webis
Zaterdag laatst moesten onze youngsters het opnemen tegen Marke-Webis. De eerste set werd er erg zwak gestart met direct een vijfpuntenkloof tot gevolg.
Lees verslag ...
Mak Roepovo A gaat onderuit tegen enthousiast Loppem
Door de afwezigheid van Van Criekinge en Vandenberghe (beiden examens) moest Piazzeta zijn ploeg wat herschikken en waren de wisselmogelijkheden wat beperkter, maar na de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht. Maar na de vrij gemakkelijke winst in de eerste set ging zowel in opbouw als afwerking het licht uit bij Roepovo. Loppem profiteerde hiervan om met veel enthousiasme drie sets op rij te winnen en verdiend de volle buit uit de brand te slepen.
Mooie prestatie van de RPB's tegen Bredene: 3-2!
Splijtend! Zo begon RPB aan zijn match tegen Bredene, vooruitgestuwd door een hardkloppende Maarten die genadeloos de onverdedigbare spikes aaneenreeg. Simon die met omgeslagen voet noodgedwongen aan de kant moest blijven, weliswaar zalig genietend van Jasmiens beste zorgen, zag vanuit zijn ooghoeken dat interimlibero Cédric in het achterveld meer dan behoorlijk zijn mannetje stond. Zijn buikvlinders tillen hem momenteel zeker een niveau hoger. Ondanks de zes storende opslagmissers die we in set één moesten noteren, stoomde groen-wit vooruit: van 8-4 naar 16-9. Iedereen leek zijn beste niveau teruggevonden te hebben en bij setter Dries groeide het vertrouwen in al zijn aanvallers. Zo mocht Gilles zes punten voor zijn rekening nemen al was het matchpunt zeker ook de verdienste van Cédric die met enige zin voor spanning periculeus wegwipte om de touché te vermijden (25-20).
Lees verslag ...
U 17 legt de duimen in Moorslede na 4 spannende sets.
Zondagmiddag moesten onze jongens vroeg hun middagmaal verorberen om al om 13u15 aan de opslag te staan in Moorslede. De start werd dan ook een beetje gemist want Roepovo kwam al gauw op een 11-5 achterstand, voornamelijk door zwakke recepties. Toch werd er beetje bij beetje aan de achterstand geknabbeld (18-15; 21-19) om zelf bij 24-25 en 26-27 twee setballen te versieren. Jammer genoeg trok de thuisploeg aan het langste eind (30-28). De tweede set werd beter begonnen(8-11) maar het eigen niveau verwaterde door te veel onnodige fouten en (opslag)missers: 18-15, 25-19. Mede doordat de foutenlast bij Moorslede hoger lag en doordat onze jongens zelf meer durfden aan te vallen kon in de derde set een mooie kloof uitgebouwd worden (2-7; 11-17). Toch maakten we het nog spannend en kwam Doskom langszij (25-25). Gelukkig kon het hoofd koel gehouden worden en blokten we een paar aanvallen af: 26-28! In de vierde set waren er bij momenten spannende rally’s te zien en scoorden we aanvankelijk ook goed (8-13), maar beetje bij beetje verdween precies de goesting om te winnen (14-14; 22-19). De set en dus de wedstrijd eindigde op 25-20. Een klein beetje meer gedrevenheid zou de ploeg wel van pas komen, hopelijk in de volgende wedstrijden…
U 17 gaat ten onder in bekerwedstrijd tegen Parky-Menen met 0-3
Na de eindejaarsfeesten en bijna 3 weken vakantie stond de U 17 het afgelopen weekend voor een dubbele opdracht .
Lees verslag ...
Michel wil ambitie wijzigen van behoud naar plaats in top vier (HNB 21/12/2017)
Lees meer ...
U13A: een mooie afsluiter van de heenronde
Set1: 1-6/ 2-10/ 10-22/ 14-25
Lees verslag ...
Martinus en Julius, waer bestu bleven ...
Net zoals RPA op het belendend terrein had Roepovo B het heel moeilijk met de organisatie in de eerste set: de achterlijn verwarde onze passeur al te vaak met de gordijnen en stuurde menige receptie die richting uit. Tom verhuisde in set 2 van het midden naar receptie-hoek en die tactische zet loonde ei zo na. In set 3 werd het debacle echter compleet in dit voor RPB gedrocht van een match. Voor de rest hoeft er niet veel gezegd te worden of zoals de illustere Friedrich von Schiller al wist: "Grote zielen lijden in stilte".
Roepovo A haalt toch de drie punten in Tielt na slechte start
Roepovo A had het heel moeilijk in de organisatie in de eerste set, maar na een paar geslaagde wissels konden ze stilaan de controle overnemen. Na een spannende en cruciale tweede ste kwam Poperinge langszij. Vanaf de derde beurt moest thuisploeg Tielt de wet van de sterkste ondergaan tegen een rustig dominerend Roepovo

2018 - Roepovo Poperinge