pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2017-2018 host : www.roepovo.benl
Verdiende overwinning van RPA in Denderhoutem (HLN 22/11/2017)
Lees meer ...
Wedstrijd met twee gezichten van RPB op Ooigem
In de nochtans heel belangrijke partij tegen Ooigem startte RPB ondermaats. Receptief liep het niet zo lekker en er werd geen antwoord gevonden op de Ooigemse middenaanvallen. Ook de onhoudbare knallen van de plaatselijke opposite deden pijn. Na 25-20 en 25-18 kwam er voor het eerst wederzijdse sfeer in de match toen de aanvallen van Julian en Maarten er door begonnen te komen. Ooigem dipte en ondanks de stevige aanmoedigingen van de luidruchtige supportersbank wist Poperinge uit te lopen van 10-11 tot 10-16. Ooigem kreunde onder het opslaggeweld van onze coach, maar met 13-21 op de bordjes gingen die van ons meermaals in de fout waardoor Ooivo nog op zijn kousevoeten kon komen opzetten tot aan 20-23. De kloof helemaal dichten was uiteindelijk niet mogelijk en de verdiende setwinst was binnen. Set 4 was superspannend en we kregen ijzingwekkende rally’s voorgeschoteld. Tom had inmiddels blokkerend Tytgat geneutraliseerd en Simon dook onvervaard de moeilijkste ballen van de vloer. Er werd met 15-16 de TTO ingegaan en nadat Dries met geel werd bedacht door de fluitenier bracht Dylan ons met een ace een extra puntje voor. Het moment van de waarheid kwam er aan en jammer genoeg waren het eens te meer de RPB’s die onder de druk bezweken. Julian hield ons wel nog even recht tot 19-18 en 20-19, maar toen stond het thuisblok onverbiddelijk in onze weg. De kloof was gemaakt (23-19) en ook al kon Mathias ons nog tot op 24-22 acen, het resultaat voor groen-wit bleef opnieuw beperkt tot puntenloze setwinst. En zo begint het in het zicht van de seizoenshelft toch stilaan te nijpen met al die net-niet-partijen.
Roepovo U9 laat mooi volleybal zien tegen Heuvelland (6-2)
Gedurende meer dan anderhalf uur werd er volleybal gespeeld. Hieruit kan je besluiten dat er al aardig wat doorgespeeld werd. Bezoekers probeerden vooral door tactisch te spelen bij de opslag punten te scoren. Onze jongens brachten het betere opbouwwerk. Door het benadrukken om hoog te spelen, speelden ze dan ook de bal hoog over, waardoor er langere rally's tot stand kwamen. Gaandeweg ontdekten ze ook het spel om het volledige veld van de tegenstander te benutten. Een aangename wedstrijd met veel speelervaring.
Lees verslag ...
RPA-Ertvelde - Evergem door het oog van de tegenstander (14/11/2017)
In de tweede aflevering van EEVOC goes Westhoek, mochten we op wapenstilstand naar Poperinge, stad van hop en oorlogsverleden.
De voorwedstrijd werd verloren met 2-1 (22-25, 25-20, 15-12).
Lees meer ...
Logisch verlies voor RPB tegen het ongenaakbare Zedelgem A
De coach van Packo was niet mee daar hij aan het sterfbed van zijn zus zat. Ze verloor die zelfde avond de strijd tegen haar ziekte. Volleybal is iets heel relatiefs op dat moment! Langs deze weg bieden we de familie onze blijken van medeleven aan.
Lees verslag ...
RPA wint in tiebrek van Evergem na desastreuze start
Roepovo A serveerde te zwak waarde bezoekers van profiteerden om vlot door het midden te scoren en tot 0-2 uit te lopen. De thuisploeg, met gelegenheidslibero Piazzeta, kregen de tactische opslagen maar niet onder controle, waardoor te stereotiep werd aangevallen.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt vlotte wedstrijd in Ledegem (2-6)
De meisjes hebben behoorlijk gewerkt aan hun opslag sinds hun komst naar Poperinge. Onze jongens waren in staat om zonder teveel fouten op te bouwen. Om het spel boeiend te houden kregen de meeste Roepovo-spelers in het tweede gedeelte van de wedstrijd de opdracht om de voorziene spelregels heel strikt te volgen. Het werd duidelijk dat de technische bagage opgedaan tijdens trainingen zich vertaalde naar punten op het scorebord. In de laatste twee sets kregen we zelfs een spannend einde waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.
Lees verslag ...
RPB opnieuw naar 't Kanon na winst op Wivo.
In de bekerwedstrijd tegen tweedeprovincialer Wingene werd de Poperingse dominantie al gauw duidelijk ook al vertaalde zich dat niet meteen in overweldigende cijfers op het scorebord. Daarvoor waren er te veel opslagmissers bij de Hoppeplukkers: 4 stuks bij 11-12 stand. Maar zodra de focus er wél was, werd duidelijk dat de Wivo’s een maatje te klein zouden zijn. Na een vlotte 18-25 in de eerste set en bij een 10-16 in de herneming besloot de coach zijn bankzitters in het gebeuren te betrekken. Dit met onverminderd succes in de daaropvolgende deelpartijen die respectievelijk op 15-25 en 17-25 eindigden. Enkel Sander betrad als tweede libero de arena niet, maar onze onvervangbare stokebrand vervang je natuurlijk niet zomaar. Er zijn grenzen!
Ook U13 B behalen hun eerste thuisoverwinning
Set 1 5-10/8-19/8-25
Lees verslag ...
Het jonge groen-witte heir. (Het Laatste Nieuws 26/10/2017)
Lees meer ...
Voorbeschouwingen van The Green One (Het Laatste Nieuws 28/09/2017)
Lees meer ...
Lander bekijkt het filosofisch (Het Laatste Nieuws 31/10/2017)
Lees meer ...
Alweer een vijfsetter voor de U17 thuis tegen Kuurne!
Zaterdag laatst was Jong Kuurne op bezoek bij het ‘al even jonge’ Roepovo. De groen-witte jongeren startten in een onuitgegeven opstelling heel degelijk. Door een goede organisatie en stevig blokwerk liepen we al gauw uit tot 14-6. De set werd dan ook gemakkelijk binnengehaald met 25-13.
Lees verslag ...
Eerste overwinning voor U13 C is binnen
Set 1: 6-3 / 13-5 / 17-7 / 25-18
Lees verslag ...
Roepovo A moet nipt de duimen leggen tegen titelkandidaat Kortrijk
Bij 0-2 leek Kortrijk op een vlotte zege af te stevenen, maar Poperinge - fel aangemoedigd door het thuispubliek - knokte zich opnieuw in de wedstrijd met een nipte 26-24. De bezoekers zakten weg in set vier, maar na 24-20 serveerde de ingevallen Douwe De Deugere de bezoekers langszij. Met 28-26 dwong Roepovo toch de tiebreak af maar verloor die met al even nipte 13-15 cijfers.
RPB: Opdracht volbracht tegen rechtstreeks concurrent Brugge.
Deze belangrijke zespuntenmatch opende met een zware zwoegset voor de RPB’s. Groen-wit was van meet af aan op achtervolgen aangewezen en in de tribune klonk al de pessimistische voorspelling dat het een droge 0-3 ging worden. Maar met Dries aan opslag werd een uitzichtloze 16-21 plots 20-21 via puike aanvallen van Maarten en Dylan en zowaar een Surmongsje van de setter himself. Alleen jammer dat we bij 20-22 opnieuw een Surmongsje te zien kregen toen een Poperingse voorspeler afgefloten werd voor een driemeterfout. Na de commotie rond het voorval was het RPB die het snelst de focus hervond (22-22), maar er volgde een nieuwe arbitrale opdoffer toen Gilles' aanval die onmiskenbaar binnen viel toch out werd gegeven. Enfin, zo’n dingen gebeuren en maken deel uit van het spel, maar ’t is wel moeilijk om zo een set te winnen. Het werd dan ook 22-25.
Lees verslag ...
U9 speelt in Heuvelland met bereidwillige medespelers Roepovo
Heuvelland - Roepovo Poperinge 6 - 2
Lees verslag ...
Onze oprechte deelneming bij het overlijden van Paul Dambre (26/10/2017)
Paul Dambre overleed onverwacht thuis op 20 oktober 2017 op de leeftijd van 74 jaar. Hij is de opa van Hartwin (U15) en Ehart Dambre (U11). De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 28 oktober om 10.30 uur in de Sint-Laurentiuskerk te Kemmel. Namens de hele club onze oprechte deelneming aan de ganse familie.
Knappe wedstrijd van U13C tegen goeie tegenstander
Set 1: 9-5 / 13-7 / 19-12 / 25-16
Lees verslag ...
Een aangename derby voor onze U9 tegen Beaphar
Beaphar stond met veel meisjes op het terrein die hun eerste "pasjes" zetten in het volleybal. Ongeacht de cijfers werd het een boeiende partij. Voor het eerst hadden we ook twee jongens die de gevoel van een wedstrijd konden ervaren. Daarnaast konden we rekenen op spelertjes die al wat beter overweg konden met de bal. Soms kregen we spannende fases te verwerken met wisselende cijfers op het scorebord. Vooral de spelvreugde aan beide zijden van het terrein was groot bij een geslaagde actie.
Lees verslag ...
Roepovo zet de puntjes op de i (HLN 16/10/2017)
Lees meer ...
Eerste overwinning van U17 thuis tegen Moorslede 3-2
Spannende ontmoeting werd het tegen Moorslede. Beide teams gaven het beste van zichzelf en dat resulteerde in heel wat lange rally’s en uiteindelijk een aangenaam kijkstuk. De thuisploeg haalde de eerst twee sets, weliswaar nipt, binnen (25-20 en 25-23) door gecontroleerd spel en uiterste concentratie.
Lees verslag ...
Vooral het positieve onthouden
Miniemen C – VT Marke-Webis Wevelgem 0-3
Lees verslag ...
Ook tegen Sijos Menen bewezen onze U9-spelertjes hun kunnen.
Sijos kwam naar Poperinge met een kleine selectie van 4 spelertjes uit hun groot aanbod. Door telkens de samenstelling van de ploegjes te wijzigen kregen onze spelers de kans om met ongeveer iedereen te spelen. Het resultaat had hierop weinig invloed. Onze jongens toonden een degelijke opbouw waarbij het hoog toetsen een belangrijke opdracht was. Omdat de onderhandse opslag goed vlotte, was de bovenhandse opslag in de laatste set aan de orde. Dit nadat we met de bezoekers hierover afgesproken hadden.
Lees verslag ...
Onze oprechte deelneming bij het overlijden van Anna Derycke (12/10/2017)
Anna Derycke overleed op 10 oktober 2017 op de leeftijd van 81 jaar. Zij is de weduwe van Albert Luyssen, moeder en schoonmoeder van Filip D'Hooghe (bestuurslid en ploegverantwoordelijke RPB) en Lieve De Brabander (markeerder RPB) en grootmoeder van Gilles en Tom (spelers RPB). Naar wens van de overledene wordt in intieme kring afscheid genomen. Namens de hele club onze oprechte deelneming aan de ganse familie.
Roepovo A gaat roemloos ten onder tegen reeksgenoot Diksmuide
Met de wedstrijd van volgend weekend in het achterhoofd, koos Piazetta ervoor om wat wisselspelers speelkans te geven.
Lees verslag ...
‘De Killers van Gits’ doen het weer !!
We kregen meteen een Bredense déjà-vu. In geen tijd stond RPB 5-1 voor dank zij mooi blokwerk van Maarten, Dylan en Mathias en de gerichte services van Dries. Gits zat dus onmiddellijk in de tang maar met hun divisie-ervaring slaagden ze er in om via powervolleybal en heel veel verdedigingskwaliteiten de achterstand weg te knibbelen. RPB moest gaan aanklampen maar kon uiteindelijk de kloof na een bezoekend tussenspurt van 14-15 naar 14-18 niet meer goedmaken waardoor Gits kon doortrekken naar setwinst.
Lees verslag ...
Sarako Kortemark - U13 B
set 1 5-4/10-6/14-15/18-21/19-25
Lees verslag ...
Eerste puntenwinst voor U17
Na de logische nederlaag in en tegen Knack Roeselare, gingen de Roepovo-scholieren zondagochtend op zoek naar hun eerste punten in de competitie.
Lees verslag ...
Enkel winst in openingsset voor RPB tegen Torhout
Het spelniveau was bij beide ploegen niet schitterend. Daar zijn 39 opslagfouten de trieste getuigen van.
Lees verslag ...

2017 - Roepovo Poperinge