pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2018-2019 host : www.roepovo.benl
Memorial Jonas Schoonaert - Deelnemers reeks divisie (08/08/2018)
Memorial Jonas Schoonaert - zondag 9 september
Volgende ploegen treden aan in de reeks divisie :
Lees meer ...
kalender sporthal augustus online (28/07/2018)
Via de rubriek inter@ctief - maandkalender kan je de reservaties voor de maand augustus nu raadplegen !
Roepovo houdt WK-dorp open tijdens België-Brazilië (01/07/2018)
Beste leden, ouders en sympathisanten,
Op 6 juli houdt Roepovo Poperinge van 16u tem 00u het WK-dorp open.
Lees meer ...
Seizoen eindigt met derby
In het laatste competitieweekend van dit seizoen stonden de A- en C-ploeg van de U13 van Roepovo Poperinge langs beide zijden van het net. Het werd een sportieve wedstrijd waar de C-tjes met het nodige enthousiasme toch geregeld de A-tjes wat nerveus kregen. Na de overwinning van de A-ploeg gingen ze maar al te graag samen op de foto. Trainers Nick en Daniël en coach Kurt staan op de foto samen met volgende spelers: onder: Ibe, Liam, Jules, Stan, Lander en midden: Mendel, Milan, Seppe, Yann, Tore, Simon en Wannes.
Revanche voor de blamage uit de heenronde: 3-1 winst voor RPB tegen Tielt.
Hoewel de punten van geen belang meer waren, stonden toch twee ploegen met het mes tussen de tanden op het plein: “een erezaak, dus”.
Lees verslag ...
RPB verzekert zich van het behoud in de Groene Meersen
Set 1 was een set die we meteen in handen namen en PACKO B kwam eigenlijk niet in het spel voor. Maar met 8 punten voorsprong bij 8-16 kwam er wat gemakzucht in de ploeg en kon PACKO ook mede dankzij een dubbele wissel toch punt per punt terug komen. De dubbele wissel aan onze kant rendeerde niet. Julian zijn handen stonden niet op passen ingesteld en later bleek dit ons geluk te zijn. We verloren de set na een sterke remonte van PACKO. De niet gefloten touché op 23-24 van onze goeie vriend Devos in het rood bleek de nekslag om mentaal ten onder te gaan deze set. Toch werd in de kampwissel gewezen op het weeral dom missen van enkele opslagen boven de 20 punten. Iets dat ons dit jaar al iets te veel overkomen is.
Lees verslag ...
Spannende wedstrijd van U13 C tegen 'smude'
Set 1: 4-5 / 6-13 / 11-19 / 12 -20 /18-25
Lees verslag ...
Mooie uitzege
Een sterke start van Roepovo in het verre Torhout, dit door zeer goede opslagen van iedereen. De tegenstander zag even een kans om terug te vechten, maar de Groentjes hebben ze een halt toegeroepen.
Lees verslag ...
Roepovo (U17) wint voor de 2e keer op rij tegen Ruiselede
Zaterdag moesten onze U17 in de play-offs voor de tweede keer aantreden tegen Pervol Ruiselede. Door een aantal zieken konden we maar met 7 spelers de verplaatsing maken.
Lees verslag ...
U13 C speelt mooie wedstrijd
Ooivo Ooigem - Miniemen C: 3-1
Lees verslag ...
Te zware verliescijfers voor Roepovo A tegen Ruddervoorde
Gelijkopgaande wedstrijd waarbij Roepovo jammer genoeg telkens op het eind van de set de rol moest lossen.
U17 boekt eindelijk nog eens mooie overwinning: 3-0 tegen Ruiselede
Zaterdag moesten onze U17 in de play-offs aantreden tegen Pervol Ruiselede. Dit team had tijdens de reguliere competitie in de andere reeks ongeveer evenveel punten behaald als Roepovo en was dus een haalbare tegenstander.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt met succes een niveau hoger in Gullegem
VT Gullegem B - Roepovo Poperinge (1-7)
Lees verslag ...
U13A: weinig weerwerk resulteert in een makkelijke 0-3 overwinning
In het begin van de eerste set waren we mooi aan elkaar gewaagd. Halverwege maakten we dan komaf met Ooigem. Recepties kwamen mooi bij onze spelverdeler terecht. De set-ups mochten er ook zijn (hard op getraind!). Doordat onze opbouw goed was, konden de spelers zich goed concentreren op hun aanval en scoorden zeer makkelijk.
Lees verslag ...
U 13C: zoals de wijn, beter weerwerk naar het einde toe
Set1 was van een bedenkelijk niveau zoals de cijfers aangeven.
Lees verslag ...
Onze oprechte deelneming bij het overlijden van Godelieve Delanghe (14/03/2018)
Op 12 maart overleed Godelieve Delanghe, daags voor haar 94ste verjaardag. Godelieve is de moeder van onze trouwe supporter Luc Maes en van Marc Maes die jarenlang een trouwe Roepovo-medewerker was. De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 17 maart om 12.00 uur in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge. Namens de hele club onze oprechte deelneming aan de ganse familie.
Ondanks verlies toch een tevreden coach bij U13 B
Hermes Volley Oostende - Roepovo Poperinge B : 3-1
Lees verslag ...
U17 verliest de (wed)strijd met 1-3 tegen Marke-Webis (en ook een beetje tegen de arbiter)
In hun tweede play-off-wedstrijd startte Roepovo meteen stevig! In alle spelonderdelen werd degelijk geacteerd: mooie bloks, goede middenaanvallen en degelijke opslagen.(4-0/6-7/15-12) Op het einde werd het nog redelijk spannend (18-17/22-21) maar uiteindelijk werd de set verdiend binnenghaald (25-21).
Lees verslag ...
Roepovo U15B kon niet doordrukken tegen Kortrijk
Roepovo U18B - Kortrijk : 1-3
Lees verslag ...
Roepovo U9 bouwt vlotjes op tegen Beaphar B (6- 2)
Roepovo Poperinge - Beaphar B (6-2)
Lees verslag ...
Wisselvallige wedstrijd van U17 in Brugge 3-2
Voor het eerst sinds nieuwjaar konden de U17 terug compleet aantreden om de wedstrijd in Brugge aan te vatten.
Lees verslag ...
Roepovo C herpakt zich na slechte start en wint van Marke-Webis D
Na een zeer genietbare beloftenwedstrijd, waar Roepovo C, zij het nipt, toch met 3-0 won. Door de afwezigheid van enkele spelers (kwetsuur, voetbal, reisje) was het uiteindelijk bijna dezelfde ploeg die moest aantreden in de hoofdwedstrijd. Misschien waren ze al wat vermoeid, of de decompressie na de beloftenwedstrijd (wie weet ?) maar de eerste set geraakten ze maar net in de dubbele cijfers. Iedereen dacht dat het vlug zou gedaan zijn, maar niets was minder waar. Een totaal andere ingesteldheid in de volgende sets. Marke-Webis wist niet waar ze het hadden. Set twee en drie werden dan ook tamelijk gemakkelijk gewonnen door de thuisploeg. Na een bolwassing door trainer en supporters waren de bezoekers in de vierde set iets meer gebeten en konden vlug een kloofje slaan. Maar de Poperingse groenwitten gaven zich nog niet gewonnen en van 10-18 ging het in een ruk naar 20-18. Op het einde van de set werd het nog efkens warm, maar de onzen plooiden niet en wonnen verdiend met 3-1 deze mooie wedstrijd.
Roepovo U9 benut het volledig veld tegen Beaphar (7 - 1)
Roepovo trad aan met vier spelers en had dus geen vervangers. Gelukkig bleef de concentratie hoog gedurende de gehele wedstrijd.
Lees verslag ...
Té harde opslagen voor U13 B
Onze jongens starten zwak en geraken niet door de harde (letterlijk en figuurlijk) opslag van OLVA met als gevolg al vlug een grote achterstand van 20/6. Toch hebben ze nog kunnen terugkomen tot 25/16. Ze tonen dat ze het kunnen, helaas te laat. De 2e en 3e set zijn gelijk lopend en eindigen met 11/25 en 12/25. Er waren wel enkele zeer mooie rally's.
Lees verslag ...
Nipte nederlaag van Roepovo A bij titelkandidaat Kortrijk
Nummer twee Kortrijk had het heel moeilijk met nummer acht Poperinge. De Hoppeplukkers kwamen zelfs tot twee keer toe op voorsprong. De thuisploeg kwam telkens gemakkelijk terug. In de beslissende vijfde set werd het uiteindelijk een nipte zege voor Kortrijk met 15-13.
Roepovo U9 speelt evenwichtige match tegen Beaphar A (4 - 4)
Beaphar Poperinge B - Roepovo Poperinge 4 - 4
Lees verslag ...
Roepovo U9 laat boeiend volleybal zien tegen Beaphar B ( 1 - 7)
De meisjes van Beaphar slaagden erin om degelijk op te bouwen als de passen behoorlijk kwamen. Bij moeilijkere ballen hadden ze problemen om te corrigeren. Roepovo daarentegen had een breder technische bagage en kon hiermee tal van ballen redden en scoren. In een wedstrijd moet je steeds bij de pinken zijn en dit speelde soms onze jongens wat parten.
Lees verslag ...
U 13C: Goed weerwerk tegen sterke ploeg
Zoals de cijfers aangeven speelden onze groentjes iedere set telkens goed mee tot halfweg. Er wordt met meer concentratie gespeeld en met de wil er iets van te maken halen we bijna iedere week een toch iets hoger niveau. De foutenlast van onze opslag is steeds lager zodat we ook meer punten kunnen scoren en minder punten weggeven. Tegen een ploeg die een zeer sterke opslag heeft (wat resulteert in een vierde plaats in de rangschikking) hebben we goed weerwerk geboden maar moesten telkens buigen voor de overmacht.
Lees verslag ...
Roepovo A kansloos tegen autoritaire leider Roeselare B
Roepovo A, nog steeds zonder Thomas, Elias, Tim en Emile, moest het in een onuitgegeven opstelling opnemen tegen Roeselare B, leider in tweede divisie. Roeselare zette meteen de toon met een perfecte eerste set. Maar met een secure receptie en mooi verdeelwerk van Lander konden onze aanvallers nu wel vlot scoren en zo langszij komen. Maar de bezoekers herstelden zich in de derde set en moest Roepovo stilaan de wet van de sterkste onderaan. Tegen het groot bezoekend blok en een vlot scorende opposite was dit Roepovo niet opgewassen.
Logische nederlaag op Rokavo voor de RPB's
Ondanks de cijfermatig zware nederlaag zette RPB toch een bemoedigende prestatie neer in Rollegem-Kapelle. Natuurlijk onderging het de wet van de sterkste en kreunde het onder het zware opslagwerk van de thuisploeg, maar er stak dit keer wel vechtlust in het team. De kopjes gingen nooit naar beneden en in tegenstelling tot vorige partijen groeide de ploeg naarmate de partij vorderde. In set 3 was er zelfs even uitzicht op een stunt toen de bordjes 17-17 aanwezen. Een aantal jongeren kreeg zijn kans en stond aardig zijn mannetje. Hopelijk kan het team de lijn doortrekken naar de volgende belangrijke partij tegen Olva Brugge om zo het degradatiespook toch terug op afstand te fietsen.

2018 - Roepovo Poperinge