pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2020-2021 host : www.roepovo.benl
Wedstrijdverslagen 2019-2020
Roepovo U11 haalt de overwinning binnen bij Dadizele C
Dynamivo Dadizele C - Roepovo : 0 - 3 We konden met slechts vier spelers afreizen naar Moorslede voor de match tegen Dadizele C. Bij de start van de wedstrijd liep Roepovo onmiddellijk een vijftal puntjes uit. Na een time-out kwam de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. Er werd veel heen en weer gespeeld, maar onze jongens konden het spel niet echt verzilveren met punten door het gericht spelen van de thuisploeg.
Lees verslag ...
U13B wint van leider met 3-2 na zeer spannende wedstrijd
Set 1: 0-4 / 8-13 / 9-1 / 12-19 / 12-25 Het was zoeken en tasten in de aanvangsfase waar we onze draai niet vonden met gevolg een vlotte winst voor de bezoekers. Set 2: 6-4 / 12-9 / 19-14 / 21-15 / 25-17 Vanaf de start was iedereen wakker en naar de wedstrijd vorderde was en bleef de focus optimaal. Mooi volleybal zoals het hoort, alles viel in de plooi in ieder onderdeel (spijtig van de vele opslagmissers aan beide kanten, ieder 8). Kuurne was steeds aangewezen op achtervolgen en kon onze groentjes niet volgen zodat de bordjes in evenwicht kwamen.
Lees verslag ...
U 13 B: een verdiende winst tegen de leider
Het was zoeken en tasten in de aanvangsfase waar we onze draai niet vonden met gevolg een vlotte winst voor de bezoekers. 0-4 / 8-13 / 9-1 / 12-19 / 12-25 Vanaf de start was iedereen wakker en naar de wedstrijd vorderde was en bleef de focus optimaal. Mooi volleybal zoals het hoort, alles viel in de plooi in ieder onderdeel (spijtig van de vele opslagmissers aan beide kanten, ieder 8). Kuurne was steeds aangewezen op achtervolgen en kon onze groentjes niet volgen zodat de bordjes in evenwicht kwamen.
Lees verslag ...
Roepovo A herpakt zich van nederlaag en smeert leider Kalken een duidelijke 3-0 nederlaag aan.
Na de duidelijke 0-3 thuisnederlaag van twee weken geleden stond Roepovo A terug met twee voeten op de grond. De kopjes werden bij elkaar gestoken en er werd serieus doorgetraind. En leider Kalken zal het geweten hebben. Na een wat aarzelende start met gelijkopgaande eerste set kwam de thuisploeg stilaan in de wedstrijd en kon dan ook de eerste set winnen.
Lees verslag ...
Kuurne neemt revanche tegen RPB voor hun nederlaag in heenronde
Kuurne, dat 9 van zijn laatste 10 wedstrijden won kwam gemotiveerd aan de opslag. Poperinge, met Niels aan de pas, deed behoorlijk mee in set 1 maar moest naar het einde van de set de rol lossen mede door 2 foutieve beslissingen van de scheidsrechter, met een gele kaart tot gevolg voor Koen. Dit leidde tot wat frustraties en Kuurne profiteerde van de situatie en kon enthousiast uitmaken met 18-25. In de 2de set probeerde RPB aan te klampen maar Kuurne was de betere; 21-25.
Lees verslag ...
RPB haakt af in de titelstrijd na onverwacht verlies bij Olva Brugge B
In set 1 werd Roepovo weggeserveerd door een enthousiaste thuisploeg die uitpakte met een zware opslagdruk. De recepties vlogen alle kanten op en de Bruggelingen wonnen makkelijk met 25-16. Set 2 bracht een ander verhaal, de receptie kwam beter en nu konden ook wij uitpakken met betere opslagen. Er werd goed gebikkeld voor elk punt en we konden de bordjes in evenwicht brengen; 22-25.
Lees verslag ...
Roepovo U11 zorgt voor opslagdruk tegen Moorsele
Roepovo - Moorsele : 3 - 0 De bezoekers konden slechts rekenen op drie van hun acht speelsters en hadden dus geen wisselmogelijkheden. In tegenstelling tot vorige week startten onze jongens zeer gelaten aan de wedstrijd. Spelen tegen de laatste van het klassement zou zo zuur kunnen opbreken. Een vroegtijdige time-out deed Roepovo wakker schudden.
Lees verslag ...
Storm Krekenland raast over Roepovo A
Na een opdoffer in de beker hadden de spelers van Volley Krekenland iets recht te zetten. En Poperinge zal het geweten hebben. Met strakke opslagen en zware springopslagen zetten ze de thuisploeg direct onder zware druk. Poperinge spartelde terug maar kwam maar heel moeilijk onder de druk uit.
Lees verslag ...
Roepovo U11 speelt ondanks verlies een pracht van een wedstrijd tegen Dadizele B
Donamavo Dadizele B - Roepovo : 3 - 0 De thuisploeg Dadizele B trad aan met enkel drie speelsters, allen tweedejaars U11. Tijden de opwarming was te zien dat deze meisjes verder gevorderd waren. Roepovo stond er met 6 spelers en wist op voorhand dat iedereen zijn kans zou krijgen. Tijdens de opwarming was iedereen geconcentreerd bezig en dit beloofde voor de match.
Lees verslag ...
U13B verliest met 0-3 van Knack Roeselare, maar kan terugkijken op een heel mooie wedstrijd
Set 1: 4-3 / 13-17 / 20-23 / 22-25 Set 2: 7-7 / 13-12 / 15-16 / 15-20 / 20-25 Set 3: 6-1 / 11-9 / 15-13 / 20-14 / 24-20 / 27-29 Zoals de setstanden aangeven waren we (op 2 momenten na in set 1 en set 2) de evenknie van een knap spelend Knack over de ganse wedstrijd. Door 2 zwakke momenten halfweg in set 1 en set 2 verloren we het evenwicht zodat we deze nipt verloren. In de derde set was Roeselare op achtervolgen aangewezen en kwamen we op setpunt 24-20, opslagfouten en een goed spelende bezoekers konden nog de 0-3 verkrijgen. Door onze opslag onder controle te houden, 6 missers per set en in set 2 drie nipte (centimeters) was de uitslag misschien anders geweest.
Lees verslag ...
Onvolledig RPB laat setje liggen tegen Koekelare
Door onverantwoord veel afwezigen werd voor de reservematch de ploeg aangevuld met Joppe en Lukas uit de C-ploeg, waarvoor dank. De reserven wonnen met 2-1. Een geconcentreerd en bevrijd spelend Koekelare maakte het ons in de eerste set zeer lastig en storende fouten in opslag en receptie, zorgden ervoor dat we set 1 slechts nipt wonnen met 27-25. In de tweede set speelden we wel aardig volleybal en kon ook Niels even de pas van Roel overnemen, duidelijke setwinst 25-15.
Lees verslag ...
RPA strijdend ten onder tegen Liga B Marke-Webis A met 1-3
Poperinge schoot uitstekend uit de startblokken maar kreeg halfweg de eerste set een reeksje tegen door problemen in de receptie en aanval. Maar Roepovo liet het kopje niet hangen en reageerde uitstekend in de tweede set, wonnen de meeste rally's en kwamen dan ook verdiend langszij. De bezoekende coach raakte wat nerveus en vond het nu toch tijd om zijn basispasseur en -opposite in stelling te brengen om meer onheil te vermijden. Het werd nog een heel spannend einde van de derde set, waar de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind trokken met 25-27.
Lees verslag ...
RPB laat het liggen om 0-3 te winnen in Moorslede en gaat uiteindelijk met 3-2 kopje onder.
Opnieuw een zware verplaatsing voor onze jongens naar het 4de geklasseerde Moorslede. Net als in de thuismatch stond Niels aan de pas door de afwezigheid van Roel. We moesten ook Dylan missen waardoor Gilles hoofdaanvaller werd. Set 1 was zeer spannend en konden we in ons voordeel beslechten met een nipte 23-25.
Lees verslag ...
Roepovo U11 biedt behoorlijk weerstand tegen bezoekers Ledegem
Roepovo U11 - Mevo Ledegem : 1 - 3 Tijdens de wekelijkse training op zaterdagmorgen lieten de jongens zich van hun beste kant zien door met de nodige aandacht en inzet de tactische oefeningen af te werken. Trainer Luc had er alle vertrouwen in dat de wedstrijd in de namiddag met de nodige inzet zou gespeeld worden. Ledegem kwam met zes tweedejaars U11 speelsters naar Poperinge. Onze betrachting was dan ook de bezoekers zoveel mogelijk weerstand te bieden.
Lees verslag ...
U13B wint met 0-3 in Kortrijk, niettegenstaande een mindere tweede set
Set 1: 3-5 / 10-10 / 10-15 / 17-25 Een evenwichtig begin met vel fouten aan beide kanten, na 10-10 de werden de opdrachten beter opgevolgd en stevenden we vlot af naar setwinst. Set 2: 0-8 / 12-12 / 16-20 / 20-25 Terug een sterke start, maar plots vond Balti het betere ritme en veel receptiefouten gevolgd door positiefouten aan onze zijde bracht de thuisploeg op gelijke hoogte. Een beter spelend Kortrijk klampte aan maar kon niet verhinderen dat de bordjes op 0-2 kwamen. Set 3: 4-9 / 6-12 / 7-17 / 10-25 De 3° set was een walk over, wij speelden ons betere spel en de thuisploeg vond geen repliek zodat we vlot de eindstand vastlegden.
Lees verslag ...
RPB wint maar nipt in de belle op bezoek bij Olva Brugge C
Op zondagmorgen spelen op verplaatsing is nooit een cadeau en Olva Brugge was belust op revanche voor hun smadelijke 3-0 nederlaag uit de heenronde. Met een compleet en gestalterijk team kwamen ze dan ook stevig voor de dag. In de eerste set moesten we steeds achtervolgen op een punt of twee , drie…We konden hen nooit bijbenen en we maakten teveel aanvallende fouten en opslagmissers, de set eindigde op 25-21. Meteen stonden we met beide voeten op de grond.
Lees verslag ...
RPB wint overtuigend van Lendelede, na spannende eerste set
Twee weken geleden gaven we Lendelede partij in de 1ste competitiematch van het nieuwe jaar en wonnen we daar supervlot met 0-3. Nu moesten we opnieuw het veld op tegen een weliswaar veel completere ploeg. Dat hebben we gevoeld. In de eerste set konden de bezoekers rekenen op een secure receptie waardoor ook de aanvallers goed in stelling werden gebracht.
Lees verslag ...
U13 kan maar in derde set gelijke tred houden met Evoco Comines
Set 1 en set 2 identiek : slecht, geen communicatie, ballen laten vallen zonder reactie en foute recepties op de zware opslagen van Evoco als enig excuus. Set 3 was van een totaal ander gehalte zoals het moet zijn, wij hielden gelijke tred tot 14-15 met uitzicht op setwinst maar helaas pindakaas terug in de fout zodat Komen nog vlot kon uitmaken. In de vorige wedstrijden (1 of 2 sets) en het eerste gedeelte van de 3° set speelden we met geloof in eigen kunnen zodat we kunnen wedijveren met de betere ploegen. Onze mentaliteit moet veranderen met het motto “ik wil, ik kan en ik zal “over de volledige wedstrijd want ze kunnen het en moeten erin geloven!!!.
Sterke prestatie van RPA thuis tegen Ertvelde=Evergem
Spannende, maar boeiende wedstrijd van Roepovo A thuis tegen Ertvelde=Evergem. De eerste set ging gelijkopgaand tot halfweg de set. De bezoekers konden een viertal punten uitlopen, maar Poperinge liet liet begaan en kon de set besluiten met 25-21. De wedstrijd bleef gelijkopgaand, met prachtige rallys langs beide kanten.
Lees verslag ...
Roepovo U11 krijgt geen punten meer cadeau van Dadizele C
Roepovo U11 - Dinamivo Dadizele C : 1 - 3 Na een schitterende heenronde zijn we de terugronde moeilijk gestart. Lag het aan de afgelaste training 's morgens wegens gesloten poorten aan het VTI? Waarschijnlijk niet, maar de gedrevenheid ontbrak toch. We zijn in de terugronde en dat betekent dat we weinig puntjes kunnen sprokkelen door een hoge foutenlast bij de tegenstander. Na een wat moeilijke start in set 1 kregen we een evenwichtige wedstrijd.
Lees verslag ...
U13B wint met 1-3 in Komen, maar trainer is niet echt tevreden
Aarzelende in de startblokken tot halfweg de set, het goede ritme gevonden en nog vlotte winst. Veel fouten in set 2 gaven de thuisploeg de gelegenheid om gelijke tred te houden. Op het set einde ging alles in de fout, geen communicatie en ballen laten vallen zonder reactie waardoor Evoco verdiend op gelijke stand kwam. In set hetzelfde spelbeeld als in set 1, door de vele opslagmissers ( reeds 5 op de stand 6-5 en 9 in totaal).
Lees verslag ...
RPA start terugronde met tiebreakwinst in Tielt
Tot twee keer toe kon Roepovo uitlopen, maar Tielt vocht telkens terug en profiteerde van de individuele foutjes bij de Hoppeplukkers om een vijfsetter uit de brand te slepen. In de tiebreak leek Tievolley bij 6-3 op weg naar winst, maar bij Roepovo hielden ze de hoofden koel. Punt voor punt kwam Poperinge terug om de match definitief onder controle te krijgen.
Eerste matchwinst in 2020 is een feit!
We hadden weliswaar maar 3 trainingen om ons volledig voor te bereiden op deze topmatch. Ondertussen zou Bredene wel gekend moeten zijn. We speelden al thuis tegen Bredene waar we nipt verloren met 3-2. In de beker kwamen we dezelfde ploeg tegen, maar toen draaiden de cijfers om en wonnen we met 3-2.
Lees verslag ...
RPB start het nieuwe jaar geconcentreerd en wint probleemloos in Lendelede
We speelden als enige in onze reeks een competitiematch in het prille begin van het nieuwe jaar. Met weinig training in de benen, wegens de feestdagen, altijd een beetje koffiedik kijken wat dit geven zal natuurlijk. Maar de match werd serieus aangepakt en met een stevige opslagdruk zetten we de thuisploeg klem en de eerste set werd netjes gewonnen met 14-25. Meer van hetzelfde in set 2, met Roel die een opslagreeks lukte van maar liefst 10 stuks.
Lees verslag ...
Leider RPB wint vlot van rode lantaarn Ingelmunster
De laatste thuismatch van het jaar 2019 mochten we het veld op tegen rode lantaarn Ingelmunster. We begonnen aarzelend en de tegenstander loste ons van geen vin. Veel slordigheden in het achterveld, foute opslagen en out-aanvallen zorgden voor een magere 22-25 in set1. De 2de set verliep beter en het stonde meteen 8-1, een mooie kloof die onmogelijk te dichten was en een vlotte 14-25 was het gevolg.
Lees verslag ...
RPA heeft weinig moeite met zwak Ruddervoorde
Roepovo hoefde niet zijn beste niveau te halen om de maat te nemen van een zwak Ruddervoorde. In de eerste set boden de bezoekers nog enig noemenswaardig weerwerk, maar vanaf de tweede beurt liet Ruvo het vooral in receptie helemaal afweten.
Roepovo U11 sluit eerste semester af met een vlotte zege tegen Marke
Roepovo Poperinge - VT Marke Webis Wevelgem B : 3 - 0 Onze stap naar competitie U11 3 tegen 3 was bij de aanvang van het seizoen een stap in het bekende. Het idee dat het tot nieuwjaar een zwoegen zou worden zonder veel resultaat is echter uitgedraaid op 7 overwinningen op 10 met een tweede plaats in het klassement. Met de match in Marke nog in het geheugen (verlies met 3-2 in een stemming van zondagnamiddag. ) hadden onze jongens nog iets goed te maken.
Lees verslag ...
Niveau wat ondermaats van onze U17
Na de heenronde volledig te hebben afgewerkt vorige week stond de eerste wedstrijd van de terugronde al op het programma. We moesten onze eerste wedstrijd afwerken in Heuvelland. Heuvelland stond onder ons geklasseerd en is zeker een haalbare tegenstander. De thuismatch eindigde op 3-1 winst dus dit moest in de zelfde aard eindigen.
Lees verslag ...
RPB klaart de klus tegen een onmachtig Menen
De klok stond op 17u45, nog niemand te bespeuren in en rond de sporthal van Menen. Tenzij de spelers van RPb die toekwamen en Koen die van niet te ver hoefde te komen dit keer. Na enige tijd toch een teken van leven. In duistere kleedkamers mochten onze spelers zich omkleden om dan het veld te betreden, waar meer muggen aanwezig waren dan volleyballers.
Lees verslag ...
RPA laat punten liggen uit bij rode lantaarn Stekene
Roepovo kwam tot twee keer toe op voorsprong bij de rode lantaarn, maar werd telkens gecounterd door een gedreven thuisploeg die profiteerde van de Poperingse foutenlast in de tweede en vooral in de vierde set. In de tiebreak keek een twijfelend Roepovo al snel tegen een te grote foutenlast aan.
Roepovo U11 wint vlot in Gullegem
VT Gullegem - Roepovo Poperinge: 0 - 3 Onze volleybalzaterdag startte moeizaam bij de training om 9h00. Na luttele telefoontjes konden we uiteindelijk binnen in de sportzaal. Hopelijk was dit geen voorteken voor de verplaatsing naar Gullegem. Bij de opwarming zagen we degelijk bovenhands toetswerk bij de meisjes van Gullegem.
Lees verslag ...
Moeilijke start maar de U17 heeft het toch afgewerkt
De volgende en laatste tegenstander van de heenronde was Ingelmunster. Deze ploeg stond op dezelfde hoogte geklasseerd dus dit ging zeker een boeiende match worden. Doordat de competitiematch net na het bekerweekend volgde moesten we weer enkele zaken op orde stellen. De eerste set in Ingelmunster ging heel gelijk opgaand.
Lees verslag ...
RPA laat het na 0-2 liggen en verliest met 3-2 in Moerbeke-Waas
Tegen een heel ervaren thuisploeg liep Roepovo wel tot 0-2 uit maar verloor dan de focus. Moerbeke-Waas profiteerde van een mindere bezoekende start in de derde set om opnieuw in de wedstrijd te komen. Met zware opslagdruk ontregelden ze de Poperingse aanval. Bij Roepovo sloop de twijfel zichtbaar in de ploeg, terwijl wissels weinig beterschap brachten.
Lees verslag ...
RPB verliezen met het kleinste verschil van titelopponent Bavikhove
Op een kille zondagmorgen, op een vroeg uur naar het verre Bavikhove, om er een onvervalste topper te gaan spelen, wat ging dat brengen ? Geen simpele opdracht alvast tegen een team met heel veel ervaring… We startten goed aan de match en liepen vlotjes uit. Stevige opslagen en goed aanvalswerk van onze kant zorgden voor de eerste deelzege, maar ook de thuisploeg speelde goed mee en bracht soms onze receptie in verlegenheid, het werd een nipte 23-25 winst. In set 2 liep Bavikhove meteen uit tot 11-5 en deze kloof was niet meer te overbruggen, ze verdedigden goed en ook blokkerend haalden ze de bovenhand in set 2. De bordjes in evenwicht en meteen voelde je dat het een superspannende match zou worden.
Lees verslag ...
U13B spelen twee sets goed mee met Lendedele
Set 1: 5-10 / 10-15 / 12-17 / 20-20 / 25-23 Sterk wedstrijdbegin waar we steeds de bovenhand hadden op de thuisploeg. Op money time kon de thuisploeg de kloof dichten door communicatiefouten aan onze zijde, toch kwamen we terug voor op 22-23 maar misten we onze opslag en twee receptiefouten naeen zodat deze set nog naar Lendelede ging. Set 2: 6-4 / 8-6 / 14-9 /19-13 / 21-20 / 25-20 De aanhef was terug goed met mooie rally’s, de thuisploeg begon sterker en gerichter te serveren zodat we in de receptie in de problemen kwamen. Naar het set einde toe kwamen we terug maar terug door communicatiefouten ging deze set verloren.
Lees verslag ...
Roepovo U11 had weinig weerstand in Wevelgem
Davo Wevelgem - Roepovo Poperinge: 0 - 3 We zijn met vijf van de zeven spelers op zaterdagmorgen naar Wevelgem afgereisd. Eventjes de thuisploeg observeren bij de opwarming en we hadden het gevoel een mooie wedstrijd te zien. Het probleem bij de thuisploeg was dat ze veel moeite hadden met de eerste bal in receptie bij een opslag. Onze jongens verzorgden de opslag goed en dit was meestal voldoende om punten te scoren in de eerste set.
Lees verslag ...
U17 bekert verder
Na enkele competitiewedstrijden was er nu tijd voor een bekerweekend. Voor dit bekerweekend werden er enkele spelers van Roepovo C aan de kern toegevoegd. Om wat op elkaar ingespeeld te geraken hebben we in de herfstvakantie 1 training samen getraind alsook hebben we 20/11 en 22/11 samen getraind. Onze bekerwedstrijd ging door in Bredene.
Lees verslag ...
RPA stoot gemakkelijk door naar volgende ronde na thuisoverwinning tegen Ruddervoorde
Rustige dominantie van de thuisploeg die tegen een onvolledig Ruddervoorde nooit in de problemen kwam. Enkel in de tweede set kwam Roepovo door een mindere receptie even in de problemen, maar een 9-15 achterstand werd gedicht door de opslagen van opposite Jonathan. Op naar de volgende ronde tegen Liga B-ploeg Marke-Webis met ex-Roepovospeler Gertjan Vermeesch.
Vlotte overwinning van RPB tegen Olva Brugge B
We kregen de jongere ploeg van Brugge over de vloer, met toch een aantal talentvolle spelers in hun rangen, oppassen geblazen dus. We startten goed aan de match met een goede spelverdeling en dito afwerkers, dit leidde tot 11-5. Op een bepaald moment stond libero Bram wat onder druk en moesten we daardoor iets stereotieper spelen waardoor Brugge wat meer in zijn spel kwam, ze dreigden nog even maar er werd besloten met een 25-20 winst. Gilles speelde op de receptie/hoek ipv Louis, en we konden ook nog niet rekenen op de libero’s Cedric en Aaron.
Lees verslag ...
Roepovo U11 speelt goeie wedstrijd ondanks verlies tegen Waregem
Roepovo Poperinge - Damesvolley Waregem A : 0 - 3 Van onze eerste competitiematch in Waregem wisten we dat deze ploeg een stukje verder stond in het volleybalspel. Het zou erop aan komen om ons eigen spel te spelen en onnodige fouten te vermijden. In set één starten we met drie onnodige fouten bij Roepovo. Wordt deze 0-3 een voorteken voor de wedstrijd? Maar geen paniek onze jongens bleven aanklampen met toch mooie passages.
Lees verslag ...
Nipt verlies voor U13 B
Terug een wedstrijd op het scherp van de snee. Tegen een goed opbouwend spelend Webis konden we ons terug bewijzen, we op de goede weg zijn. Spijtig met de meet in zicht dat het licht uitging waardoor we de overwinning lieten ontglippen. In de bokssport zou het een kleine nederlaag op punten geweest zijn, namelijk 105-108.
Roepovo U11 houdt overwinning thuis tegen Dadizele
Roepovo Poperinge - Dynamivo Dadizele B 3 - 2 Dadizele B was onze eerste match in de heenronde. Intussen zijn we bezig met de terugronde en tijdens de opwarming merkten we dat Dadizele behoorlijk wat vooruitgang had geboekt. Het wordt oppassen geblazen voor Roepovo. In tegenstelling tot vorige week waren onze jongens meteen bij de start bij de pinken.
Lees verslag ...
RPA door het oog van de naald tegen Hemelveerdegem
Moeizame zege voor Roepovo tegen een taai en vooral goed verdedigend Hemelveerdegem. Zo lieten de Hoppeplukkers in de eerste beurt een viertal setballen liggen terwijl de bezoekers hun eerste wel afwerkten. De thuisploeg kwam danzij enkele geslaagde wissels terug en ook nipt op voorsprong. Heemelveerdegem profiteerde van enige laksheid bij de thuisploeg om een tiebreak en een punt uit de brand te slepen.
Lees verslag ...
Rode Lantaarn Marke-Webis WevelgemD snoept leider RPB een setje af
De eerste set speelde RPB verder op zijn elan van verleden week tegen Kuurne, en die werd dan ook zeer vlot gewonnen met 25-11. In set 2 liepen we opnieuw vlot uit tot 8-4, maar dan ging de motor aan het sputteren. Een speler van Marke-Webis slaagde erin om 10 keer na mekaar aan de service te blijven tot wanhoop (en ook tot woede van sommigen) van de thuisploeg, die geen antwoord vond. Een korte passeurswissel met Niels bracht geen oplossing.
Lees verslag ...
Individuele fouten moeten we vermijden
Na het zure verlies in Ruiselede moesten we terug de knop omdraaien. Bredene A is een ploeg waarvan we op papier kunnen van winnen. Voor de wedstrijd werd al meegedeeld dat iedereen een eerlijke kans zou krijgen om zichzelf volop te bewijzen. De bekerwedstrijden zijn op komst dus er zal moeten gevochten worden voor een basisplaats.
Lees verslag ...
U13B : een wedstrijd waar geen verliezer mocht zijn
De cijfer zeggen genoeg over deze wedstrijd, de uitslag kon evengoed 1-3 geweest zijn. Een fantastische wedstrijd van onze groentjes op bezoek tegen de leider. We waren zeker de evenknie, de mooiste wedstrijd van het seizoen met talrijke lange rally’s. Er hoeft weinig commentaar bij, enkel een dikke proficiat en doe zo verder (ouders en ik hebben echt genoten).
Collectief sterk RPB steekt Kuurne, tweede in de stand, in zijn broekzak
Moeilijke verplaatsing voor RPB naar het te duchten Kuurne, met slechts één verliesmatch tot nu toe. Althans dat leek moeilijk te worden, op papier. De beide libero’s, Aaron en Cedric, konden er niet bij zijn, waardoor Bram als gelegenheidslibero werd uitgespeeld, en dat met verve deed. Met een stevige opslagdruk zetten we meteen de thuisploeg onder druk.
Lees verslag ...
Matige match van de U17
Deze zaterdag stond de match tegen Ruiselede op het programma. Ruiselede had net vorige week hun eerste overwinning van het seizoen geboekt (3-2 tegen Bredene B). Dus we moesten al zeker en vast op ons hoede zijn om deze wedstrijd te winnen. De eerste set begon heel goed, we namen direct afstand van Ruiselede en liepen al direct 7 punten uit.
Lees verslag ...
Roepovo U11 dwingt vijfde set af in Marke
Roepovo U11 - Marke - Webis : 3 - 2 Tijdens de opwarming was duidelijk dat de thuisploeg een moeilijke tegenstander zou worden. Het onderhands spelen hadden ze degelijk onder de knie. Onze jongens begonnen aan de wedstrijd in een stemming van "zondagnamiddag". Het was dan aan de coach om hen uit de "siesta" te halen.
Lees verslag ...
Middenmoot bereikt
Na de match tegen Heuvelland hoopte ik als trainer dat we eindelijk gelanceerd waren. Moorslede is een ploeg die we kennen van vorig jaar waarbij na het zien van de wedstrijd er geen spelers aan toegevoegd zijn, maar hier kunnen we nooit 100% vanuit gaan. We starten de wedstrijd zeer matig, receptiefouten à volonté werden er gemaakt. Waardoor we al vroegtijdig een achterstand moesten goed maken.
Lees verslag ...
Geen stunt tegen VTD.
Met de komst van de leider uit 1ste provinciale troffen we de zwaarst mogelijke tegenstander. Niks te verliezen dus…en bovendien zonder Dylan en Aaron. Al vlug werd duidelijk dat de boterjongens heel wat aanvallend talent in de rangen hadden. Ondanks een voorgift van 2 punten keken we al snel tegen een 5-11 achterstand aan en waren we dus voortdurend op achtervolgen aangewezen.
Lees verslag ...
Eerste 3 punten is een feit
De eerste set begonnen we sterk, met aanvallende kracht konden we al snel een voorsprong van 3 punten boeken. In het begin werd meegedeeld dat de aanval en opslag voor deze match zeer belangrijk zal zijn. Hoe meer opslagdruk we steken des te meer freeballen we krijgen. De freeballen die we kregen werden niet telkens afgewerkt.
Lees verslag ...
U13B kan net niet winnen tegen Roeselare D
Een zeer evenwichtige partij waar beide teams om beurt het overwicht hadden. Set 1 hadden wij onder controle en gingen vlot naar winst. Set 2 was zeer spannend met gelijke stand tot 24-24, opslagfouten aan onze zijde deden ons de das om en in plaats van 0-2 was het 1-1. Set 3 waren we nergens zodat Knack vlot op voorsprong kwam.
Lees verslag ...
RPB haaft het vlot bij Koekelare en staan met 4 op 4 aan de leiding
Met Koekelare troffen we een ploeg uit de onderste regionen, die tot nu toe 2 op 9 haalde. Een haalbare opdracht dus, maar we konden niet rekenen op Aaron, noch op Louis. Een geconcentreerd RPB haalde in de eerste set makkelijk de bovenhand op de thuisploeg, met als resultaat 15-25. In set 2 sputterde Koekelare wel wat tegen, maar toch konden we ook vlot de set pakken met 19-25, en mocht Siebe zijn debuut maken op de receptie/hoek ipv Gilles.
Lees verslag ...
Roepovo U11 wint tegen Gullegem na een wispelturige wedstrijd
Roepovo U11 - VT Gullegem : 3 - 1 We zijn reeds een aantal weken in competitie en aan de hand van de resultaten van de verschillende ploegen moet er in deze wedstrijd iets te rapen vallen voor Roepovo. Bij de start van de eerste set kregen we een gelijkopgaande strijd, waarbij vooral de opslag doorslaggevend was. Plots leek er bij onze jongens niets meer te lukken. Bij 14-21 vreesden we dat set verloren was.
Lees verslag ...
Set 4 uit handen gegeven en dus 3-1 verlies
Na 2 nederlagen op een rij, wilden we in Kuurne eindelijk eens een overwinning behalen. We begonnen de eerste set wat traag aan de wedstrijd. Een kleine voorsprong van 3 punten voor de thuisploeg werd dus al snel op het scorebord gebracht. We moesten dus telkens achtervolgen, na enkele afspraken te hebben gemaakt wat er is fout gelopen in de voorbije matchen.
Lees verslag ...
RPB rekent af met Olva Brugge C
Vorig seizoen moesten beide ploegen uitmaken wie er kampioen zou worden in de reeks van 3de provinciale. Uiteindelijk bleek Brugge in de beide onderlinge confrontaties over de sterkste papieren te beschikken. Ook dit seizoen had Brugge alle drie zijn gespeelde wedstrijden gewonnen. RPB was dus gewaarschuwd en trainer Koen had opperste concentratie en inzet geëist.
Lees verslag ...
De eerste match voor Roepovo U9 tegen Beaphar
Roepovo U9 – Beaphar U9 : 2 - 6 De jongens van de U9 hebben ondanks de sterke tegenstander 2 van de 8 sets kunnen winnen. Ondanks de zeer sterke opslag van de meisjes konden ze weerstand bieden. In het midden gooiden we slim over en verdedigden we zeer goed, daardoor bezorgden we de tegenstanders moeite, maar dit zouden we een hele match moeten kunnen volhouden. Hierop zullen we trainen.
Lees verslag ...
Roepovo U 11 wint eerste thuismatch tegen Davo Wevelgem
Roepovo U11 - Davo Wevelgem : 3 - 1 Bij de start van de wedstrijd hadden de bezoekers wat moeite bij de opslagen van Poperinge. Niettegenstande hun behoorlijke techniek voor receptie, liep de opbouw niet zo vlot. Onze jongens lieten zich weinig betrappen op ongeoorloofde fouten. Zowel set 1 als 2 werden vlotjes afgewerkt.
Lees verslag ...
Roepovo A wint overtuigend van Oudenaarde
Dankzij een constante zware opslagdruk en een eigen secure opbouw speelde Roepovo de bezoekers gedurende het grootste deel van de match uit verband. Enkel in de derde set kende de thuisploeg een dipje, maar vooral dankzij een opslagreeksje van Tim Vandenberghe zette Poperinge vlot de 11-16-achterstand recht.
U13B realiseert thuis vlotte winst tegen Balti Kortrijk
Vlotte winst tegen een jong Kortrijk die niet onaardig speelde. Het duidelijk verschil in punten was het resultaat van het verschil in opslag. De bezoekers moesten steeds bovenhands opslaan wat ze verleden seizoen niet deden, het resultaat is nu dat zij enorm veel opslagfouten lieten optekenen en aan onze zijde minder fouten met soms felle opslagdruk. Doe zo verder op training en blijf evolueren.
Weer net niet voor de U17
Met de wedstrijd tegen volley Bredene wilden we de nederlaag tegen Menen doorspoelen en zo achter ons laten. De eerste set begon gelijk opgaand, beide ploegen konden om zijn beurt een punt scoren. Maar toen namen wij de kop van de wedstrijd, met wat opslagdruk konden we Bredene wegduwen en zich verplichten om een freeball te spelen. We werkten aan de net alles correct af en konden zo met de eerste setwinst lopen (25-15).
Lees verslag ...
Geen afwerking voor de jonge U17
We starten dit seizoen met een heel jonge U17 ploeg, heel wat spelers zijn nog van U15 leeftijd. Dus is het voor iedereen een nieuwe ervaring, maar voor deze match hebben we al een enorme voorbereiding gehad van 2 maanden (augustus + september). We waren dus zeker en vast klaar voor het nieuwe seizoen. We wisten al van het tornooi dat Menen zich niet zomaar gewonnen gingen geven.
Lees verslag ...
Verdienstelijke wedstrijd van U13B tegen titelkandidaat Evoco Comines A
De thuisploeg had kort voor de start van de competitie nog beslist om aan te treden met een +1 ploeg, deze bestaat uit een gemengd team van 2 meisjes en 4 jongens waarvan er 2 spelers +1 zijn. Vorig seizoen waren ze 2° geëindigd zodat ze nu zeker titelkandidaat zijn gezien hun spelniveau. In set 1 was het zoeken en tasten met een Evoco op hoog niveau zodat we steeds op achtervolgen waren aangewezen. Onze opbouw gebeurde teveel onderhands met daarbij receptiefouten (Komen serveerde zeer sterk) wat resulteerde in vlugge setwinst voor de thuisploeg.
Lees verslag ...
U11 verliest na spannende set in Waregem
Damesvolleybal Waregem A - Roepovo Poperinge 3 - 1 In de vroege zaterdagochtend trokken we naar Waregem voor onze tweede match. De thuisploeg had al wat ervaring met het spelen van 3 x 3, maar het viel hen meteen op dat wij met jonge spelers zitten. Ondanks voldoende opwarmingstijd was het opnieuw zoeken bij Roepovo om in het juiste ritme te geraken. De kloof gemaakt bij het begin van de wedstrijd konden we niet ongedaan maken.
Lees verslag ...
U13B wint overtuigend van Evoco Comines B, maar laat toch een setje liggen
Set 1 en 2 was een duidelijk overwicht van onze groentjes, Komen kon geen antwoord vinden op ons betere opslagwerk. In set 3 een totaal ander beeld, langs weerszijden werden er veel opslagfouten opgetekend, maar we waren steeds op achtervolgen aangewezen, de bezoekers hadden hun ritme gevonden en aan onze zijde werd er ongeconcentreerd gespeeld. Wij konden op en over Comines komen maar dan viel de communicatie uit waardoor we een reeks receptiefouten begingen. De eerste setbal konden we teniet doen maar dan ging het licht uit en Komen kon verdiend deze set winnen.
Lees verslag ...
Enthousiast Tielt maakt het Roepovo A lastig
Het jonge Tielt, dat vorig jaar kampioen werd in eerste provinciale, verraste Roepovo met stevig serveerwerk en puike verdediging en gingen na een nek-aan-nek race met de eerste set aan de haal. Poperinge was gewaarschuwd. De opslagdruk werd wat opgevoerd en de receptie werd secuurder waardoor Lander zijn aanvallers beter kon sturen. De bordjes stonden dan ook tamelijk vlug terug gelijk.
Lees verslag ...
Puike wedstrijd van RPB tegen Doskom Moorslede A : 3-1
Voor onze eerste thuismatch van het seizoen konden we niet rekenen op de diensten van Roel, Gilles en Louis. Dat hypothekeerde toch enigszins onze winstkansen…Tijdens de reservenmatch was al duidelijk dat Moorslede over een deftig team kon beschikken met de nodige ervaring erbovenop. In amper 50 minuten leden we een 3-0 nederlaag, met een pijnlijke derde set. Voor de hoofdmatch werd geopteerd voor Niels aan de pas en Julian op de opposite, en werd Dylan als receptie/hoek uitgespeeld.
Lees verslag ...
Roepovo U11 wint eerste match tegen Dadizele
Dynamivo Dadizele B - Roepovo U11 : 2 - 3 We trokken naar Moorslede om te spelen tegen Dadizele zonder enige referentie wat het zou worden. Nieuwe spelers Roepovo U11, een nieuwe spelwijze 3 x 3, nieuwe competitie "regionaal 3 x 3" voor het eerst georganiseerd in West-Vlaanderen. Ook de thuisploeg zat in het beginstadium. De trainer van de thuisploeg hoopte dat de onderhandse opslag zou lukken en misschien af en toe eens kunnen opbouwen.
Lees verslag ...
Vlotte start voor RPB, met 0-3 winst in Torhout
Voor onze eerste match moesten we zondagavond naar Torhout. Siebe en Lars konden er niet bij zijn. De thuisploeg werd grondig verjongd en enkelen schoven door naar hun ploeg in 1ste provinciale. Bij de reserven liepen we vlot uit tot 0-2, maar in de 3de set werd wat ingehouden en de thuisploeg won die met 15-12.
Lees verslag ...
Oefenwedstrijd Vlamvo Vlamertinge - U17 (20/09/2019)
Na het tornooi in eigen sporthal, maakten we de verplaatsing naar Ieper waar we tegen Vlamvo Vlamertinge speelden. Deze wedstrijd was gepland om terug het spel wat bij te schaven en het teamspel op te krikken. We begonnen sterk aan deze match, al vanaf het begin van de eerste set wisten we allemaal dat het een mooie match ging worden. Zowel verdedigend als receptioneel was het zeer goed.
Lees verslag ...

2020 - Roepovo Poperinge - Privacy Policy