pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2024-2025 host : www.roepovo.be:8080nl
Save the dates! (03/07/2024)
Noteer de datums alvast in jullie agenda:
- Steakfestijn: zondagmiddag 1.12.2024
Lees meer ...
kampioenen bij Roepovo  (07/05/2024)
Op 3 mei jl. werden onze kampioenen door het Poperingse stadsbestuur gehuldigd. Zowel onze U15 met trainer Dries Vitse als onze recreatieve ploeg met ‘spreekbuis’ Gilles D’Hooghe mochten het podium op! Naast de titel behaalde de recreatieve ploeg ook de Beker! Proficiat!
Lees meer ...
Onze teams voor komend seizoen… (18/04/2024)
De competitie loopt op zijn laatste benen. Of is het ‘haar’ benen? Ik schrijf toch ‘zijn’ want we zijn tenslotte een trotse herenploeg… of in deze tijd moet het misschien toch wat genderneutraler?… zijn (be)haar(de) benen?
Komend seizoen…. De voorbije weken passeerden verschillende scenario’s de revue. Ik bespaar jullie het relaas van de (vele) overlegmomenten maar de puzzel is nu (hopelijk) toch gelegd. Welke (voor sommigen ondertussen oude) nieuwtjes willen we brengen?
Lees meer ...
Roepovo Poperinge maakt zich klaar voor het slotakkoord van de competitie.  (12/04/2024)
Roepovo Poperinge maakt zich klaar voor het slotakkoord van de competitie.
Zaterdag wacht een verplaatsing naar Ruiselede, de week erop komt Bredene op bezoek in de Hoppestad. Intussen maken we al even de balans op met voorzitter Guy Beugnies, die meegeeft dat er met Philippe Bailleul een nieuwe trainer is voor volgend seizoen.
Guy Beugnies (46) is een geboren en getogen Keikop. In het dagelijks leven werkt hij al twintig jaar voor de stad. Hij is beleidscoördinator interne diensten. “Na een korte voetbalkennismaking ben ik op mijn elfde toch in het volleybal gerold, waar mijn pa destijds in het bestuur zat. Mijn dooppeter Ignace Dejaegher speelde toen volleybal. Door een rugblessure ben ik noodgedwongen moeten stoppen toen ik 28 was. Ik bleef wel actief in het wereldje, als scheidsrechter, tot in Liga B, en ik mocht enkele mooie Europese Champions Leaguematchen vlaggen. Na verloop van tijd rolde ik in het Roepovo-bestuur en nu ben ik twee jaar voorzitter.”
Uitwuiven
De voorzitter is best tevreden met de resultaten dit seizoen. “We zijn opnieuw een middenmotor in Nationale 3, de reeks waar Roepovo A volgens mij ook thuishoort. Er volgen nog twee matchen, te beginnen met Ruiselede uit. Daar zullen we vermoedelijk aan het kortste eind trekken, maar thuis tegen Bredene verwacht ik wel dat ze coach Marc Van Criekinge met een knalprestatie uitwuiven.”
“Naast Marc stoppen ook drie spelers: Thijs Vitse en Alex Deroo hebben heel wat jaren op hun teller en doen het binnenkort begrijpelijker wat rustiger aan. Emile Vankemmel kan door professionele ambities onvoldoende trainen, maar komt wel ons bestuur versterken. Twan Doise keert na een jaartje terug naar de B-kern. Vanuit Roepovo B komen de broers Louis en Emile Descamps de kern van Roepovo A vervoegen.”
“Met Philippe Bailleul (48) neemt een ervaren trainer het sportieve roer in handen. Hij kent de club, want ruim vijftien jaar geleden speelde hij zelf nog bij Roepovo. Met Francois Godart en Mickael Fastre, twee spelers spelers vanuit het Noord-Franse Belle, is de A-kern volledig. Het zou mooi zijn als we volgend seizoen met alle seniorploegen een plaatsje hoger kunnen eindigen. De voornaamste doelstelling blijft eigen jeugd in onze Hoppestad in een leuke vriendengroep hun favoriete hobby te laten beoefenen. Zowel in de jeugdreeksen, promoreeks als in nationale.”
Lees meer ...
Roepovo's ontbijt op 28 april 2024 (11/03/2024)
Op zondag 28 april bezorgen we opnieuw heerlijke ontbijtpakketten aan huis. Voor wie niet kan wachten op onze chauffeur, is er ook de mogelijkheid van take-away.
Bestellen kan via mail aan Gilles D'Hooghe gadhoogh@gmail.com via of via de QR-code in bijlage.
Lees meer ...
Diehard vaders langs de lijn  (03/03/2024)
Na een verplaatsing van net geen 100 km waren de bezoekende supporters vanavond al goed ‘opgewarmd’. Toch bleken ze ‘utgedust’ en de frisse cafetariapinten deden hen zichtbaar deugd. Nog rap de “kele smoetn” dachten deze Oost-Vlamingen voor dit belangrijke duel tegen de Hoppeplukkers.
Vanuit de cafetaria volgen ze de toss. Nog 10 minuten, nog rap ‘een pint en een plas’ en dan een goe plekke zoeken, aan de rand van het speelveld. Enkele vaders, destijds (waarschijnlijk) zelf diehard speler in 2e of 3e provinciale, komen vanavond luidkeels zoonlief “aanmoedigen” die het schopte tot in, jawel, 3e Nationale.
De scheidsrechters voelen de spanning zowel op het veld als in de tribunes, want beide ploegen staan slechts 1 plaats van elkaar verwijderd in het klassement en kunnen de punten dus goed gebruiken.
De match wordt in gang gefloten… Ruim twee uur wordt er gevochten voor elke bal. Tijdens de match vliegen verschillende spelers de grond in maar ze krabbelen weer recht. Bezweet staan spelers neus aan neus. Het scheidsrechtsteam neemt (één of enkele) beslissingen die spelers en supporters duidelijk anders zien. De VAR geeft (de ganse match) niet thuis dus kijk ik nerveus rond…de grootste diehard vader (1m98 en een goeie 130 kg) loopt wat rood aan… Wat een match!
De thuisploeg wint 3 2 en houdt verdiend twee punten thuis…
Plots schiet het door mijn hoofd... tis hier volleybal!
Na de match volgde een sportieve handshake tussen spelers van beide teams. Spelers en supporters van beide teams praatten in dezelfde cafetaria nog lang na en de grootste diehard vader trakteer ik op een theetje. Hij vertelt zijn zonen en hun trainer hoe zij het destijds (ook zo) deden.
De scheidsrechters dronken (in dezelfde cafetaria) een pint en aten een ‘stutte’, vooraleer ook zij – ook content van hun match – naar huis reden.
#respectvoordevolleyscheids #respectvoordetegenstanders #Roepovo-Hemelveerdegem
Lees meer ...
kaasbollenverkoop  (10/01/2024)
Op 24 februari trekken de spelers opnieuw de stad in om kaasbollen (900gr) te verkopen. 14 euro/stuk. Wil je zeker zijn van je kaasbol? Vooraf reserveren is ook mogelijk via spelers en bestuur of via Rik.Samyn@outlook.com.
Lees meer ...
Dries Sergier keert terug naar de basis bij Roepovo C. (Krant van West-Vlaanderen 08/12/2023)
Bij RP C werken ze hard aan body en power 💪💪
Lees meer ...
Ook dit jaar een mooi gamma feestwijnen! (08/12/2023)
Na de donkere regenachtige dagen kunnen we stilaan uitkijken naar de eindejaarsfeesten. Daar hoort een aperitief of wijntje bij! Roepovo stelt een volledig gamma voor, voor elk wat wils!
Je steunt er onze werking mee! Check onze folder bij INFO (bovenaan de site) en mail jouw bestelling tegen 15 december aan penningmeester@roepovo.be. We leveren de wijn aan huis voor de kerstdagen!
inschrijven voor Roepovo's time-out Quiz (27/11/2023)
Op 22 december 2023 bezorgen we jullie een plezante avond vol leuke quiz-vragen. Je hoeft geen kenner te zijn om een mooie score te behalen en bovendien voorzien we voor elk team een kleine attentie. Inschrijven kan via secretaris@Roepovo.be. Teams van max 4 personen.
Lees meer ...
kaartenverkoop steakfestijn (19/10/2023)
Op 3 december 2023 is er ons 2e steakfestijn. In tegenstelling tot ons vroegere eetfestijn, waar we tot 'het laatste gat' nog kaarten aan de man/vrouw konden brengen, is het sedert vorig jaar wat anders werken, want we werken met een traiteur waar we op voorhand onze aantallen moeten doorgeven.
Vanaf dit weekend worden de kaarten aan spelers en bestuursleden bezorgd. Hierbij dus een warme oproep om onze club te steunen en voor woensdag 22 november 2023 een kaartje te kopen voor het ganse menage, nonkels en tantes, opa's en oma's incluis.
Lees meer ...
Roepovo's Time-Out Quiz (12/10/2023)
Een quiz die haalbaar is ook voor gelegenheidsteams (niveau D)! inschrijven via secretaris@Roepovo.be!
Lees meer ...
Onze oprechte deelneming bij het overlijden van Willy Notredame (20/09/2023)
Op 18 september 2023 overleed Willy Notredame op de leeftijd van 76 jaar. Hij is de echtgenoot van Rita Lahousse, vader van Rik Notredame, bestuurslid en ploegverantwoordelijke RPB en opa van Nick en Niels, respectievelijk speler/trainer en speler bij RPB. Er wordt in intieme kring afscheid genomen. Namens de hele club onze oprechte deelneming aan de ganse familie.
Onze oprechte deelneming bij het overlijden van René De Deyne (19/09/2023)
Op woensdag 20 september 2023 om 10.30 uur wordt er in de Sint-Martinuskerk te Westvleteren afscheid genomen van René De Deyne, weduwnaar van mevrouw Brigitta Deroo. René is op 13 september op 95-jarige leeftijd overleden. Hij is de vader van Luc De Deyne, jarenlang bestuurslid en jeugdcoördinator en tot vorig seizoen nog jeugdtrainer bij onze club.
In naam van de ganse club bieden we onze oprechte deelneming aan.
Save the date: 3 december 23: steakfestijn  (14/09/2023)
Noteer alvast in jullie agenda dat jullie op zondag 3 december 2023 de voetjes onder tafel kunnen schuiven voor een heerlijke steak (of koude schotel).
De kaartenverkoop start enkele weken vooraf (via spelers en bestuur).
Lees meer ...
nieuwe groene opwarmings-t-shirt geleverd! (13/09/2023)
Vandaag mochten we onze nieuwe groene opwarmings-t-shirts ontvangen. Zowel sponsors als tekening kregen een update. We voorzien een verkoopmomentje aanstaande vrijdag 15 september van 19u tot 20u30 in de sporthal. Voor de volleybalschool zullen er woensdag 20 september t-shirts beschikbaar zijn tijdens hun trainingsmoment (15u30-17u).
De prijs houden we hetzelfde als de voorbije jaren: 11€/stuk, 3 voor 30 € (je hoeft geen cash geld mee te brengen, je krijgt een overschrijvingsformulier mee, of je betaalt direct via onze qr-code)
Lees meer ...
Merci aan het bestuur. (10/09/2023)
Vanaf volgende week wordt deze website weer gevuld met sportieve weetjes en uitslagen... Ik maak nog even van de 'kalmte' gebruik om mijn medestanders uit het bestuur te danken voor hun hulp en ondersteuning: boven vlnr Veronique Bortier, Gilles D'Hooghe, Rik Samyn, mijzelf (Guy Beugnies) en onder vlnr: Marc Schoonaert, Nadine Igodt, secretaris Danny Verbiese en penningmeester Martin Schoonaert. (Rik Notredame ontbreekt op de foto).
Merci voor jullie niet aflatende (en onbezoldigde) inzet voor onze club.
Lees meer ...
Roepovo op de sportmarkt van Poperinge (08/09/2023)
Op zaterdag 9 september nemen we met Roepovo deel aan de sportmarkt georganiseerd door stad Poperinge. Wie wil kennismaken met volleybal, 1 adres: Sporthallen Poperinge, Ouderdomseweg 3! Trainers Liam en Jonas dagen je tussen 14u en 17u uit om het ook eens te proberen, ze leren je wat volleybalkneepjes …
Lees meer ...
Geslaagd U15- jeugdtornooi. (03/09/2023)
Na 1 maand trainingsarbeid was het tijd om het geleerde toe te passen in wedstrijdsituaties. Op zaterdagmorgen 2 september 2023 bekampten onze U15-youngsters hun leeftijdsgenoten uit Menen en Moorslede.
“Waar ik erg tevreden over ben, is de inzet van de jongens”, aldus trainer Dries Vitse. Zowel in de wedstrijd tegen Menen als tegen Moorslede zag ik een groep die ervoor ging, aangemoedigd door een enthousiaste groep supporters.”
Tijdens de wedstrijden is er ook tijd en ruimte om als trainer (los van een time-out) wat langer aanwijzingen te geven en de posities op het veld te corrigeren. “Opslag en receptie was al vrij degelijk, maar de komende trainingen zal er nog wat bijgestuurd worden in het positiespel. Het zag er bij momenten wat chaotisch uit.” aldus Dries. “Hoewel het resultaat bijkomstig is, mogen we best tevreden zijn met onze 1-1 tegen Menen en een (eveneens spannende) 2-0 winst tegen Moorslede.” besluit Dries “O, ja, en maak ook maar reclame voor de zondagse thematrainingen die we in oktober starten, maar ’t is nie om te komen ‘mooschen’ he, ook daar geldt dat inzet nodig is om op termijn een mooi resultaat te halen” . Het is bij deze dus gebeurd.
Lees meer ...
Kennismakings- en vriendjesdagen in september 2023 (25/08/2023)
Wil je uitproberen of volleybal iets voor jou is? Welkom op 6, 13, 20 en/of 27 september!
Lees meer ...
We zijn terug... (10/08/2023)
Vandaag verdient (niet alleen de zon maar ook) onze webmaster Jan Van Meirvenne jullie duimpje.
Jan is een 'master' in rare talen zoals html, javaScript, SQL en gekuist West-Vlaams 😊, met een niet-aflatende passie voor het digitale (en volleybal).
Lees meer ...
Leonard Vankemmel  (15/07/2023)
Op 8 juli 2023 mochten Jasmine Froyman en Emile vankemmel (RP A) hun zoontje Leonard verwelkomen. Een dikke proficiat aan het jonge paar!
Lees meer ...
“volleybalkneepjes-kamp/stage” voor beginnende volleybalspelers (9-13 jaar) (09/07/2023)
Ben (of Ken) je een jongeman tussen 9 en 13 jaar en wil je (hij) ontdekken of volleybal iets voor jou (hem) is? Dat kan!
Op 16, 17 en 18 augustus 2023 (telkens van 9 tot 12) leert (onze U15-trainer) Dries de belangrijkste kneepjes en bewegingen aan die je nodig hebt voor deze mooie sport. Je traint in een kleine groep, samen met enkele jongens die recent zijn opgestart.
Ben je er graag bij? Geef dan (vooraf) een seintje aan trainer Dries via driesvitse@hotmail.com of aan voorzitter Guy via voorzitter@roepovo.be.
Lees meer ...
Maak kennis met volleybal (6-9 jarigen) (20/06/2023)
Jonge mannen tussen 6 en 9 jaar die willen kennis maken met volleybal? Wees welkom op ons kampje op 16-17 en 18 augustus, telkens van 9u tot 12u)! Geef een seintje aan (ondersteunend) trainer Luc Dedeyne via lucdedeyne107@gmail.com of aan voorzitter Guy via voorzitter@roepovo.be.
Lees meer ...
Save the dates! (12/06/2023)
Hierbij alvast enkele belangrijke data voor in jullie agenda!
November 2023: wijnverkoop
3 december 2023: Roepovo’s Steakfestijn
22 december 2023: Time Out-Quiz
24 februari 2024: kaasbollenverkoop
28 april 2024: Roepovo’s ontbijt
Lees meer ...
Roepovo, in ’t land van Poperinge… (30/05/2023)
Gezien onze (grens)ligging nemen weinig ‘vrimde’ plokkers een hommeldreve wanneer ze een ambitieuze herenvolleybalploeg zoeken. Ze weten niet wat ze laten liggen 😊.
Eigenlijk mogen we best fier zijn dat sportievelingen (én trainers) ‘ut de streke’ ons ‘hommelhof’ jarenlang trouw zijn en onze seniorploegen hierdoor bijna uitsluitend door eigen ‘hopperanken’ bemand worden.
Lees meer ...
Nog 5 kennismakingsdagen in mei 2023 (24/04/2023)
Zo, de competitie zit erop… elk team, van ‘up toet nere’ behaalde mooie resultaten (naast tonnen spelvreugde 😊). De komende weken maken de U15 en U17 kennis met hun ‘nieuwe’ trainer voor ze half mei even de pauzeknop indrukken en tijd maken voor ‘hiernaast’-activiteiten.
De jongens van de volleybalschool krijgen er maar niet genoeg van en gaan nog door tot 31 mei. Ze verwelkomen graag nog nieuwe gezichten en dus zijn er op 3, 10, 17, 24 en 31 mei ‘megacoole’ kennismakingsdagen voor (bijna) 6 tot 9 jarigen!
Lees meer ...
Trainersnieuws seizoen 2023-2024 (17/04/2023)
We zijn ondertussen de laatste competitieweek ingerold. Hoog tijd voor wat trainersnieuws dus.
Trainers spenderen heel wat van hun tijd aan het voorbereiden, geven en analyseren van trainingen en wedstrijden. Hiernaast hebben ze ook een job, een vriendin of gezin, studeren en sporten ze zelf, volgen ze opleidingen en bijscholingen.
Lees meer ...
Roepovo's ontbijt op 30 april 2023 (21/03/2023)
Op zondag 30 april organiseert Roepovo Poperinge zijn ontbijt ten voordele van de jeugdwerking.
Prijs : € 15 voor een volwassene en € 9 voor een kinderpakket.
Pakketten worden thuis geleverd of kunnen opgehaald worden tussen 7.30 en 9.30 uur aan de cafetaria van de sporthal te Poperinge.
De thuislevering kan gebeuren in Poperinge en deelgemeenten, Vlamertinge, Heuvelland en Vleteren.
Bestellen kan tot en met zondag 23 april via dhooghe.gilles@telenet.be of scan de QR-code op de folder en vul het bestelformulier in.
Lees meer ...
Gans april gratis kennismakings-en vriendjesdagen ! (21/03/2023)
Gratis kennismakings-en vriendjesdagen voor wie eens wil uitproberen of VOLLEYBAL iets voor hem is.
Lees meer ...

2024 - Roepovo Poperinge - Privacy Policy