pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2020-2021 host : www.roepovo.benl
Wedstrijdverslagen 2018-2019
Laatste wedstrijd voor coach Kurt
Het was een mooie, spannende wedstrijd. Enkel de 4e set was rampzalig, de rest was heel goed gespeeld met mooie rally's en mooi samenspel. De jongens van U13 zijn één voor één er met grote sprongen op vooruit gegaan sedert het begin van het seizoen. Dit was mijn laatste verslag volgend jaar ben ik terug grote supporter van op de tribune.
Lees verslag ...
Roepovo A stuurt Hemelveerdegem kansloos naar huis
Roepovo A was al langer zeker van het behoud maar rondde het seizoen in schoonheid af met een overtuigende zege tegen het uitgeblust ogende zesde geklasseerde Hemelveerdegem. In set twee werden de bezoekers zelfs met een veelzeggende 25-8 van het terrein geveegd.
Goed samenspel bij U13 C
Ze hebben goed gespeeld en ze waren goed mee tot halfweg de set, maar toch had Ooigem iedere keer de bovenhand op het einde van de set. Dit was zo voor iedere set die ze gespeeld hebben. Mooie rally's en goed samen gespeeld. Roepovo speelde met mooie opbouw, de tegenspeler speelde meer rechtstreeks over.
Lees verslag ...
Een wedstrijd om van de smullen
Een leuke en spannende wedstrijd met wisselvallige momenten aan beide kanten van het net. De minder mooie momenten waren opslagfouten en soms gebrek aan communicatie tussen de teamgenoten. De mooiste fases waren de lange rally's en de goede recepties. Bij het B-team was er wel een goede samenhang tussen de spelers en dat was mooi om te zien.
Lees verslag ...
Roepovo A stuurt Ruddervoorde huiswaarts met droge 3-0
Roepovo A behaalde relatief eenvoudig zijn vierde opeenvolgende overwinning. Onmiddellijk nam de thuisploeg me een behoorlijke opslagdruk de bovenhand. Aanvallend was Poperinge heel sterk en Ruddervoorde kende receptieproblemen. In de derde set spraken de bezoekers niet meer mee.
Roepovo U9 verliest nipt in Langemark
Sportiva Langemark - Roepovo: 5 - 3. Na de heenmatch van enkele weken geleden wisten we dat er behoorlijk wat tegenstand zou zijn. We zijn met vier spelers naar Langemark getrokken. Dit betekent dat het standvastig spelen zou worden en hopelijk kruipt de training van in de voormiddag niet te veel in de benen.
Lees verslag ...
Slordigheden nekken U13 C
In de eerste set werd er goed gespeeld. De set hebben ze uit handen gegeven door slordig spel naar het einde van de set toe. De tweede set werd ook door slordigheid verloren: niet roepen, met twee naar de bal gaan en dan niets doen en recepties niet goed nemen. De derde set werd beter gespeeld, goede opslag en het hoofd koel gehouden.
Lees verslag ...
Na Berlare-Zele moet ook Stekene eraan geloven
Derde zege op rij voor Roepovo A, dat daarmee het behoud zo goed als verzekert. De thuisploeg verloor nipt de eerste set, maar dankzij een hogere opslagdruk en een aanvallend hoger rendement namen de hoppeplukkers vanaf de nipt gewonnen tweede beur de match definitief in handen.
Roepovo U9 beslist voor winst tegen Beaphar in de laatste twee sets.
Beaphar - Roepovo: 3 - 5. Door omstandigheden beschikten we over slechts vier spelers. Hiermee was de vraag wie even zou rusten niet aan de orde. Ondanks een wisselende spelbezetting kregen we spannende sets te zien.
Lees verslag ...
Mooie derby bij de U13
Een heel mooie match met lange rally's en weinig opslagfouten. In set 1 was de tegenstander duidelijk sterker maar de C's hebben gevochten voor hun punten en dat maakt mooi volleybal. In set 2 maakten we dat de A ploeg het iets moeilijker had. Het was een spannende set.
Lees verslag ...
Roepovo A stunt tegen derde geklasseerde Zele-Berlare
Heel hard bevochten zege en kleine stunt van Poperinge tegen het derde geklasseerde Zele - Berlare. Roepovo verloor de eerste set, maar liep daarna met twee keer 26-24 nipt uit. De bezoekers sleepten nog de tiebreak en een punt uit de brand maar Poperinge hield de zege en twee punten met een alweer heel nipte 17-15 aan huis.
U13 B: mooie wedstrijd
Par-Ky Menen B (+1) – Miniemen B 3-1 Set 1: 3-2 / 8-5 / 15-5 / 25-7 Een set om snel te vergeten, geen communicatie (receptie en ballen laten vallen) en persoonlijke fouten zodat we geen wedstrijd hadden. Set 2: 4-4 / 7-10 / 9-15 / 15-20 / 20-22 / 22-25 Een totaal ander beeld, alles was terug op niveau. Prachtig opbouwend volley met onze groentjes steeds op voorsprong, verdiende gelijkmaker. Set 3: 7-6 / 12-11 / 15-15 / 19-18 / 25-19 Hetzelfde spelbeeld, genietbare wedstrijd langs beide kanten.
Lees verslag ...
Roepovo U9 geeft Langemark weinig cadeauballen
Roepovo - Langemark : 7 - 1 Het was uitkijken naar de prestatie van Langemark, die in de voorgaande matchen goede resultaten had neergezet. Het werd een treffen die bijna twee volle uren heeft geduurd om vier maal twee sets af te ronden. Dit betekent dat er heel wat lange rally's waren. In de eerste twee sets waren onze jongens voldoende geconcentreerd om de bovenhand te houden.
Lees verslag ...
U13 B: De positieve lijn doorgetrokken
Het positieve spel van verleden week tegen de provinciale getinte ploeg (3 van de 5 spelers) werd doorgetrokken maar we moesten de wet van de sterkste toch ondergaan. Op bepaalde momenten hebben we de A –groep ( die eerste staat) het vuur aan de schenen gelegd. Iedere week zien we onze groep groeien wat zeer bemoedigend is, hopelijk trekken ze deze trend door en hopen op een schitterende eindspurt. Proficiat jongens.
Lees verslag ...
Onwaarschijnlijke zege van Roepovo A in Oudenaarde
Roepovo verloor nipt de eerste set met 27-25 en werden daarna van het terrein geveegd in set twee. Maar de bezoekers rechtten hun rug in de daaropvolgende set (16-25) en duwden resoluut door in de vierde set (20-25). In de tiebreak was alles te herdoen en werd uitermate spannend waarbij Roepovo aan het langste eind trok (19-21).
Roepov U9 speelt tegen een verzwakt Koksijde
Roepovo - Koksijde: 8 - 0 Na de match van verleden week in Koksijde hadden we een idee wat we konden verwachten in de terugmatch. De kustploeg had echter in extremis nog één speler moeten opvissen om aan het minimale aantal van vier spelers te komen. De betere (en grotere) speelsters hadden afgezegd. Onze Roepovoploeg daarentegen stond voltallig op het veld.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt een hoogwaardige wedstrijd in Koksijde
Koksijde - Roepovo : 4 - 4 Meestal is onze competitie afgestemd op ploegen uit de regio. Ditmaal hebben we de kans om te spelen tegen kustgemeente Koksijde. De meisjes van de thuisploeg waren duidelijk groter en konden als het ware gemakkelijk vele ballen uit de lucht "plukken". Onze jongens daarentegen hadden onvoldoende kracht om strakkere en diepere ballen te spelen.
Lees verslag ...
Meer geloven in eigen kunnen, U13 B
Zoals de setstanden aangeven was de thuisploeg de betere. Telkens speelden we in de beginfase mee maar in iedere set waren er teveel individuele fouten die ons de das omdeden. Bij momenten speelden we mooi opbouwend, waarop ik reageerde “dat is nu volleybal”. Spijtig genoeg hadden we niet genoeg continuïteit in ons spel, door niet te communiceren en positiefouten gaven we teveel punten weg.
Lees verslag ...
U13 C wint met mooie cijfers van Tielt
De eerste set was heel spannend met mooi volleybal zoals het moet zijn. Goede recepties en hoge toetsen en vooral mooi samenspel. De tweede set begon goed, maar dan was er even een dipje en dacht ik dat ze de set uit handen zouden geven. Maar ze vochten terug met mooi volleybal zoals in de eerste set, met terug setwinst als beloning.
Lees verslag ...
Roepovo U9 speelt een technisch goede wedstrijd tegen Beaphar
Roepovo - Beaphar : 6 - 2 Tijdens de opwarming zagen we duidelijk dat de jongens uitkeken naar de eerste wedstrijd van de tweede ronde. De meisjes van Beaphar waren iets ouder, maar hadden nog wat moeite met de basistechnieken. Bij onze jongens was duidelijk dat er getraind werd op een correcte onderhandse opslag en het toetsen op een geworpen bal. Door geringe opslagmissers werden er weinig puntjes cadeau gegeven aan de tegenstrever.
Lees verslag ...
U13 C boeken zege dankzij mooi samenspel
Set 1 begon wat onzeker, maar na enkele aanmoedigingen ging het heel wat beter. Mooi samenspel en sterke opslagen resulteerden in een vlotte setwinst. De tweede set ging ook vlot. Opslag was ook weer sterk en goede communicatie met elkaar.
Lees verslag ...
Te veel slordig spel bij U13 C
De eerste set ging in het begin gelijk op, beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, Roepovo begon slordig te spelen en ze maakten veel fouten zodat ze de winst op een dienblad aan de andere ploeg hebben gegeven. De tweede set was rampzalig aan beide kanten van het net, elk team had veel opslagmissers. 8 voor Roepovo en 7 voor Lendelede. De derde set heeft Roepovo toch nog gevochten voor hun punten wat setwinst opleverde.
Lees verslag ...
RPA in alle onderdelen te sterk voor Tielt
Een weer voltallig Poperinge overklaste Tielt in zowat alle spelonderdelen. Roepovo bleef de hele wedstrijd secuur in receptie en kon daardoor gevarieerd aanvallen. Door de aanhoudende opslagdruk van Poperinge was het net andersom bij Tielt. In de derde set werden de bezoekers compleet overklast.
U13 B: Om vlug te vergeten, onthouden hoe het niet moet
Hadden we vroeg moeten spelen had ik gezegd “ze zijn nog niet wakker”. Niet dus, geen receptie wat wil zeggen geen opbouw… De weinige kansen die we kregen werden niet benut, opslagfout na balrecuperatie enz… Set 1: 5-0 / 14-1 / 20-4 / 25-8 Hetzelfde spelbeeld als in set 1. Opslagfouten (na 6 opslagen hadden we er al 5 gemist) gaven een gemakkelijke voorsprong aan de thuisploeg die praktisch geen fouten maakten. Set 2: 7-1 / 12-5 / 22-9 / 25-12 Een betere start en meer weerwerk waardoor we konden opbouwen gaf ons moed.
Lees verslag ...
U13 C verliest tegen tactisch betere tegenstander
Set 1 begon goed, maar door minder mooie toetsen en geen samenspel en communicatie werden er veel punten verloren. De tweede set was beter, goed weerwerk geboden tegen de andere ploeg, maar de tegenstander zag iedere keer weer waar de gaten waren en kon de bal heel goed plaatsen. Veel ballen werden dicht over het net gespeeld waardoor het natuurlijk moeilijker is om ze terug te spelen. De derde set verliep ook zoals de tweede, onze jongens hebben goed gespeeld maar tactisch schoten ze te kort.
Lees verslag ...
U13 C winnen ondanks slordig spel
De eerste set werd gespeeld met veel slordigheden, veel opslagmissers en er werd niet mooi getoetst waardoor er veel punten verloren zijn gegaan. De tweede set was niet veel beter. Bij de tegenstander viel er halfweg de tweede set een spelertje uit door blessure en zo werd de sfeer bij de tegenstander gebroken en hadden ze veel opslagmissers waardoor Roepovo de bovenhand kreeg. De derde set werd gemakkelijk gewonnen met beter samenspel en meer vertrouwen in elkaar.
Lees verslag ...
U15 B: bij de les blijven tot aan de meet
Doskom Moorslede – Roepovo B 3-1 Set 1: 6-9 / 9-13 / 16-20 / 20-25 Sterke set met weinig fouten, de thuisploeg werd overspeeld in alle spelonderdelen zodat we vlot op voorsprong kwamen. Set 2: 9-4 / 14-5 / 20-6 / 25-16 Een totaal ander spelbeeld, overwegend receptioneel in de fout zodat we niet konden opbouwen en als die wel goed was gingen we telkens aanvallend in de fout zodat Moorslede verdiend debordjes in evenwicht brachten. Set 3: 5-5 / 7-12 / 10-16 / 12-19 / 25-21 Een terug geconcentreerder spel aan onze zijde zodat we beetje bij beetje een mooie voorsprong opbouwden. Met de meet in zicht sputterde onze motor (receptie), de paniek sloeg in, niets lukte en Doskom kon nog vlot uitmaken.
Lees verslag ...
U13 B: goed resultaat door degelijke opbouw
Algemeen een goede wedstrijd tegen een evenwaardige ploeg waar we steeds de bovenhand op hadden, behalve set 3 waar de concentratie even wegebde. Goede opbouw en soms zeer goede opslagen gaven ons steeds een voorsprong die onze groentjes niet meer uit handen gaven. Toch nog teveel opslagmissers (die afgestraft worden tegen de betere ploegen), gelukkig was de thuisploeg van hetzelfde bedje ziek zodat we ons overwicht in de andere spelonderdelen konden verzilveren. Proficiat jongens, doe zo verder op training en de resultaten zullen volgen.
Lees verslag ...
U17 verliest setje tegen hekkensluiter Roeselare
Zaterdag laatst werd de laatste wedstrijd van 2018 afgewerkt en dit tegen hekkensluiter Knack Roeselare C. De eerste set werd, ondanks een aantal opslagmissers toch vlot gewonnen met 12-25. In de tweede set werd een aantal wissels doorgevoerd en werd het toch spannender (5-4/12-10). Vooral in receptie werden veel fouten gemaakt.
Lees verslag ...
U13C bezwijkt onder opslagdruk van viceleider
Roevopo heeft zich niet laten doen door Ooivo die op de 2e plaats in de ranking staat. Prachtig volleybal, iedereen heeft een mooie prestatie geleverd. De tegenstander had een zware opslagdruk, enkel hierdoor heeft Roepovo verloren want Ooigem had wel problemen met terugspelen van de bal. Roepovo daarentegen was hierin toch wel beter.
Lees verslag ...
U17 verliest voor het eerst tegen dichtste concurrent
Zaterdag laatst moest de U17 voor de tweede maal hun grote titelrivaal Olva Brugge in de ogen zien. De thuismatch 2 maanden geleden werd met 3-2 gewonnen en de jongeren waren gebrand op een nieuwe zege. De eerste set was nog een beetje aftasten en ging volledig gelijk op (9-9/18-18/23-23) en werd uiteindelijk nipt gewonnen door een paar listige plaatsballen van onze passeur (23-25). In de tweede set werd al gauw een kloofje geslaan (5-9/9-14) door degelijke hoekaanvallen en gerichte opslagen.
Lees verslag ...
De kop is eraf : eerste zege voor Roepovo A
Eerste zege van Roepovo A. De eerste set begon nochtans niet goed. De bezoekers waren voortdurend op achtervolgen aangewezen, maar konden door een opslagreeks en enkele stevige bloks de eerste set nipt naar zich toe halen. Roepovo ging op dit elan verder en haalden dan ook vlot de tweede set binnen.
Lees verslag ...
Derby U13: verslag van de winnende en verliezende coach
Coach U13 C: Kurt Alleweireldt: Een leuke wedstrijd, zonder al te veel stress, grote supporters op de tribune. De eerste set ging vlot, door sterke opslagen werden er veel punten behaald. De tweede set begon iets minder. De C'tjes waren iets te zelfzeker en maakten daardoor veel fouten, de B'tjes liepen 3-9 uit.
Lees verslag ...
U13 C teleurgesteld na sterke partij
De jongens begonnen zwak, maar na een duwtje in de rug hebben ze zich toch herpakt, helaas kwam de inzet ietwat te laat en verloren ze de eerste set. De spirit van de eerste set werd doorgetrokken in de tweede set met een goed resultaat. De 2 teams zijn aan elkaar gewaagd. De derde set werd verloren alhoewel ze goed gespeeld hadden met lange rally's en enkele goede opslagen.
Lees verslag ...
U13 C last van zenuwen in de derby
De eerste set ging gelijk op. Weinig opslagmissers,slechts 3, maar bij de minste tegenslag lieten ze hun hoofd hangen en werd de wedstrijd gedomineerd door de tegenstander. De tweede set was heel zwak en een teleurstelling, meer kan ik er niet over zeggen. De derde set was beter, mooie rally's maar de tegenstander was sterker en zo moesten de C'tjes het onderspit delven.
Lees verslag ...
U17 nog steeds ongeslagen
Onze jongens van de U17 blijven door de competitie razen! Over de match van vorige week tegen Bredene kunnen we, net zoals de duur van de sets, kort zijn. De setstanden (25-9/25-13/25-9) vertelden eigenlijk dat er niet echt sprake was van een wedstrijd. Deze week werd al iets meer het vuur aan de schenen gelegd maar daar wisten onze jongens wel raad mee. In de eerste set werd telkens mooi op voorsprong gekomen (5-0/12-8) maar lieten we ook de tegenstander terugkrabbelen (5-5/12-12).
Lees verslag ...
Roepovo U9 laat boeiende sets zien tegen Wevelgem
Roepovo - Davo Wevelgem : 6 - 2 Bij de start in september hebben we gewerkt aan de opslag omdat hiermee punten te verdienen waren. Intussen met wat bijsturing tijdens de trainingen zien we een constant gegeven van goede opslagen van alle spelers. Ook bij de bezoekers. Dit leidt aan beide zijden naar meer opbouwend spel.
Lees verslag ...
Roepovo A maakt het leider Roeselare lastig
Gesteund door een luidruchtige thuisaanhang en dankzij een stevig blok en een degelijke organisatie maakte underdog Poperinge het leider Roeselare heel moeilijk in de eerste set. Vanaf de tweede beurt pakte Roeselare uit met een zware opslagdruk en een gesloten netverdediging waar Roepovo nog moeilijk door geraakte.
U13 C gestreden als dappere krijgers
Nagelbijtende thriller (om in Halloween-sfeer te blijven). In de eerste set werden er bij beide teams 7 opslagen gemist. Ze waren aan elkaar gewaagd en de set ging gelijk op met helaas een nipt verlies. De tweede set werd goed ingezet en vlot gewonnen met 8 punten verschil.
Lees verslag ...
U13 B: ontgoochelende partij
Een ondermaatse vertoning na de vorige hoopgevende wedstrijden. Was de druk te groot of was het de herfstvakantie die in het hoofd en de benen stak? Niets was op niveau van opslag, receptie, communicatie tot opbouw. Enkel in het begin van set 2 konden we gelijke tred houden tot 15-12, de rest was ontgoochelen voor zowel de trainer als de talrijk opgekomen ouders en familie. Snel over een andere boeg gooien en goed luisteren en trainen is de boodschap.
Lees verslag ...
U13 B: Te weinig vertrouwen tot de meet
In set 1 en set 2 hetzelfde spelbeeld, steeds op voorsprong (soms een kloof van 5 punten) tot we de 20 naderen en dan ging telkens het licht uit (ook door de betere opslag van Kuurne). Set 3 was er teveel aan, de kopjes gingen definitief naar beneden en de “ezels” ramden door naar een 0-3 winst. Mits wat meer vertrouwen in eigen kunnen kon de eindstand anders geweest zijn, maar een verdiende winst van een meer compleet spelende (in alle spelonderdelen) bezoekende ploeg. Setstanden: 20-25 / 19-25 / 14-25.
U17 blijft aan de leiding na makkelijke winst tegen Knack Roeselare C
Na 2 weekends zonder wedstrijd mochten de U17-jongeren nog eens optreden tegen Knack C. Het werd algauw duidelijk dat de bezoekers normaal gezien geen probleem mochten vormen voor de Poperingse leiders. In de eerste set deed Roeselare aanvankelijk nog redelijk mee (11-7), maar toen Roepovo de opslagdruk opvoerde, ging het snel (25-10). Vermits we met 12 spelers aanwezig waren, werd er stevig gewisseld in de tweede set.
Lees verslag ...
Hardbevochten overwinning voor U13 B
Twee evenwaardige ploegen streden voor wat ze waard waren, teveel opslagmissers( 6 aan beide kanten) en individuele fouten langs beide kanten ontsierden deze set. Het bleef evenwichtig maar onze jongens konden setwinst afdwingen bij een stand van 24-22, de bezoekers gaven niet af en onze fouten werden afgestraft zodat Kortrijk met de deelwinst nog ging lopen. Set 1: 5-4 / 9-7 / 14-13 / 20-19 / 24-22 / 24-26 Een totaal ander beeld van onze groentjes, onze opslag was nog niet op punt (1 misser meer) maar meer geconcentreerd met gevolg van een betere opbouw en afwerking zodat de bordjes in evenwicht kwamen. Set 2: 7-3 / 10-4 / 18-14 / 20-17 / 25-19 Zelfde spelbeeld, we bouwden een riante voorsprong op maar onze opslagmissers (nu 9) en enkele receptiefouten gaven de bezoekers de kans om terug te keren (19-18).
Lees verslag ...
Onverwachte bekerwinst voor RPB tegen Rembert uit eerste!
Vorig jaar ging RPB, dat toen in eerste speelde, er kansloos uit tegen de tweede ploeg van Rembert Torhout. Er was dit jaar dus weinig hoop op een bijkomend hoofdstuk in het bekerverhaal toen we opnieuw tegen de Houtlanders uitgeloot werden. Maar met complexloos spel en met telkens 4 punten voorgift in elke set nam de thuisploeg zowaar de vlucht voorwaarts. Vanuit een steeds maar beter wordende spelverdeling werd de openingsset zowaar gedomineerd en de goed gevulde tribune zag zijn team een klinkende 25-18 neerpoten.
Lees verslag ...
Roepovo U9 zet mooie prestatie neer in Wevelgem
Davo Wevelgem - Roepovo : 3 - 5 We trokken naar Wevelgem met vier spelers. Bij de opwarming zagen we meteen dat de meisjes ouder waren (allen van 2009)en dat aan het spelniveau te oordelen heel wat ballen zouden terugkeren. Dit is een pluspunt voor de spelgelegenheid in de wedstrijd. Onze jongens kregen de opdracht om de tweede bal te toetsen of hoogstens wat uit te duwen.
Lees verslag ...
U13 B: onverhoopte mooie overwinning
Beide ploegen aan elkaar gewaagd, afwisselend aan beide kanten veel fouten zodat de stand gelijkopgaand blijft. Na een dode tijd (18-17) waar we de opslagmissers aankaarten (op dit ogenblik 8) speelden onze jongens constanter, misten geen enkele opslag meer, wat resulteerde in een nipte winst. Set 1: 7-8 / 13-14 / 18-17 / 20-22 / 25-22 Terug hetzelfde spelbeeld met beide ploegen die elkaar geen duimbreed ruimte gaven, aan beide zijden bijna geen opslagmissers (2 bij elke ploeg). Spannend om te volgen maar de bezoekers maakten teveel rotatiefouten (speelden met penetratie) zodat we uiteindelijk nog vlot deze set wonnen.
Lees verslag ...
Roepovo U9 legt de lat wat hoger in thuismatch tegen Ledegem
Roepovo - Mevo Ledegem : 8 - 0 We hadden amper twee weken geleden gespeeld tegen deze ploeg en we konden ons voorstellen wat we op onze thuismatch konden verwachten. Met een jonge ploeg probeerde Ledegem de ballen zo goed mogelijk te vangen en terug te spelen in een aangepaste versie. Onze jongens kregen de opdracht om zich niet terug te plooien in hun "confortzone", maar de uitdaging aan te gaan door te spelen met direct balcontact. Het is verbazend om te zien dat dit behoorlijk begint te lukken.
Lees verslag ...
U17 prijkt op de eerste plaats na thriller tegen Olva Brugge
Vorige week stond de U17 na drie wedstrijden zonder setverlies tegenover Olva Brugge, eveneens ongeslagen zonder setverlies. Het werd algauw duidelijk dat het een spannende match ging worden maar Roepovo startte goed (10-5/20-14). Naar het einde van de set toe, kwamen al wat meer foutjes in het spel geslopen maar toch kon een 25-22 opgetekend worden. In de tweede en derde set kwamen de Bruggelingen wat beter in de wedstrijd en begonnen de onzen een beetje nerveuzer te spelen.
Lees verslag ...
Moeilijke start voor U15 B
We startten de wedstrijd tegen Ruiselede heel moeizaam. Receptioneel en verdedigend kwamen we niet in de wedstrijd en zo werden er heel wat punten verloren. We gaven teveel cadeau's door opslagfouten, maar toch konden we in deze set nog mooi 17 puntjes mee sprokkelen. (17-25) In set 2 zag het er even niet goed uit, er werden weer veel te veel receptiefouten gemaakt, communicatie was ondermaats en aanvallend werd het niet afgemaakt.
Lees verslag ...
Roepovo verweert zich dapper tegen sterk Ertvelde
De thuisploeg leidde in de eerste set tot 12-8 en ging daarna nog mee tot 20-20 alvorens de rol te lossen. In sets twee en drie was Ertvelde in alle spelonderdelen de betere ploeg. Roepovo kreeg de bezoekende receptie niet meer aan het wankelen waardoor de bezoekers vlot door het midden bleven scoren.
Prachtig resultaat voor U13 C
Wat een spannende 5-setter! De 2 sets die ze uit handen gegeven hebben waren door opslagfouten, 17 in totaal, want bij de andere 3 sets hebben ze amper 6 opslagen gemist. De jongens hebben mooi volleybal laten zien bij momenten, spannende rally's en mooie opslagen. Soms kwamen ze van ver terug zoals in de 4 e set met 0-5 achterstand toch de set doen keren naar 10-9 en daarna winst. De 5e set was een thriller met een mooi einde.
Lees verslag ...
U15 A moet dringend op zoek naar de juiste mentaliteit
Een zenuwachtig en krampachtig Roepovo speelde tegen een gemotiveerd Heuvelland een erg zwakke partij. Uiteindelijk wonnen ze toch de wedstrijd met 3-1 maar zeker zonder veel glans! Door een overdosis aan eigen domme fouten en gebrek aan positieve mentaliteit, maakten we het ons zeer moeilijk! Hopelijk zien we ze de volgende keer uit een ander vaatje tappen!.
U17 nog steeds geen set prijsgegeven in wedstrijden in Kuurne en Menen
De U17 is drie uitwedstrijden ver en is tot nu toe ongeslagen in de competitie. Vorige week werd Jong Kuurne ingeblikt met duidelijke 0-3 cijfers. In de eerste set was onze opslagdruk heel goed, resultaat: 16-25. Tijdens de tweede set werden een aantal wissels doorgevoerd en was het al iets spannender (16-17, maar tenslotte 19-25).
Lees verslag ...
Roepovo U9 toont in Ledegem reeds volleybal voor hun eerste match
Mevo Ledemgem - Roepovo : 4 - 4 Voor de meeste jongens was het de "eerste" competitiematch in een (hopelijk) lange volleybalcarrière. Het is volkomen normaal dat de spelertjes nog niet alle onderdelen van het spel onder de knie hebben. Bij de thuisploeg "Ledegem" was het vangen en werpen nog een groot probleem, laat staan de opslag. Door een sportieve houding aan beide zijden van het net kregen we leerrijk volleybal.
Lees verslag ...
Prachtige overwinning voor U13 C
Vanaf het eerste moment hebben ze zich in de wedstrijd gesmeten. Het team was heel goed bezig door sterke opslagen en goed samenspel. De tweede set was heel wat minder door 8 gemiste opslagen, geen concentratie en ze dachten dat de wedstrijd al binnen was, maar niks was minder waar. Na een peptalk werd de derde set begonnen met goede cijfers en slechts 1 opslag gemist.
Lees verslag ...
Roepovo A herpakt zich na zwakke start
In set één werd Roepovo A overrompeld door het bezoekende opslaggeweld. Dankzij een tactische positiewissel en een betere receptie drong de thuisploeg feller aan in sets twee en drie, maar in de eindfase van elke set was Zedelgem telkens iets sterker.
Niveau blijft stijgen
Na het verlies in Ingelmunster werd er weer zwaar gewerkt om de eerste thuismatch tot een goed einde te brengen. We begonnen de eerste thuismatch tegen Heuvelland heel goed. De recepties kwamen perfect aan de net en we konden aanvallend scoren. Het systeem werd heel goed opgevolgd zowel de eerste tijd als de derde tijd werd correct uitgevoerd.
Lees verslag ...
U 13 B: verlies, groei in stijgende lijn
Onze opslag was constanter dan vorige week (wat we ook gevraagd hadden). Maar deze van de tegenstander was van een hoger gehalte waardoor we faalden in receptie (communicatie) en moeilijk konden opbouwen zodat deze set vlot werd gewonnen door Ooivo. Set 1: 3-6 / 4-10 / 8-16 / 11-25 Ons spel werd constanter zodat we in het begin gelijke tred konden houden. We misten iets meer opslagen en ons positiespel was niet op punt waardoor er getwijfeld werd in de te spelen techniek waardoor we in de fout gingen.
Lees verslag ...
Net niet voor de stresshaantjes van U13 C
In het begin van de eerste sets ging het gelijk op tot halverwege, de stresshaantjes verloren de moed naar het einde van de set toe. De derde set werd goed begonnen en dan ook gewonnen. De stress maakte plaats voor vechtlust. Daarna de vierde, lap weeral binnen.
Lees verslag ...
RPB maat te groot voor jong Doskom: 3-0
Ondanks wat de 25-13 uit de openingsset laat vermoeden, zagen we toch geen stomende RPB-ploeg. De groen-witte actoren waren wel dominant in de rally's en prominent aanwezig in het blok maar de ploeg liet zich door de hoge foutenlast aan de overzijde wat in slaap wiegen. Zelfs het scorebord leek qua reactietijd in de malaise te delen en ook de snelheid van het geluid leek op het AB-terrein wat trager dan elders ter wereld want de toeter kwam er niet altijd even stipt door. En het kwam maar niet echt los waardoor Doskom in de tweede set toch 17 punten bijeen wist te sprokkelen.
Lees verslag ...
Roepovo (U17) start het seizoen met een zege in Bredene
Zaterdag laatst startte de U17 na een intens volleybalkamp en een tweetal tornooien met de competitie. 5 spelers komen over van de U15 en vormen samen met de 7 ‘anciens’ een gestaltrijke ploeg. Bredene werd de eerste tegenstander. Een ploeg met overwegend eerstejaars mocht normaalgezien geen moeilijkheden opleveren.
Lees verslag ...
U17 start het seizoen met een zege in Bredene
Zaterdag laatst startte de U17 na een intens volleybalkamp en een tweetal tornooien met de competitie. 5 spelers komen over van de U15 en vormen samen met de 7 ‘anciens’ een gestaltrijke ploeg. Bredene werd de eerste tegenstander. Een ploeg met overwegend eerstejaars mocht normaalgezien geen moeilijkheden opleveren.
Lees verslag ...
Heel goede start van het seizoen voor de U15B!
De competitie voor de U15b ging van start in Ingelmunster, waar we maar met 6 spelers naar toe zijn getrokken; waarvan 4 eerstejaars aangevuld met 2 tweedejaars. We begonnen de wedstrijd heel goed in Ingelmunster, er werd voldoende gecommuniceerd en recepties kwamen perfect aan de net waarop de spelverdeler het spel heel goed kon verdelen. Aanvallend speelden we het heel slim; er werd aangevallen en er werd af en toe eens een legbal geplaatst. In het begin konden we heel goed mee met het “oudere” Ingelmunster, maar sterkere tegenaanvallen en verdediging (blok) deden ons de das om en moesten we tevreden zijn met een 25 – 13 uitslag.
Lees verslag ...
RPB walst over Kortrijk heen: 32 - 75.
Het niveauverschil was té groot voor de ploeg die Marc Devlieger onder zijn vleugels heeft. De jongens van Kortrijk kwamen nooit in het verhaal voor terwijl die van ons zweefbloks, smerige floats, tweedehandsspikes, stevig middenspel en dies meer produceerden. Van de andere kant zagen we ook dat gefaald werd op éénbloks: er zal er eentje blij zijn aan de hoek van de toog. Pluim van de week is ontegensprekelijk voor Rune die uitblonk in het midden.
Lees verslag ...
U13 C nog niet stressbestendig
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd gespeeld in Heuvelland, 3-0 verloren. Iedere keer een goed begin, maar tegen het einde van de set sloeg de stress toe. Voor de jongens die voor het eerst een wedstrijd spelen 4 tegen 4 is het een hele aanpassing, die ze goed doorstaan hebben. Ik ben heel content van de opslag van iedereen, elke opslag werd bovenhands geslagen in tegenstelling tot de tegenstanders! In de eerste set slechts 4 opslagen gemist, de 2e set 5, en de 3e set 3.
Lees verslag ...
Veelbelovende start voor U13 B
Veelbelovende start van onze nieuwelingen (enkel 1 tweedejaars in de groep) die gelijke tred hielden met de thuisploeg. Mits wat meer concentratie in het opwerpen van de bal bij de opslag kon de stand omgekeerd zijn. Set 1: 3-4 / 11-7 / 18-14 / 23-21 / 25-22 Terug een goede start maar bijna halfweg scoorde Webis gezwind met de strakke opslagen, onze receptie liet het afweten zodat we niet bij machte waren om op te bouwen en zelf te scoren. Set 2: 8-6 / 14-9/ 23-11 / 25-14 Het geloof in eigen kunnen was ver te zoeken, de kopjes gingen naar beneden zodat de thuisploeg overtuigend de set en wedstrijd kon uitmaken.
Lees verslag ...

2020 - Roepovo Poperinge - Privacy Policy