pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2019-2020 host : www.roepovo.benl
Roepovo U11 sluit eerste semester af met een vlotte zege tegen Marke
Roepovo Poperinge - VT Marke Webis Wevelgem B : 3 - 0 Onze stap naar competitie U11 3 tegen 3 was bij de aanvang van het seizoen een stap in het bekende. Het idee dat het tot nieuwjaar een zwoegen zou worden zonder veel resultaat is echter uitgedraaid op 7 overwinningen op 10 met een tweede plaats in het klassement. Met de match in Marke nog in het geheugen (verlies met 3-2 in een stemming van zondagnamiddag. ) hadden onze jongens nog iets goed te maken.
Lees verslag ...
RPA heeft iets goed te maken (HLN 13/12/2019)
Lees meer ...
Niveau wat ondermaats van onze U17
Na de heenronde volledig te hebben afgewerkt vorige week stond de eerste wedstrijd van de terugronde al op het programma. We moesten onze eerste wedstrijd afwerken in Heuvelland. Heuvelland stond onder ons geklasseerd en is zeker een haalbare tegenstander. De thuismatch eindigde op 3-1 winst dus dit moest in de zelfde aard eindigen.
Lees verslag ...
RPB klaart de klus tegen een onmachtig Menen
De klok stond op 17u45, nog niemand te bespeuren in en rond de sporthal van Menen. Tenzij de spelers van RPb die toekwamen en Koen die van niet te ver hoefde te komen dit keer. Na enige tijd toch een teken van leven. In duistere kleedkamers mochten onze spelers zich omkleden om dan het veld te betreden, waar meer muggen aanwezig waren dan volleyballers.
Lees verslag ...
RPA laat punten liggen uit bij rode lantaarn Stekene
Roepovo kwam tot twee keer toe op voorsprong bij de rode lantaarn, maar werd telkens gecounterd door een gedreven thuisploeg die profiteerde van de Poperingse foutenlast in de tweede en vooral in de vierde set. In de tiebreak keek een twijfelend Roepovo al snel tegen een te grote foutenlast aan.
Roepovo U11 wint vlot in Gullegem
VT Gullegem - Roepovo Poperinge: 0 - 3 Onze volleybalzaterdag startte moeizaam bij de training om 9h00. Na luttele telefoontjes konden we uiteindelijk binnen in de sportzaal. Hopelijk was dit geen voorteken voor de verplaatsing naar Gullegem. Bij de opwarming zagen we degelijk bovenhands toetswerk bij de meisjes van Gullegem.
Lees verslag ...
RPB verliest nipt de topper in 2e provinciale (HLN 03/12/2019)
Lees meer ...
Moeilijke start maar de U17 heeft het toch afgewerkt
De volgende en laatste tegenstander van de heenronde was Ingelmunster. Deze ploeg stond op dezelfde hoogte geklasseerd dus dit ging zeker een boeiende match worden. Doordat de competitiematch net na het bekerweekend volgde moesten we weer enkele zaken op orde stellen. De eerste set in Ingelmunster ging heel gelijk opgaand.
Lees verslag ...
RPA laat het na 0-2 liggen en verliest met 3-2 in Moerbeke-Waas
Tegen een heel ervaren thuisploeg liep Roepovo wel tot 0-2 uit maar verloor dan de focus. Moerbeke-Waas profiteerde van een mindere bezoekende start in de derde set om opnieuw in de wedstrijd te komen. Met zware opslagdruk ontregelden ze de Poperingse aanval. Bij Roepovo sloop de twijfel zichtbaar in de ploeg, terwijl wissels weinig beterschap brachten.
Lees verslag ...
RPB verliezen met het kleinste verschil van titelopponent Bavikhove
Op een kille zondagmorgen, op een vroeg uur naar het verre Bavikhove, om er een onvervalste topper te gaan spelen, wat ging dat brengen ? Geen simpele opdracht alvast tegen een team met heel veel ervaring… We startten goed aan de match en liepen vlotjes uit. Stevige opslagen en goed aanvalswerk van onze kant zorgden voor de eerste deelzege, maar ook de thuisploeg speelde goed mee en bracht soms onze receptie in verlegenheid, het werd een nipte 23-25 winst. In set 2 liep Bavikhove meteen uit tot 11-5 en deze kloof was niet meer te overbruggen, ze verdedigden goed en ook blokkerend haalden ze de bovenhand in set 2. De bordjes in evenwicht en meteen voelde je dat het een superspannende match zou worden.
Lees verslag ...
U13B spelen twee sets goed mee met Lendedele
Set 1: 5-10 / 10-15 / 12-17 / 20-20 / 25-23 Sterk wedstrijdbegin waar we steeds de bovenhand hadden op de thuisploeg. Op money time kon de thuisploeg de kloof dichten door communicatiefouten aan onze zijde, toch kwamen we terug voor op 22-23 maar misten we onze opslag en twee receptiefouten naeen zodat deze set nog naar Lendelede ging. Set 2: 6-4 / 8-6 / 14-9 /19-13 / 21-20 / 25-20 De aanhef was terug goed met mooie rally’s, de thuisploeg begon sterker en gerichter te serveren zodat we in de receptie in de problemen kwamen. Naar het set einde toe kwamen we terug maar terug door communicatiefouten ging deze set verloren.
Lees verslag ...
Roepovo U11 had weinig weerstand in Wevelgem
Davo Wevelgem - Roepovo Poperinge: 0 - 3 We zijn met vijf van de zeven spelers op zaterdagmorgen naar Wevelgem afgereisd. Eventjes de thuisploeg observeren bij de opwarming en we hadden het gevoel een mooie wedstrijd te zien. Het probleem bij de thuisploeg was dat ze veel moeite hadden met de eerste bal in receptie bij een opslag. Onze jongens verzorgden de opslag goed en dit was meestal voldoende om punten te scoren in de eerste set.
Lees verslag ...
RPA wilt eerste uitzege (HLN 30/11/2019)
Lees meer ...
Julian denkt al een beetje aan de titel (HLN 28/11/2019)
Lees meer ...
U17 bekert verder
Na enkele competitiewedstrijden was er nu tijd voor een bekerweekend. Voor dit bekerweekend werden er enkele spelers van Roepovo C aan de kern toegevoegd. Om wat op elkaar ingespeeld te geraken hebben we in de herfstvakantie 1 training samen getraind alsook hebben we 20/11 en 22/11 samen getraind. Onze bekerwedstrijd ging door in Bredene.
Lees verslag ...
RPA stoot gemakkelijk door naar volgende ronde na thuisoverwinning tegen Ruddervoorde
Rustige dominantie van de thuisploeg die tegen een onvolledig Ruddervoorde nooit in de problemen kwam. Enkel in de tweede set kwam Roepovo door een mindere receptie even in de problemen, maar een 9-15 achterstand werd gedicht door de opslagen van opposite Jonathan. Op naar de volgende ronde tegen Liga B-ploeg Marke-Webis met ex-Roepovospeler Gertjan Vermeesch.
Vlotte overwinning van RPB tegen Olva Brugge B
We kregen de jongere ploeg van Brugge over de vloer, met toch een aantal talentvolle spelers in hun rangen, oppassen geblazen dus. We startten goed aan de match met een goede spelverdeling en dito afwerkers, dit leidde tot 11-5. Op een bepaald moment stond libero Bram wat onder druk en moesten we daardoor iets stereotieper spelen waardoor Brugge wat meer in zijn spel kwam, ze dreigden nog even maar er werd besloten met een 25-20 winst. Gilles speelde op de receptie/hoek ipv Louis, en we konden ook nog niet rekenen op de libero’s Cedric en Aaron.
Lees verslag ...
Roepovo U11 speelt goeie wedstrijd ondanks verlies tegen Waregem
Roepovo Poperinge - Damesvolley Waregem A : 0 - 3 Van onze eerste competitiematch in Waregem wisten we dat deze ploeg een stukje verder stond in het volleybalspel. Het zou erop aan komen om ons eigen spel te spelen en onnodige fouten te vermijden. In set één starten we met drie onnodige fouten bij Roepovo. Wordt deze 0-3 een voorteken voor de wedstrijd? Maar geen paniek onze jongens bleven aanklampen met toch mooie passages.
Lees verslag ...
Thuis kan RPA iets meer (HLN 21/11/2019)
Lees meer ...
Nipt verlies voor U13 B
Terug een wedstrijd op het scherp van de snee. Tegen een goed opbouwend spelend Webis konden we ons terug bewijzen, we op de goede weg zijn. Spijtig met de meet in zicht dat het licht uitging waardoor we de overwinning lieten ontglippen. In de bokssport zou het een kleine nederlaag op punten geweest zijn, namelijk 105-108.
Roepovo U11 houdt overwinning thuis tegen Dadizele
Roepovo Poperinge - Dynamivo Dadizele B 3 - 2 Dadizele B was onze eerste match in de heenronde. Intussen zijn we bezig met de terugronde en tijdens de opwarming merkten we dat Dadizele behoorlijk wat vooruitgang had geboekt. Het wordt oppassen geblazen voor Roepovo. In tegenstelling tot vorige week waren onze jongens meteen bij de start bij de pinken.
Lees verslag ...
RPA door het oog van de naald tegen Hemelveerdegem
Moeizame zege voor Roepovo tegen een taai en vooral goed verdedigend Hemelveerdegem. Zo lieten de Hoppeplukkers in de eerste beurt een viertal setballen liggen terwijl de bezoekers hun eerste wel afwerkten. De thuisploeg kwam danzij enkele geslaagde wissels terug en ook nipt op voorsprong. Heemelveerdegem profiteerde van enige laksheid bij de thuisploeg om een tiebreak en een punt uit de brand te slepen.
Lees verslag ...
Rode Lantaarn Marke-Webis WevelgemD snoept leider RPB een setje af
De eerste set speelde RPB verder op zijn elan van verleden week tegen Kuurne, en die werd dan ook zeer vlot gewonnen met 25-11. In set 2 liepen we opnieuw vlot uit tot 8-4, maar dan ging de motor aan het sputteren. Een speler van Marke-Webis slaagde erin om 10 keer na mekaar aan de service te blijven tot wanhoop (en ook tot woede van sommigen) van de thuisploeg, die geen antwoord vond. Een korte passeurswissel met Niels bracht geen oplossing.
Lees verslag ...
Individuele fouten moeten we vermijden
Na het zure verlies in Ruiselede moesten we terug de knop omdraaien. Bredene A is een ploeg waarvan we op papier kunnen van winnen. Voor de wedstrijd werd al meegedeeld dat iedereen een eerlijke kans zou krijgen om zichzelf volop te bewijzen. De bekerwedstrijden zijn op komst dus er zal moeten gevochten worden voor een basisplaats.
Lees verslag ...
RPA mikt hoger dan 7e stek (HLN 15/11/2019)
Lees meer ...
RPA biedt leider sterke weerstand (HLN 12/11/2019)
Lees meer ...
U13B : een wedstrijd waar geen verliezer mocht zijn
De cijfer zeggen genoeg over deze wedstrijd, de uitslag kon evengoed 1-3 geweest zijn. Een fantastische wedstrijd van onze groentjes op bezoek tegen de leider. We waren zeker de evenknie, de mooiste wedstrijd van het seizoen met talrijke lange rally’s. Er hoeft weinig commentaar bij, enkel een dikke proficiat en doe zo verder (ouders en ik hebben echt genoten).
Collectief sterk RPB steekt Kuurne, tweede in de stand, in zijn broekzak
Moeilijke verplaatsing voor RPB naar het te duchten Kuurne, met slechts één verliesmatch tot nu toe. Althans dat leek moeilijk te worden, op papier. De beide libero’s, Aaron en Cedric, konden er niet bij zijn, waardoor Bram als gelegenheidslibero werd uitgespeeld, en dat met verve deed. Met een stevige opslagdruk zetten we meteen de thuisploeg onder druk.
Lees verslag ...
Matige match van de U17
Deze zaterdag stond de match tegen Ruiselede op het programma. Ruiselede had net vorige week hun eerste overwinning van het seizoen geboekt (3-2 tegen Bredene B). Dus we moesten al zeker en vast op ons hoede zijn om deze wedstrijd te winnen. De eerste set begon heel goed, we namen direct afstand van Ruiselede en liepen al direct 7 punten uit.
Lees verslag ...
Roepovo U11 dwingt vijfde set af in Marke
Roepovo U11 - Marke - Webis : 3 - 2 Tijdens de opwarming was duidelijk dat de thuisploeg een moeilijke tegenstander zou worden. Het onderhands spelen hadden ze degelijk onder de knie. Onze jongens begonnen aan de wedstrijd in een stemming van "zondagnamiddag". Het was dan aan de coach om hen uit de "siesta" te halen.
Lees verslag ...

2019 - Roepovo Poperinge - Privacy Policy