pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2017-2018 host : www.roepovo.benl
Wedstrijdverslagen 2017-2018
Wedstrijd met twee gezichten van RPB op Ooigem
In de nochtans heel belangrijke partij tegen Ooigem startte RPB ondermaats. Receptief liep het niet zo lekker en er werd geen antwoord gevonden op de Ooigemse middenaanvallen. Ook de onhoudbare knallen van de plaatselijke opposite deden pijn. Na 25-20 en 25-18 kwam er voor het eerst wederzijdse sfeer in de match toen de aanvallen van Julian en Maarten er door begonnen te komen. Ooigem dipte en ondanks de stevige aanmoedigingen van de luidruchtige supportersbank wist Poperinge uit te lopen van 10-11 tot 10-16. Ooigem kreunde onder het opslaggeweld van onze coach, maar met 13-21 op de bordjes gingen die van ons meermaals in de fout waardoor Ooivo nog op zijn kousevoeten kon komen opzetten tot aan 20-23. De kloof helemaal dichten was uiteindelijk niet mogelijk en de verdiende setwinst was binnen. Set 4 was superspannend en we kregen ijzingwekkende rally’s voorgeschoteld. Tom had inmiddels blokkerend Tytgat geneutraliseerd en Simon dook onvervaard de moeilijkste ballen van de vloer. Er werd met 15-16 de TTO ingegaan en nadat Dries met geel werd bedacht door de fluitenier bracht Dylan ons met een ace een extra puntje voor. Het moment van de waarheid kwam er aan en jammer genoeg waren het eens te meer de RPB’s die onder de druk bezweken. Julian hield ons wel nog even recht tot 19-18 en 20-19, maar toen stond het thuisblok onverbiddelijk in onze weg. De kloof was gemaakt (23-19) en ook al kon Mathias ons nog tot op 24-22 acen, het resultaat voor groen-wit bleef opnieuw beperkt tot puntenloze setwinst. En zo begint het in het zicht van de seizoenshelft toch stilaan te nijpen met al die net-niet-partijen.
Roepovo U9 laat mooi volleybal zien tegen Heuvelland (6-2)
Gedurende meer dan anderhalf uur werd er volleybal gespeeld. Hieruit kan je besluiten dat er al aardig wat doorgespeeld werd. Bezoekers probeerden vooral door tactisch te spelen bij de opslag punten te scoren. Onze jongens brachten het betere opbouwwerk. Door het benadrukken om hoog te spelen, speelden ze dan ook de bal hoog over, waardoor er langere rally's tot stand kwamen. Gaandeweg ontdekten ze ook het spel om het volledige veld van de tegenstander te benutten. Een aangename wedstrijd met veel speelervaring.
Lees verslag ...
Logisch verlies voor RPB tegen het ongenaakbare Zedelgem A
De coach van Packo was niet mee daar hij aan het sterfbed van zijn zus zat. Ze verloor die zelfde avond de strijd tegen haar ziekte. Volleybal is iets heel relatiefs op dat moment! Langs deze weg bieden we de familie onze blijken van medeleven aan.
Lees verslag ...
RPA wint in tiebrek van Evergem na desastreuze start
Roepovo A serveerde te zwak waarde bezoekers van profiteerden om vlot door het midden te scoren en tot 0-2 uit te lopen. De thuisploeg, met gelegenheidslibero Piazzeta, kregen de tactische opslagen maar niet onder controle, waardoor te stereotiep werd aangevallen.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt vlotte wedstrijd in Ledegem (2-6)
De meisjes hebben behoorlijk gewerkt aan hun opslag sinds hun komst naar Poperinge. Onze jongens waren in staat om zonder teveel fouten op te bouwen. Om het spel boeiend te houden kregen de meeste Roepovo-spelers in het tweede gedeelte van de wedstrijd de opdracht om de voorziene spelregels heel strikt te volgen. Het werd duidelijk dat de technische bagage opgedaan tijdens trainingen zich vertaalde naar punten op het scorebord. In de laatste twee sets kregen we zelfs een spannend einde waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.
Lees verslag ...
RPB opnieuw naar 't Kanon na winst op Wivo.
In de bekerwedstrijd tegen tweedeprovincialer Wingene werd de Poperingse dominantie al gauw duidelijk ook al vertaalde zich dat niet meteen in overweldigende cijfers op het scorebord. Daarvoor waren er te veel opslagmissers bij de Hoppeplukkers: 4 stuks bij 11-12 stand. Maar zodra de focus er wél was, werd duidelijk dat de Wivo’s een maatje te klein zouden zijn. Na een vlotte 18-25 in de eerste set en bij een 10-16 in de herneming besloot de coach zijn bankzitters in het gebeuren te betrekken. Dit met onverminderd succes in de daaropvolgende deelpartijen die respectievelijk op 15-25 en 17-25 eindigden. Enkel Sander betrad als tweede libero de arena niet, maar onze onvervangbare stokebrand vervang je natuurlijk niet zomaar. Er zijn grenzen!
Ook U13 B behalen hun eerste thuisoverwinning
Set 1 5-10/8-19/8-25
Lees verslag ...
Alweer een vijfsetter voor de U17 thuis tegen Kuurne!
Zaterdag laatst was Jong Kuurne op bezoek bij het ‘al even jonge’ Roepovo. De groen-witte jongeren startten in een onuitgegeven opstelling heel degelijk. Door een goede organisatie en stevig blokwerk liepen we al gauw uit tot 14-6. De set werd dan ook gemakkelijk binnengehaald met 25-13.
Lees verslag ...
Eerste overwinning voor U13 C is binnen
Set 1: 6-3 / 13-5 / 17-7 / 25-18
Lees verslag ...
Roepovo A moet nipt de duimen leggen tegen titelkandidaat Kortrijk
Bij 0-2 leek Kortrijk op een vlotte zege af te stevenen, maar Poperinge - fel aangemoedigd door het thuispubliek - knokte zich opnieuw in de wedstrijd met een nipte 26-24. De bezoekers zakten weg in set vier, maar na 24-20 serveerde de ingevallen Douwe De Deugere de bezoekers langszij. Met 28-26 dwong Roepovo toch de tiebreak af maar verloor die met al even nipte 13-15 cijfers.
RPB: Opdracht volbracht tegen rechtstreeks concurrent Brugge.
Deze belangrijke zespuntenmatch opende met een zware zwoegset voor de RPB’s. Groen-wit was van meet af aan op achtervolgen aangewezen en in de tribune klonk al de pessimistische voorspelling dat het een droge 0-3 ging worden. Maar met Dries aan opslag werd een uitzichtloze 16-21 plots 20-21 via puike aanvallen van Maarten en Dylan en zowaar een Surmongsje van de setter himself. Alleen jammer dat we bij 20-22 opnieuw een Surmongsje te zien kregen toen een Poperingse voorspeler afgefloten werd voor een driemeterfout. Na de commotie rond het voorval was het RPB die het snelst de focus hervond (22-22), maar er volgde een nieuwe arbitrale opdoffer toen Gilles' aanval die onmiskenbaar binnen viel toch out werd gegeven. Enfin, zo’n dingen gebeuren en maken deel uit van het spel, maar ’t is wel moeilijk om zo een set te winnen. Het werd dan ook 22-25.
Lees verslag ...
U9 speelt in Heuvelland met bereidwillige medespelers Roepovo
Heuvelland - Roepovo Poperinge 6 - 2
Lees verslag ...
Knappe wedstrijd van U13C tegen goeie tegenstander
Set 1: 9-5 / 13-7 / 19-12 / 25-16
Lees verslag ...
Een aangename derby voor onze U9 tegen Beaphar
Beaphar stond met veel meisjes op het terrein die hun eerste "pasjes" zetten in het volleybal. Ongeacht de cijfers werd het een boeiende partij. Voor het eerst hadden we ook twee jongens die de gevoel van een wedstrijd konden ervaren. Daarnaast konden we rekenen op spelertjes die al wat beter overweg konden met de bal. Soms kregen we spannende fases te verwerken met wisselende cijfers op het scorebord. Vooral de spelvreugde aan beide zijden van het terrein was groot bij een geslaagde actie.
Lees verslag ...
Eerste overwinning van U17 thuis tegen Moorslede 3-2
Spannende ontmoeting werd het tegen Moorslede. Beide teams gaven het beste van zichzelf en dat resulteerde in heel wat lange rally’s en uiteindelijk een aangenaam kijkstuk. De thuisploeg haalde de eerst twee sets, weliswaar nipt, binnen (25-20 en 25-23) door gecontroleerd spel en uiterste concentratie.
Lees verslag ...
Vooral het positieve onthouden
Miniemen C – VT Marke-Webis Wevelgem 0-3
Lees verslag ...
Ook tegen Sijos Menen bewezen onze U9-spelertjes hun kunnen.
Sijos kwam naar Poperinge met een kleine selectie van 4 spelertjes uit hun groot aanbod. Door telkens de samenstelling van de ploegjes te wijzigen kregen onze spelers de kans om met ongeveer iedereen te spelen. Het resultaat had hierop weinig invloed. Onze jongens toonden een degelijke opbouw waarbij het hoog toetsen een belangrijke opdracht was. Omdat de onderhandse opslag goed vlotte, was de bovenhandse opslag in de laatste set aan de orde. Dit nadat we met de bezoekers hierover afgesproken hadden.
Lees verslag ...
Roepovo A gaat roemloos ten onder tegen reeksgenoot Diksmuide
Met de wedstrijd van volgend weekend in het achterhoofd, koos Piazetta ervoor om wat wisselspelers speelkans te geven.
Lees verslag ...
‘De Killers van Gits’ doen het weer !!
We kregen meteen een Bredense déjà-vu. In geen tijd stond RPB 5-1 voor dank zij mooi blokwerk van Maarten, Dylan en Mathias en de gerichte services van Dries. Gits zat dus onmiddellijk in de tang maar met hun divisie-ervaring slaagden ze er in om via powervolleybal en heel veel verdedigingskwaliteiten de achterstand weg te knibbelen. RPB moest gaan aanklampen maar kon uiteindelijk de kloof na een bezoekend tussenspurt van 14-15 naar 14-18 niet meer goedmaken waardoor Gits kon doortrekken naar setwinst.
Lees verslag ...
Sarako Kortemark - U13 B
set 1 5-4/10-6/14-15/18-21/19-25
Lees verslag ...
Eerste puntenwinst voor U17
Na de logische nederlaag in en tegen Knack Roeselare, gingen de Roepovo-scholieren zondagochtend op zoek naar hun eerste punten in de competitie.
Lees verslag ...
Enkel winst in openingsset voor RPB tegen Torhout
Het spelniveau was bij beide ploegen niet schitterend. Daar zijn 39 opslagfouten de trieste getuigen van.
Lees verslag ...
U13 C: Nog veel oefenen.
Set 1: 5-1 / 16-4 / 25-6
Lees verslag ...
Ternat laat Roepovo A nooit in de wedstrijd komen
Roepovo A werd weggeserveerd en kon zelf nauwelijks opslagdruk zetten, waardoor de bezoekers als in een zetel speelden. In set drie drong de thuisploeg iets feller aan omdat Ternat nogal wat services miste, maar uitzicht op een eerreddende set was er nooit.
U13C : Tegenstander te sterk.
Set 1: 1-6 / 3-10 / 5-18 / 7-25
Lees verslag ...
U13B : Superstart bij het nieuwe seizoen
Een verre reis naar Ruiselede, onze jongens stonden verbaasd van
Lees verslag ...
Een goede start van onze spelers U9 tegen Ledegem
Bij een eerste competitiewedstrijd is het steeds een afwachten wat de tegenpartij in petto heeft. Ledegem kwam naar Poperinge met meisjes die hun eerste stapjes in de volleybalwereld zetten. Met een sportieve geest werden de setjes afgewerkt zodat iedereen met de nodige spelvreugde heeft kunnen spelen. Onze jongens staan duidelijk verder in hun techniek. Na de onwennigheid van de eerste set, ervaarden ook onze nieuwkomers de uitdaging van een wedstrijd.
Lees verslag ...
RPC ondergaat een metamorfose in vergelijk bij vorige week
De beloften match was eentje om van te smullen. Mooie rally's en de afwerking van onze kant tewege was top. Onze tegenstander leek eerder iets vezwakt tov vorig seizoen. Zij waren ook met 10 spelers afgezakt en iedereen werd ook opgesteld zoals bij ons. Bavo leek iets meer in de fout te gaan dan wij. De match werd bezegeld met een klinkde overwinng 3-0 (25-22/25-20/15-12)
Lees verslag ...
Logisch resultaat voor onvolledig RPC
RPC zakte af naar de Beerlanders met 8 spelers. Coach Johny moest al voor de eerste match van het seizoen zijn toverhoed aanspreken, helaas het wit konijn zat nog op het hok.
Lees verslag ...
RPB kan geen verdiende puntendeling bewerkstelligen tegen Beernem.
Opnieuw een verdienstelijke partij van het verjongde RPB-team. Uit de openingsset onthouden we vooral dat groen-wit door een wat wankele receptie op 5-11 achterstand werd gezet, maar dat via vechtlust de kloof bij 15-15 gedicht werd. Dit met een ontieglijk killblok van Tom toen hij met zijn volle 95 kg volledig commit ging en met zijn ruige poten een Beernemse middenaanval op de bezoekende tenen blokte. Er werd tot 22-23 aangeklampt toen de arbiter jammer genoeg een punt liet herspelen. Beernem profiteerde van de toestand en rondde met 22-25 af.
Lees verslag ...
Eerste wedstrijd zware dobber voor U17 : 3-0 verlies in Roeselare
De Poperingse scholieren werden al meteen voor de leeuwen gegooid in Roeselare.
Lees verslag ...
Gemakkelijke uitoverwinning van Roepovo A in Loppem
Het grondig vernieuwde Loppem kon weinig inbrengen tegen een nochtans ook serieus gewijzigd Poperinge. In de eerste set bezondigde de thuisploeg zich vooral aan te veel opslagmissers. Ook in sets twee en drie holde Loppem tegen een aanvallend sterker Poperinge voortdurend achter de feiten aan.
Nipt verlies na hoopgevende partij van RPB: 3-2 op Bredene.
Weinig is meer genietbaar dan een goed georchestreerde ploeg die met harmonieus samenspel een synergetisch geheel op het veld weet te brengen. Daar zijn onze beloften nog een stuk van verwijderd want hun match kan in muzikale termen vertaald worden als de ‘Marche Funèbre” van Chopin. In C-mineur (25-9 / 25-13 / 15-6).
Lees verslag ...

2017 - Roepovo Poperinge