pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2018-2019 host : www.roepovo.benl
Wedstrijdverslagen 2017-2018
Seizoen eindigt met derby
In het laatste competitieweekend van dit seizoen stonden de A- en C-ploeg van de U13 van Roepovo Poperinge langs beide zijden van het net. Het werd een sportieve wedstrijd waar de C-tjes met het nodige enthousiasme toch geregeld de A-tjes wat nerveus kregen. Na de overwinning van de A-ploeg gingen ze maar al te graag samen op de foto. Trainers Nick en Daniël en coach Kurt staan op de foto samen met volgende spelers: onder: Ibe, Liam, Jules, Stan, Lander en midden: Mendel, Milan, Seppe, Yann, Tore, Simon en Wannes.
Revanche voor de blamage uit de heenronde: 3-1 winst voor RPB tegen Tielt.
Hoewel de punten van geen belang meer waren, stonden toch twee ploegen met het mes tussen de tanden op het plein: “een erezaak, dus”.
Lees verslag ...
RPB verzekert zich van het behoud in de Groene Meersen
Set 1 was een set die we meteen in handen namen en PACKO B kwam eigenlijk niet in het spel voor. Maar met 8 punten voorsprong bij 8-16 kwam er wat gemakzucht in de ploeg en kon PACKO ook mede dankzij een dubbele wissel toch punt per punt terug komen. De dubbele wissel aan onze kant rendeerde niet. Julian zijn handen stonden niet op passen ingesteld en later bleek dit ons geluk te zijn. We verloren de set na een sterke remonte van PACKO. De niet gefloten touché op 23-24 van onze goeie vriend Devos in het rood bleek de nekslag om mentaal ten onder te gaan deze set. Toch werd in de kampwissel gewezen op het weeral dom missen van enkele opslagen boven de 20 punten. Iets dat ons dit jaar al iets te veel overkomen is.
Lees verslag ...
Spannende wedstrijd van U13 C tegen 'smude'
Set 1: 4-5 / 6-13 / 11-19 / 12 -20 /18-25
Lees verslag ...
Mooie uitzege
Een sterke start van Roepovo in het verre Torhout, dit door zeer goede opslagen van iedereen. De tegenstander zag even een kans om terug te vechten, maar de Groentjes hebben ze een halt toegeroepen.
Lees verslag ...
Roepovo (U17) wint voor de 2e keer op rij tegen Ruiselede
Zaterdag moesten onze U17 in de play-offs voor de tweede keer aantreden tegen Pervol Ruiselede. Door een aantal zieken konden we maar met 7 spelers de verplaatsing maken.
Lees verslag ...
U13 C speelt mooie wedstrijd
Ooivo Ooigem - Miniemen C: 3-1
Lees verslag ...
Te zware verliescijfers voor Roepovo A tegen Ruddervoorde
Gelijkopgaande wedstrijd waarbij Roepovo jammer genoeg telkens op het eind van de set de rol moest lossen.
U17 boekt eindelijk nog eens mooie overwinning: 3-0 tegen Ruiselede
Zaterdag moesten onze U17 in de play-offs aantreden tegen Pervol Ruiselede. Dit team had tijdens de reguliere competitie in de andere reeks ongeveer evenveel punten behaald als Roepovo en was dus een haalbare tegenstander.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt met succes een niveau hoger in Gullegem
VT Gullegem B - Roepovo Poperinge (1-7)
Lees verslag ...
U13A: weinig weerwerk resulteert in een makkelijke 0-3 overwinning
In het begin van de eerste set waren we mooi aan elkaar gewaagd. Halverwege maakten we dan komaf met Ooigem. Recepties kwamen mooi bij onze spelverdeler terecht. De set-ups mochten er ook zijn (hard op getraind!). Doordat onze opbouw goed was, konden de spelers zich goed concentreren op hun aanval en scoorden zeer makkelijk.
Lees verslag ...
U 13C: zoals de wijn, beter weerwerk naar het einde toe
Set1 was van een bedenkelijk niveau zoals de cijfers aangeven.
Lees verslag ...
Ondanks verlies toch een tevreden coach bij U13 B
Hermes Volley Oostende - Roepovo Poperinge B : 3-1
Lees verslag ...
U17 verliest de (wed)strijd met 1-3 tegen Marke-Webis (en ook een beetje tegen de arbiter)
In hun tweede play-off-wedstrijd startte Roepovo meteen stevig! In alle spelonderdelen werd degelijk geacteerd: mooie bloks, goede middenaanvallen en degelijke opslagen.(4-0/6-7/15-12) Op het einde werd het nog redelijk spannend (18-17/22-21) maar uiteindelijk werd de set verdiend binnenghaald (25-21).
Lees verslag ...
Roepovo U15B kon niet doordrukken tegen Kortrijk
Roepovo U18B - Kortrijk : 1-3
Lees verslag ...
Roepovo U9 bouwt vlotjes op tegen Beaphar B (6- 2)
Roepovo Poperinge - Beaphar B (6-2)
Lees verslag ...
Wisselvallige wedstrijd van U17 in Brugge 3-2
Voor het eerst sinds nieuwjaar konden de U17 terug compleet aantreden om de wedstrijd in Brugge aan te vatten.
Lees verslag ...
Roepovo C herpakt zich na slechte start en wint van Marke-Webis D
Na een zeer genietbare beloftenwedstrijd, waar Roepovo C, zij het nipt, toch met 3-0 won. Door de afwezigheid van enkele spelers (kwetsuur, voetbal, reisje) was het uiteindelijk bijna dezelfde ploeg die moest aantreden in de hoofdwedstrijd. Misschien waren ze al wat vermoeid, of de decompressie na de beloftenwedstrijd (wie weet ?) maar de eerste set geraakten ze maar net in de dubbele cijfers. Iedereen dacht dat het vlug zou gedaan zijn, maar niets was minder waar. Een totaal andere ingesteldheid in de volgende sets. Marke-Webis wist niet waar ze het hadden. Set twee en drie werden dan ook tamelijk gemakkelijk gewonnen door de thuisploeg. Na een bolwassing door trainer en supporters waren de bezoekers in de vierde set iets meer gebeten en konden vlug een kloofje slaan. Maar de Poperingse groenwitten gaven zich nog niet gewonnen en van 10-18 ging het in een ruk naar 20-18. Op het einde van de set werd het nog efkens warm, maar de onzen plooiden niet en wonnen verdiend met 3-1 deze mooie wedstrijd.
Roepovo U9 benut het volledig veld tegen Beaphar (7 - 1)
Roepovo trad aan met vier spelers en had dus geen vervangers. Gelukkig bleef de concentratie hoog gedurende de gehele wedstrijd.
Lees verslag ...
Té harde opslagen voor U13 B
Onze jongens starten zwak en geraken niet door de harde (letterlijk en figuurlijk) opslag van OLVA met als gevolg al vlug een grote achterstand van 20/6. Toch hebben ze nog kunnen terugkomen tot 25/16. Ze tonen dat ze het kunnen, helaas te laat. De 2e en 3e set zijn gelijk lopend en eindigen met 11/25 en 12/25. Er waren wel enkele zeer mooie rally's.
Lees verslag ...
Nipte nederlaag van Roepovo A bij titelkandidaat Kortrijk
Nummer twee Kortrijk had het heel moeilijk met nummer acht Poperinge. De Hoppeplukkers kwamen zelfs tot twee keer toe op voorsprong. De thuisploeg kwam telkens gemakkelijk terug. In de beslissende vijfde set werd het uiteindelijk een nipte zege voor Kortrijk met 15-13.
Roepovo U9 speelt evenwichtige match tegen Beaphar A (4 - 4)
Beaphar Poperinge B - Roepovo Poperinge 4 - 4
Lees verslag ...
Roepovo U9 laat boeiend volleybal zien tegen Beaphar B ( 1 - 7)
De meisjes van Beaphar slaagden erin om degelijk op te bouwen als de passen behoorlijk kwamen. Bij moeilijkere ballen hadden ze problemen om te corrigeren. Roepovo daarentegen had een breder technische bagage en kon hiermee tal van ballen redden en scoren. In een wedstrijd moet je steeds bij de pinken zijn en dit speelde soms onze jongens wat parten.
Lees verslag ...
U 13C: Goed weerwerk tegen sterke ploeg
Zoals de cijfers aangeven speelden onze groentjes iedere set telkens goed mee tot halfweg. Er wordt met meer concentratie gespeeld en met de wil er iets van te maken halen we bijna iedere week een toch iets hoger niveau. De foutenlast van onze opslag is steeds lager zodat we ook meer punten kunnen scoren en minder punten weggeven. Tegen een ploeg die een zeer sterke opslag heeft (wat resulteert in een vierde plaats in de rangschikking) hebben we goed weerwerk geboden maar moesten telkens buigen voor de overmacht.
Lees verslag ...
Roepovo A kansloos tegen autoritaire leider Roeselare B
Roepovo A, nog steeds zonder Thomas, Elias, Tim en Emile, moest het in een onuitgegeven opstelling opnemen tegen Roeselare B, leider in tweede divisie. Roeselare zette meteen de toon met een perfecte eerste set. Maar met een secure receptie en mooi verdeelwerk van Lander konden onze aanvallers nu wel vlot scoren en zo langszij komen. Maar de bezoekers herstelden zich in de derde set en moest Roepovo stilaan de wet van de sterkste onderaan. Tegen het groot bezoekend blok en een vlot scorende opposite was dit Roepovo niet opgewassen.
Logische nederlaag op Rokavo voor de RPB's
Ondanks de cijfermatig zware nederlaag zette RPB toch een bemoedigende prestatie neer in Rollegem-Kapelle. Natuurlijk onderging het de wet van de sterkste en kreunde het onder het zware opslagwerk van de thuisploeg, maar er stak dit keer wel vechtlust in het team. De kopjes gingen nooit naar beneden en in tegenstelling tot vorige partijen groeide de ploeg naarmate de partij vorderde. In set 3 was er zelfs even uitzicht op een stunt toen de bordjes 17-17 aanwezen. Een aantal jongeren kreeg zijn kans en stond aardig zijn mannetje. Hopelijk kan het team de lijn doortrekken naar de volgende belangrijke partij tegen Olva Brugge om zo het degradatiespook toch terug op afstand te fietsen.
Sterke prestatie van U13 A
Een sterke start van onze groentjes bezorgen onze een makkelijke winst in set 1.
Lees verslag ...
Beste ploeg uit de reeks te sterk voor C-ploeg U13
De gevatte opslagen van de thuisploeg deed onze receptie wankelen zodat er een grote kloof ontstond. Wanneer we de bal wel konden afsnoepen werd er dan teveel gefaald in de opslag zodat Webis vlot de eerste set binnenhaalde.
Lees verslag ...
Onvolledig RPA verliest met 3-1 tegen hekkensluiter Diksmuide
Door de afwezigheid van vijf !!! spelers (Jonathan, Thomas, Elias, Tim, Emile) moest Piazzeta aardig wat schuiven met zijn pionnen. Zo verhuisde Mathias naar de hoek en werd Siegfried de libero van dienst, zodat Stijn onze extra aanvaller werd. Ondanks een sterke wedstrijd van Pascal en Mathias op de hoek moest RPA toch de duimen leggen. Gelijkopgaand begin van de eerste set, maar toen Roepovo de opslagdruk wat kon opdrijven, kon Pascal aardig wat muurtjes optrekken zodat de bezoekers vrij vlot met 25-19 de eerste set konden winnen. Maar Diksmuide liet het hoofd niet hangen en nu was het vooral bij Roepovo dat de receptie in gebreke bleef. Diksmuide bleef vlot scoren via het midden. De Hoppeplukkers hadden het moeilijk om te scoren. In set vier ging Roepovo volledig onderuit in receptie. Niettegenstaande een opslagreeks van Lander en stevige bloks vooraan konden de bezoekers nog milderen, maar Diksmuide ging lopen met de drie punten.
Floris kwam te laat, hij zag en hij overwon.
Het was leuk tijdens de eerste set. Gits stond bij afwezigheid van zijn vaste passeur met een verhakkeld team op het plein en RPB walste over hen heen. Maar vanaf set 2 sloop er met de entree van de afgetrainde blonde god die we ooit met tegenzin zagen vertrekken, een overdosis faalangst in de bezoekende kopjes. Het gemonkel en de pretoogjes uit de openingsset maakten plaats voor gefrustreerde grimassen en schuldinducerende blikken. Iedereen dus de pedalen kwijt met 25-17 tot gevolg. En het ging van kwaad naar erger: terwijl het Gitse teamgezang de ploeg verder voortstuwde, stond er aan de overzijde al lang geen team meer op het plein, laat staan dat ze zongen. Het werd 25-12. Met de inbreng van Roel, Julian en Emile kon RPB tot zijn eigen verbazing nog tot 17-16 aanklampen in set 4, maar ook toen viel de duisternis in. Met een resem uitwedstrijden voor de boeg, valt te vrezen dat de tunnel nog lang wordt. Hopelijk daagt aan het eind ervan het spreekwoordelijke licht.
Prachtige wedstrijd van onze U11
Met maar liefst 5 spelertjes stonden wij klaar om de wedstrijd te starten in Vlamertinge. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, we zien dat we tijdens het spel moeite hadden met onze receptie, omdat we niet mooi achter de bal staan waardoor de bal in het decor wordt gespeeld. Onze opslag was wel een goed punt, er werd zowel bovenhands als onderhands opgeslagen. Wat een heel groot probleem is met onze opslag dat we de bal te laag opwerpen, waardoor we de bal niet op het hoogste punt kunnen raken. Voor volgende week zullen we terug trainen op receptie zodanig dat we de volgende match minder punten verliezen met onze receptie. In het spelverloop blijven onze jongens verder evolueren en zien we altijd mooier en mooier volleybal.
Lees verslag ...
Bijna setwinst voor U17 tegen Menen
In hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie moesten de U17 het opnemen tegen Menen.
Lees verslag ...
Roepovo A onderuit in tie-break tegen Vamos Stekene
Wedstrijd met twee gezichten waarin de thuisploeg twee sets lang achter de feiten moest aanlopen en werd afgestraft door een gebrek aan opslagdruk en een onzuivere opbouw. De thuisploeg herpakte zich door de inbreng van middenman Vancayseele en dwong nipt de teabreak af. In de vijfde set kreeg Roepovo A door een mindere receptie direct een niet meer goed te maken achterstand aangesmeerd. Intussen zullen de examens achter de rug zijn en kan iedereen zich terug volledig concentreren op het volleybal
Winst voor de U15B
Dit weekend moest de U15B op bezoek bij Heuvelland. Dit was zeker een haalbare match, die we zeker konden winnen. In set 1 werd er al direct volleybal gebracht, verdedigend en aanvallend verliep het zeer vlot. Freeballen werden aan de net gebracht en er werd tactisch gescoord. Terug was onze receptie een minpuntje, veel spelers stonden niet klaar en zo kregen we de ene achter de andere opslag tegen. Toch wonnen ze deze set met 21/25. Aan set 2 begonnen we heel moeizaam en hadden we al direct te maken met een 0-5 achterstand, de oorzaak lag terug bij onze receptie. Er werd minder gecommuniceerd waardoor er teveel fouten werden gemaakt, ook was er geen concentratie meer want 4 opslagen na elkaar is teveel. Na de tweede time out herpakte de jongens zich, maar dit was natuurlijk net iets te laat: 17/25 eindstand. In set 3 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, vele rally's zorgden voor een mooie match. Deze rally's werden niet altijd afgemaakt, maar er werd wel volleybal gebracht die ik wilde zien. Aanvallend werd er terug gescoord en het blok stond op de meeste momenten goed. We haalden terug deze set nipt binnen 24/26. In de laatste set kwamen we terug even in de problemen, maar we herpakten ons direct waardoor we weinig fouten maakten en zo konden we eindelijk terug 3 punten meepakken naar Poperinge! Eindstand: 1-3 (21/25 - 25/17 - 24/26 - 20/25)
2de jaars net iets te sterk
Dit weekend stond de derby op het programma: “roepovo B – roepovo A”. Beide U15 ploegen hadden aan het begin van de wedstrijd evenveel kansen om deze wedstrijd te winnen. De B-ploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd er werd verdedigd, aanvallend gescoord en er werd moeilijk geserveerd. De wedstrijd bleef mooi in evenwicht 8-9/12-11/15-16, maar na een mooie opslagreeks van de A-ploeg moest de jongste kadetten trots zijn op een 19/25 eindstand. In de tweede set waren de oudste te sterk met heel wat opslagreeksen van de uitploeg en heel wat receptiefouten van de thuisploeg, kon de A-ploeg heel wat uitlopen en ze wonnen de set met 9/25. In de derde set werd de spanning er terug ingestoken, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Maar na enkele slechte recepties van de B-ploeg sloten ze deze wedstrijd af met 15/25 en een 0-3 eindstand. Zowel de A als de B-ploeg doen het niet slecht in de competitie. De oudste staan voorlopig op de derde plaats en strijden dit weekend om de tweede plaats tegen Menen. De jongste zijn al zeker van een 6de plaats en spelen volgend weekend tegen Heuvelland.
C-ploeg wint spannende wedstrijd
Set 1: 8-6 / 10-10 / 17-13 / 18-21 / 21-24 / 28-26
Lees verslag ...
2de plaats is binnen voor de U15A
De kadetten speelden de ganse wedstrijd op een goed, constant niveau en Menen miste wat scherpte in opslag en opbouw. De eerste 2 sets werden redelijk vlot gewonnen door Roepovo. Door een goede opslagdruk en constante receptie kon er bij ons goed verdeeld worden waardoor scoren een stuk gemakkelijker ging. Enkel in verdediging konden we nog een beter doen. Ballen die links of rechts van ons vallen, moeten hoog gespeeld worden!
Lees verslag ...
U13 A laten zich niet verrassen in de hel van Menen
We begonnen de wedstrijd met een zware opslagdruk waardoor we snel en makkelijk op voorsprong kwamen.
Lees verslag ...
Zwaar opslagwerk thuisploeg brengt U13 C in moeilijkheden
Zeer goed weerwerk in set 1 en set 2. Telkens tot halfweg de set spelen we gelijk mee, maar in beide sets werd onze receptie in de problemen gebracht door het moeilijke opslagwerk van de thuisploeg die een grote kloof kon slaan waardoor terugkomen van onze groentjes onmogelijk was. De derde set was er teveel aan voor onze moedige jongens.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt een boeiende wedstrijd met wisselende kansen tegen VT Gullegem
Gullegem is naar Poperinge afgezakt met 5 spelertjes. Net als bij ons is er toch wat variatie zowel in techniek als in fysieke mogelijkheden. Het is de bedoeling van Roepovo dat iedereen met iedereen speelt. Vandaar de sterk wisselende setstanden. In het spelverloop blijven onze jongens verder evolueren met soms onverwachte acties die toch een applaus verdienen.
Lees verslag ...
U17 verliest in Tiebreak tegen Kuurne na nochtans schitterende start
Zondagvoormiddag maakte de U17 de verplaatsing naar Kuurne. Een haalbare tegenstander die we in de heenronde konden verslaan.
Lees verslag ...
Bijna setwinst voor U17 tegen Marke-Webis
Zaterdag laatst moesten onze youngsters het opnemen tegen Marke-Webis. De eerste set werd er erg zwak gestart met direct een vijfpuntenkloof tot gevolg.
Lees verslag ...
Mak Roepovo A gaat onderuit tegen enthousiast Loppem
Door de afwezigheid van Van Criekinge en Vandenberghe (beiden examens) moest Piazzeta zijn ploeg wat herschikken en waren de wisselmogelijkheden wat beperkter, maar na de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht. Maar na de vrij gemakkelijke winst in de eerste set ging zowel in opbouw als afwerking het licht uit bij Roepovo. Loppem profiteerde hiervan om met veel enthousiasme drie sets op rij te winnen en verdiend de volle buit uit de brand te slepen.
Mooie prestatie van de RPB's tegen Bredene: 3-2!
Splijtend! Zo begon RPB aan zijn match tegen Bredene, vooruitgestuwd door een hardkloppende Maarten die genadeloos de onverdedigbare spikes aaneenreeg. Simon die met omgeslagen voet noodgedwongen aan de kant moest blijven, weliswaar zalig genietend van Jasmiens beste zorgen, zag vanuit zijn ooghoeken dat interimlibero Cédric in het achterveld meer dan behoorlijk zijn mannetje stond. Zijn buikvlinders tillen hem momenteel zeker een niveau hoger. Ondanks de zes storende opslagmissers die we in set één moesten noteren, stoomde groen-wit vooruit: van 8-4 naar 16-9. Iedereen leek zijn beste niveau teruggevonden te hebben en bij setter Dries groeide het vertrouwen in al zijn aanvallers. Zo mocht Gilles zes punten voor zijn rekening nemen al was het matchpunt zeker ook de verdienste van Cédric die met enige zin voor spanning periculeus wegwipte om de touché te vermijden (25-20).
Lees verslag ...
U 17 legt de duimen in Moorslede na 4 spannende sets.
Zondagmiddag moesten onze jongens vroeg hun middagmaal verorberen om al om 13u15 aan de opslag te staan in Moorslede. De start werd dan ook een beetje gemist want Roepovo kwam al gauw op een 11-5 achterstand, voornamelijk door zwakke recepties. Toch werd er beetje bij beetje aan de achterstand geknabbeld (18-15; 21-19) om zelf bij 24-25 en 26-27 twee setballen te versieren. Jammer genoeg trok de thuisploeg aan het langste eind (30-28). De tweede set werd beter begonnen(8-11) maar het eigen niveau verwaterde door te veel onnodige fouten en (opslag)missers: 18-15, 25-19. Mede doordat de foutenlast bij Moorslede hoger lag en doordat onze jongens zelf meer durfden aan te vallen kon in de derde set een mooie kloof uitgebouwd worden (2-7; 11-17). Toch maakten we het nog spannend en kwam Doskom langszij (25-25). Gelukkig kon het hoofd koel gehouden worden en blokten we een paar aanvallen af: 26-28! In de vierde set waren er bij momenten spannende rally’s te zien en scoorden we aanvankelijk ook goed (8-13), maar beetje bij beetje verdween precies de goesting om te winnen (14-14; 22-19). De set en dus de wedstrijd eindigde op 25-20. Een klein beetje meer gedrevenheid zou de ploeg wel van pas komen, hopelijk in de volgende wedstrijden…
U 17 gaat ten onder in bekerwedstrijd tegen Parky-Menen met 0-3
Na de eindejaarsfeesten en bijna 3 weken vakantie stond de U 17 het afgelopen weekend voor een dubbele opdracht .
Lees verslag ...
U13A: een mooie afsluiter van de heenronde
Set1: 1-6/ 2-10/ 10-22/ 14-25
Lees verslag ...
Martinus en Julius, waer bestu bleven ...
Net zoals RPA op het belendend terrein had Roepovo B het heel moeilijk met de organisatie in de eerste set: de achterlijn verwarde onze passeur al te vaak met de gordijnen en stuurde menige receptie die richting uit. Tom verhuisde in set 2 van het midden naar receptie-hoek en die tactische zet loonde ei zo na. In set 3 werd het debacle echter compleet in dit voor RPB gedrocht van een match. Voor de rest hoeft er niet veel gezegd te worden of zoals de illustere Friedrich von Schiller al wist: "Grote zielen lijden in stilte".
Roepovo A haalt toch de drie punten in Tielt na slechte start
Roepovo A had het heel moeilijk in de organisatie in de eerste set, maar na een paar geslaagde wissels konden ze stilaan de controle overnemen. Na een spannende en cruciale tweede ste kwam Poperinge langszij. Vanaf de derde beurt moest thuisploeg Tielt de wet van de sterkste ondergaan tegen een rustig dominerend Roepovo
Mooie overwinning van RPA tegen Hemelveerdegem
Dankzij een stevige opslagdruk en een eigen secure en gevariëerde opbouw liep Roepovo A vrij vlot uit tot 0-2. Jammer genoeg kon de thuisploeg de opslagdruk niet volhouden, terwijl de bezoekers onze receptie meer bestookten zodat Poperinge veel moeilijker tot scoren kwam. Hemelveerdegem kwam makkelijk opnieuw in de match en dwong na een spannende vierde set dankzij enkele stevige bloks de tiebreak af. In die vijfde set liep de thuisploeg snel tot 8-2 uit en daarmee was de match gespeeld.
U13 C: verdiende 2° zege
Set 1: 7-6 / 10-6 / 14-14 / 18-18 / 19-23 / 20-25
Lees verslag ...
U15A zo goed als zeker van derde plaats
In de eerste set waren we niet constant genoeg in opslag en receptie. Bij veel spelers werd de eerste of de tweede opslag gemist en ook in receptie maakten we soms 3 tot meer rechtstreekse fouten. Daardoor maakten we het ons zelf moeilijk en kon Wervik bijbenen tot aan 17 punten.
Lees verslag ...
Ontgoochelende 0-3 nederlaag voor U17 tegen Lendelede
Het leek alsof de U17, naar analogie met de heenwedstrijd, een spannende 5-setter tegemoet ging: In een genietbare 1e set moest de thuisploeg nipt de duimen leggen na 17-21 achterstand naar 24-23 voorsprong : 24-24 26-26. Twee bloks deden RP uiteindelijk de das om : 26-28.
Lees verslag ...
Tweede competitiezege op rij tilt RPB uit de gevarenzone: 3-0 tegen Zedelgem B
Packo B dat volledig stond voor deze wedstrijd was gekomen voor 3 punten. Jammer dat ze tegen onze rechtstreekse concurrent Menen volgende week 3 basisspelers zullen missen. Maar dit terzijde.
Lees verslag ...
een groeiend spelniveau van U9 tegen Beaphar (5-3)
Naarmate het seizoen vordert, zien we vooruitgang in techniek en spelniveau. De meisjes van Beaphar deden hun uiterste best om het tweede contact al toetsend af te werken. Onze jongens hadden wat meer in hun mars, maar soms liep het mis door onbezonnen te spelen. Misschien was het aankomend sneeuwweer een mogelijke verklaring? Beide partijen lieten de toeschouwers genieten van spelvreugde tussen de lijnen.
Lees verslag ...
In Menen had U9 een waardige tegenstander (5-3)
Met een vijftal spelers trokken we naar Menen. Een drietal ouders en een familielid waren van de partij om de jongens aan te moedigen. Naargelang de samenstelling van de ploeg bij ons en van de thuisploeg kregen we soms uiteenlopende resultaten met soms een spannende einde.
Lees verslag ...
U13C: Net iets te weinig
Set 1: 4-2 / 4-13 / 10-16 / 13-23 / 21-25
Lees verslag ...
Roepovo A wint van Ruddervoorde na desastreuse start
Onwaarschijnlijke match waarin een erbarmelijk gestarte thuisploeg vooral door de strakke en gerichte opslagen van de bezoekers werden weggespeeld. Met 14-25 en 15-25 dacht iedereen dat het een wedstrijd zou worden om vlug te vergeten. De inbreng van Vandenberghe en Vancayseele brachten soelaas bij Roepovo dat nipt opnieuw in de wedstrijd kwam. Nu was Poperinge op temperatuur, wat niet evident was in een ijskoude sporthal, en stoomde door naar een beslissende tiebreak. Het werd er op het einde nog eventjes warm voor de thuisploeg, toen die vergat af te maken maar uiteindelijk toch de vijfde matchbal verzilverde.
RPB bekert verder!
Wervik-Geluwe had in de vorige ronde winst laten optekenen tegen een eersteprovincialer waardoor RPB toch niet met een volledig gerust gemoed aan de opslag kwam. Na een weifelende start waarin gelegenheidsopposite Siebe de boel rechthield en zelfs toetsend scoorde (8-10), kwam de rest van Poperinge toch ook stilaan in zijn ritme. Bij 13-13 zorgden een aantal servicewinners van Maarten en een killblok van Mathias voor een geruststellende voorsprong (19-13). Gilles mocht van op hoek keilen en ook al werd zijn schitterende straataanval onterecht afgefloten, hij kon toch de voorsprong op de bordjes houden met rake spikes. De bezoekers besloten de set met een opslag in het net (25-20).
Lees verslag ...
Eerzaam verlies in bekerpartij 1-3
Set 1: 4-6 / 9-9 / 12-14 / 18-20 / 25-22
Lees verslag ...
Wedstrijd met twee gezichten van RPB op Ooigem
In de nochtans heel belangrijke partij tegen Ooigem startte RPB ondermaats. Receptief liep het niet zo lekker en er werd geen antwoord gevonden op de Ooigemse middenaanvallen. Ook de onhoudbare knallen van de plaatselijke opposite deden pijn. Na 25-20 en 25-18 kwam er voor het eerst wederzijdse sfeer in de match toen de aanvallen van Julian en Maarten er door begonnen te komen. Ooigem dipte en ondanks de stevige aanmoedigingen van de luidruchtige supportersbank wist Poperinge uit te lopen van 10-11 tot 10-16. Ooigem kreunde onder het opslaggeweld van onze coach, maar met 13-21 op de bordjes gingen die van ons meermaals in de fout waardoor Ooivo nog op zijn kousevoeten kon komen opzetten tot aan 20-23. De kloof helemaal dichten was uiteindelijk niet mogelijk en de verdiende setwinst was binnen. Set 4 was superspannend en we kregen ijzingwekkende rally’s voorgeschoteld. Tom had inmiddels blokkerend Tytgat geneutraliseerd en Simon dook onvervaard de moeilijkste ballen van de vloer. Er werd met 15-16 de TTO ingegaan en nadat Dries met geel werd bedacht door de fluitenier bracht Dylan ons met een ace een extra puntje voor. Het moment van de waarheid kwam er aan en jammer genoeg waren het eens te meer de RPB’s die onder de druk bezweken. Julian hield ons wel nog even recht tot 19-18 en 20-19, maar toen stond het thuisblok onverbiddelijk in onze weg. De kloof was gemaakt (23-19) en ook al kon Mathias ons nog tot op 24-22 acen, het resultaat voor groen-wit bleef opnieuw beperkt tot puntenloze setwinst. En zo begint het in het zicht van de seizoenshelft toch stilaan te nijpen met al die net-niet-partijen.
Roepovo U9 laat mooi volleybal zien tegen Heuvelland (6-2)
Gedurende meer dan anderhalf uur werd er volleybal gespeeld. Hieruit kan je besluiten dat er al aardig wat doorgespeeld werd. Bezoekers probeerden vooral door tactisch te spelen bij de opslag punten te scoren. Onze jongens brachten het betere opbouwwerk. Door het benadrukken om hoog te spelen, speelden ze dan ook de bal hoog over, waardoor er langere rally's tot stand kwamen. Gaandeweg ontdekten ze ook het spel om het volledige veld van de tegenstander te benutten. Een aangename wedstrijd met veel speelervaring.
Lees verslag ...
Logisch verlies voor RPB tegen het ongenaakbare Zedelgem A
De coach van Packo was niet mee daar hij aan het sterfbed van zijn zus zat. Ze verloor die zelfde avond de strijd tegen haar ziekte. Volleybal is iets heel relatiefs op dat moment! Langs deze weg bieden we de familie onze blijken van medeleven aan.
Lees verslag ...
RPA wint in tiebrek van Evergem na desastreuze start
Roepovo A serveerde te zwak waarde bezoekers van profiteerden om vlot door het midden te scoren en tot 0-2 uit te lopen. De thuisploeg, met gelegenheidslibero Piazzeta, kregen de tactische opslagen maar niet onder controle, waardoor te stereotiep werd aangevallen.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt vlotte wedstrijd in Ledegem (2-6)
De meisjes hebben behoorlijk gewerkt aan hun opslag sinds hun komst naar Poperinge. Onze jongens waren in staat om zonder teveel fouten op te bouwen. Om het spel boeiend te houden kregen de meeste Roepovo-spelers in het tweede gedeelte van de wedstrijd de opdracht om de voorziene spelregels heel strikt te volgen. Het werd duidelijk dat de technische bagage opgedaan tijdens trainingen zich vertaalde naar punten op het scorebord. In de laatste twee sets kregen we zelfs een spannend einde waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.
Lees verslag ...
RPB opnieuw naar 't Kanon na winst op Wivo.
In de bekerwedstrijd tegen tweedeprovincialer Wingene werd de Poperingse dominantie al gauw duidelijk ook al vertaalde zich dat niet meteen in overweldigende cijfers op het scorebord. Daarvoor waren er te veel opslagmissers bij de Hoppeplukkers: 4 stuks bij 11-12 stand. Maar zodra de focus er wél was, werd duidelijk dat de Wivo’s een maatje te klein zouden zijn. Na een vlotte 18-25 in de eerste set en bij een 10-16 in de herneming besloot de coach zijn bankzitters in het gebeuren te betrekken. Dit met onverminderd succes in de daaropvolgende deelpartijen die respectievelijk op 15-25 en 17-25 eindigden. Enkel Sander betrad als tweede libero de arena niet, maar onze onvervangbare stokebrand vervang je natuurlijk niet zomaar. Er zijn grenzen!
Ook U13 B behalen hun eerste thuisoverwinning
Set 1 5-10/8-19/8-25
Lees verslag ...
Alweer een vijfsetter voor de U17 thuis tegen Kuurne!
Zaterdag laatst was Jong Kuurne op bezoek bij het ‘al even jonge’ Roepovo. De groen-witte jongeren startten in een onuitgegeven opstelling heel degelijk. Door een goede organisatie en stevig blokwerk liepen we al gauw uit tot 14-6. De set werd dan ook gemakkelijk binnengehaald met 25-13.
Lees verslag ...
Eerste overwinning voor U13 C is binnen
Set 1: 6-3 / 13-5 / 17-7 / 25-18
Lees verslag ...
Roepovo A moet nipt de duimen leggen tegen titelkandidaat Kortrijk
Bij 0-2 leek Kortrijk op een vlotte zege af te stevenen, maar Poperinge - fel aangemoedigd door het thuispubliek - knokte zich opnieuw in de wedstrijd met een nipte 26-24. De bezoekers zakten weg in set vier, maar na 24-20 serveerde de ingevallen Douwe De Deugere de bezoekers langszij. Met 28-26 dwong Roepovo toch de tiebreak af maar verloor die met al even nipte 13-15 cijfers.
RPB: Opdracht volbracht tegen rechtstreeks concurrent Brugge.
Deze belangrijke zespuntenmatch opende met een zware zwoegset voor de RPB’s. Groen-wit was van meet af aan op achtervolgen aangewezen en in de tribune klonk al de pessimistische voorspelling dat het een droge 0-3 ging worden. Maar met Dries aan opslag werd een uitzichtloze 16-21 plots 20-21 via puike aanvallen van Maarten en Dylan en zowaar een Surmongsje van de setter himself. Alleen jammer dat we bij 20-22 opnieuw een Surmongsje te zien kregen toen een Poperingse voorspeler afgefloten werd voor een driemeterfout. Na de commotie rond het voorval was het RPB die het snelst de focus hervond (22-22), maar er volgde een nieuwe arbitrale opdoffer toen Gilles' aanval die onmiskenbaar binnen viel toch out werd gegeven. Enfin, zo’n dingen gebeuren en maken deel uit van het spel, maar ’t is wel moeilijk om zo een set te winnen. Het werd dan ook 22-25.
Lees verslag ...
U9 speelt in Heuvelland met bereidwillige medespelers Roepovo
Heuvelland - Roepovo Poperinge 6 - 2
Lees verslag ...
Knappe wedstrijd van U13C tegen goeie tegenstander
Set 1: 9-5 / 13-7 / 19-12 / 25-16
Lees verslag ...
Een aangename derby voor onze U9 tegen Beaphar
Beaphar stond met veel meisjes op het terrein die hun eerste "pasjes" zetten in het volleybal. Ongeacht de cijfers werd het een boeiende partij. Voor het eerst hadden we ook twee jongens die de gevoel van een wedstrijd konden ervaren. Daarnaast konden we rekenen op spelertjes die al wat beter overweg konden met de bal. Soms kregen we spannende fases te verwerken met wisselende cijfers op het scorebord. Vooral de spelvreugde aan beide zijden van het terrein was groot bij een geslaagde actie.
Lees verslag ...
Eerste overwinning van U17 thuis tegen Moorslede 3-2
Spannende ontmoeting werd het tegen Moorslede. Beide teams gaven het beste van zichzelf en dat resulteerde in heel wat lange rally’s en uiteindelijk een aangenaam kijkstuk. De thuisploeg haalde de eerst twee sets, weliswaar nipt, binnen (25-20 en 25-23) door gecontroleerd spel en uiterste concentratie.
Lees verslag ...
Vooral het positieve onthouden
Miniemen C – VT Marke-Webis Wevelgem 0-3
Lees verslag ...
Ook tegen Sijos Menen bewezen onze U9-spelertjes hun kunnen.
Sijos kwam naar Poperinge met een kleine selectie van 4 spelertjes uit hun groot aanbod. Door telkens de samenstelling van de ploegjes te wijzigen kregen onze spelers de kans om met ongeveer iedereen te spelen. Het resultaat had hierop weinig invloed. Onze jongens toonden een degelijke opbouw waarbij het hoog toetsen een belangrijke opdracht was. Omdat de onderhandse opslag goed vlotte, was de bovenhandse opslag in de laatste set aan de orde. Dit nadat we met de bezoekers hierover afgesproken hadden.
Lees verslag ...
Roepovo A gaat roemloos ten onder tegen reeksgenoot Diksmuide
Met de wedstrijd van volgend weekend in het achterhoofd, koos Piazetta ervoor om wat wisselspelers speelkans te geven.
Lees verslag ...
‘De Killers van Gits’ doen het weer !!
We kregen meteen een Bredense déjà-vu. In geen tijd stond RPB 5-1 voor dank zij mooi blokwerk van Maarten, Dylan en Mathias en de gerichte services van Dries. Gits zat dus onmiddellijk in de tang maar met hun divisie-ervaring slaagden ze er in om via powervolleybal en heel veel verdedigingskwaliteiten de achterstand weg te knibbelen. RPB moest gaan aanklampen maar kon uiteindelijk de kloof na een bezoekend tussenspurt van 14-15 naar 14-18 niet meer goedmaken waardoor Gits kon doortrekken naar setwinst.
Lees verslag ...
Sarako Kortemark - U13 B
set 1 5-4/10-6/14-15/18-21/19-25
Lees verslag ...
Eerste puntenwinst voor U17
Na de logische nederlaag in en tegen Knack Roeselare, gingen de Roepovo-scholieren zondagochtend op zoek naar hun eerste punten in de competitie.
Lees verslag ...
Enkel winst in openingsset voor RPB tegen Torhout
Het spelniveau was bij beide ploegen niet schitterend. Daar zijn 39 opslagfouten de trieste getuigen van.
Lees verslag ...
U13 C: Nog veel oefenen.
Set 1: 5-1 / 16-4 / 25-6
Lees verslag ...
Ternat laat Roepovo A nooit in de wedstrijd komen
Roepovo A werd weggeserveerd en kon zelf nauwelijks opslagdruk zetten, waardoor de bezoekers als in een zetel speelden. In set drie drong de thuisploeg iets feller aan omdat Ternat nogal wat services miste, maar uitzicht op een eerreddende set was er nooit.
U13C : Tegenstander te sterk.
Set 1: 1-6 / 3-10 / 5-18 / 7-25
Lees verslag ...
U13B : Superstart bij het nieuwe seizoen
Een verre reis naar Ruiselede, onze jongens stonden verbaasd van
Lees verslag ...
Een goede start van onze spelers U9 tegen Ledegem
Bij een eerste competitiewedstrijd is het steeds een afwachten wat de tegenpartij in petto heeft. Ledegem kwam naar Poperinge met meisjes die hun eerste stapjes in de volleybalwereld zetten. Met een sportieve geest werden de setjes afgewerkt zodat iedereen met de nodige spelvreugde heeft kunnen spelen. Onze jongens staan duidelijk verder in hun techniek. Na de onwennigheid van de eerste set, ervaarden ook onze nieuwkomers de uitdaging van een wedstrijd.
Lees verslag ...
RPC ondergaat een metamorfose in vergelijk bij vorige week
De beloften match was eentje om van te smullen. Mooie rally's en de afwerking van onze kant tewege was top. Onze tegenstander leek eerder iets vezwakt tov vorig seizoen. Zij waren ook met 10 spelers afgezakt en iedereen werd ook opgesteld zoals bij ons. Bavo leek iets meer in de fout te gaan dan wij. De match werd bezegeld met een klinkde overwinng 3-0 (25-22/25-20/15-12)
Lees verslag ...
Logisch resultaat voor onvolledig RPC
RPC zakte af naar de Beerlanders met 8 spelers. Coach Johny moest al voor de eerste match van het seizoen zijn toverhoed aanspreken, helaas het wit konijn zat nog op het hok.
Lees verslag ...
RPB kan geen verdiende puntendeling bewerkstelligen tegen Beernem.
Opnieuw een verdienstelijke partij van het verjongde RPB-team. Uit de openingsset onthouden we vooral dat groen-wit door een wat wankele receptie op 5-11 achterstand werd gezet, maar dat via vechtlust de kloof bij 15-15 gedicht werd. Dit met een ontieglijk killblok van Tom toen hij met zijn volle 95 kg volledig commit ging en met zijn ruige poten een Beernemse middenaanval op de bezoekende tenen blokte. Er werd tot 22-23 aangeklampt toen de arbiter jammer genoeg een punt liet herspelen. Beernem profiteerde van de toestand en rondde met 22-25 af.
Lees verslag ...
Eerste wedstrijd zware dobber voor U17 : 3-0 verlies in Roeselare
De Poperingse scholieren werden al meteen voor de leeuwen gegooid in Roeselare.
Lees verslag ...
Gemakkelijke uitoverwinning van Roepovo A in Loppem
Het grondig vernieuwde Loppem kon weinig inbrengen tegen een nochtans ook serieus gewijzigd Poperinge. In de eerste set bezondigde de thuisploeg zich vooral aan te veel opslagmissers. Ook in sets twee en drie holde Loppem tegen een aanvallend sterker Poperinge voortdurend achter de feiten aan.
Nipt verlies na hoopgevende partij van RPB: 3-2 op Bredene.
Weinig is meer genietbaar dan een goed georchestreerde ploeg die met harmonieus samenspel een synergetisch geheel op het veld weet te brengen. Daar zijn onze beloften nog een stuk van verwijderd want hun match kan in muzikale termen vertaald worden als de ‘Marche Funèbre” van Chopin. In C-mineur (25-9 / 25-13 / 15-6).
Lees verslag ...

2019 - Roepovo Poperinge - Privacy Policy