pathinfo : http_referer : refencoded: googlesearch htmlfrontmatter v2attach 0 dit seizoen : 2024-2025 host : www.roepovo.be:8080nl
Krantenartikels
Dries Sergier keert terug naar de basis bij Roepovo C. (Krant van West-Vlaanderen 08/12/2023)
Bij RP C werken ze hard aan body en power 💪💪
Lees meer ...
Elias Decadt waarschuwt... (Krant van West-Vlaanderen 03/03/2023)
Lees meer ...
Marc Van Criekinge en Roepovo Poperinge laten na 9 op 12 degradatiestrijd (definitief?) achter zich: “Zonder druk genieten van topaffiche tegen Kalken” (Het Nieuwsblad 16/2/23 - Timmy Vanecke  17/02/2023)
Roepovo Poperinge smeerde de B-ploeg van VT Marke-Webis een zware 0-3-nederlaag aan en lijkt de degradatiezone definitief achter zich te laten. Coach Marc Van Criekinge pakte met zijn ploeg na Nieuwjaar een mooie 9 op 12 en kijkt uit naar de confrontatie met titelpretendent Kalken van komende zaterdag.
Marke-Webis B kwam vorig weekend niet op volle sterkte aan de opslag. Poperinge toonde geen genade en liet de thuisploeg alle hoeken van de zaal zien. “Los van hoe de thuisploeg zich presenteerde, leverden wij een complete prestatie af”, klinkt coach Marc Van Criekinge trots. “Met onze opslagdruk deden we Marke-Webis pijn en ook onze verdediging stond pal. We kwamen nooit in de problemen en pakten de drie punten oververdiend mee naar Poperinge.”
Roepovo verkeerde in de heenronde even in acute degradatienood, maar met drie overwinningen in vier matchen is de kloof met Ertvelde-Evergem, voorlaatste in de stand, intussen gegroeid tot zes punten. “We mogen met een min of meer geruststellend gevoel de rest van de competitie afwerken”, gaat Marc Van Criekinge verder. “Op onze lauweren rusten is evenwel niet aan de orde, want in deze reeks kan de situatie snel veranderen. We spelen op de slotspeeldag nog een rechtstreeks duel met Ertvelde-Evergem. Belangrijk is dat we dan al zeker zijn van het behoud.”
Zaterdag ontvangt Roepovo met Kalken één van de titelfavorieten. Van Criekinge gaat zonder de minste druk op zoek naar een stunt. “De Oost-Vlamingen zijn overduidelijk één van de sterkste ploegen uit de reeks. Vorig weekend wonnen ze nog droog met 3-0 tegen leider Gent. Het wordt voor ons in elk geval een mooie waardemeter. We zullen het hen zo lastig mogelijk proberen te maken en tegelijk ook genieten van zo’n topmatch voor onze thuissupporters.”
Lees meer ...
Zespuntenmatch voor Roepovo A (Het Nieuwsblad 10.11.2022 door Timmy Vanecke 10/11/2022)
Lander Houwen staat in Doornik voor nieuwe zespuntenmatch met Roepovo Poperinge: “Er volle bak invliegen en eerste zege boeken”
Een week na de 2-3-nederlaag tegen Knack Roeselare C komt er voor Roepovo Poperinge al vroeg op het seizoen een nieuwe zespuntenmatch aan. Tegen rode lantaarn Doornik moet er absoluut gewonnen worden om de degradatiezorgen af te wenden. Kapitein Lander Houwen ziet hoe het niveau bij Roepovo na de desastreuze competitiestart in stijgende lijn gaat.
Met een 2 op 18 op de teller is het voor Roepovo Poperinge zaak om zondag een nieuwe nederlaag te vermijden. Zeker nu de uitmatch bij hekkensluiter Doornik op het programma staat. Kapitein Lander Houwen rekent op een heropstanding van zijn ploeg. “Eigenlijk moesten we in de thuismatch tegen Knack Roeselare C al onze eerste driepunter van het seizoen gepakt hebben. We speelden onze beste wedstrijd tot dusver, maar konden dat niet omzetten in de overwinning. Tegen een ploeg met heel veel jong talent toonden we wel dat ons niveau in stijgende lijn gaat. Dat gevoel moeten we meenemen naar de zespuntenmatch van zondag.”
De verplaatsing naar Doornik levert best drie punten op om wat ademruimte in het klassement te creëren en vooral een intense degradatiestrijd te ontlopen. “Als we nog een rol van betekenis willen spelen in deze reeks, moeten we de drie punten mee naar Poperinge nemen”, beseft Houwen. “Doornik is wel een ploeg die we totaal niet kennen. Dat zij puntenloos laatste staan, mag ons evenwel niet verleiden om de Henegouwers te onderschatten. Een verplaatsing op zondag zijn we niet gewoon, maar we moeten er volle bak invliegen en de drie punten pakken.”
Lander Houwen is al een vijftal jaar de vaste kapitein bij Roepovo Poperinge en wil degradatie naar de provinciale reeksen absoluut vermijden. “Als het zo uitdraait, zullen we ons daarbij neerleggen, maar liefst blijven we natuurlijk in derde nationale. We hebben de voorbije jaren al voldoende bewezen dat we onze plaats hebben in deze reeks. Onze ploeg is niet veranderd en het zou me dan ook verbazen moesten we binnenkort geen reeks kunnen neerzetten. In de voorbereiding hebben we meermaals bewezen dat we ploegen uit onze reeks kunnen kloppen, nu moeten we het ook maar eens in de competitie laten zien.”
Lees meer ...
Marc Van Criekinge nam bij Roepovo de fakkel over van Xavier Melsens: “We voelen geen druk voor de komst van Bredene” (Het Nieuwsblad 6 oktober 2022 door Timmy Vanecke 06/10/2022)
De 1 op 6 uit de eerste twee matchen van de competitie zorgt allerminst voor bezorgde blikken bij Roepovo Poperinge. Integendeel, nieuwe coach Marc Van Criekinge looft het geleverde spel van zijn troepen en kijkt met een intussen weer topfitte kern met veel vertrouwen uit naar de thuismatch tegen Bredene.
De nederlagen tegen Waasland Kruibeke en Felco Gavere maken dat Roepovo Poperinge onderaan bengelt. “Naar het klassement kijken wij niet, want evengoed hadden we 6 op 6 gepakt”, wijst coach Marc Van Criekinge op het vertekende beeld in de rangschikking. “Op de eerste speeldag trokken we met amper acht spelers richting Kruibeke, en nog kwamen we bijna 0-2 voor. Vanaf de derde set woog de vermoeidheid door, mijn spelers hadden immers ook al de reservenmatch moeten spelen.
Vorige week kwamen we thuis tegen een sterk Gavere 2-1 voor in sets, maar ook toen konden we het niet afmaken. Om maar duidelijk te maken dat je onze zogezegd ‘gemiste start’ met een korreltje zout moet nemen.”
De Hoppeplukkers krijgen zaterdag in de thuismatch tegen hekkensluiter Bredene een uitgelezen kans om de eerste overwinning van het seizoen te pakken en een flink stuk op te schuiven in het klassement. “Bredene pakte nog maar één set en zo lijkt het een match te worden waarin we de drie punten moeten pakken”, gaat de Provenaar verder. “Druk voelen we weliswaar niet, hoor. Met onze attitude en kwaliteiten mogen we met veel vertrouwen naar die match toeleven. Onze ambitie is om ergens halverwege het peloton te eindigen, met als het kan hier en daar een uitschieter. Onze enige bezorgdheid is de toch wel krappe kern. Als er enkele spelers tegelijk zouden uitvallen, kan het wel lastig worden.”
Doorstroming van jongeren
De 58-jarige Marc Van Criekinge nam de fakkel bij Roepovo over van Xavier Melsens, die een punt achter zijn loopbaan zette. De voorbije jaren viel hij al meer dan eens in voor zijn voorganger, van een aanpassingsperiode was dus weinig sprake. “Ik was vorig jaar en ook het jaar voordien al heel erg betrokken bij de groep. Het verschil is dat ik nu volledig mijn eigen accenten kan leggen. Zo wil ik graag tijd en moeite in blessurepreventie steken. Een andere belangrijke pijler is de doorstroming van de youngsters. We hebben dit seizoen Rune Samyn, Emile Vankemmel en Siebe Decoene bij onze groep gehaald. Zij schoven door vanuit de B-ploeg, een bewijs dat er voor jong talent met de juiste mentaliteit kansen zijn om van een hoger niveau te proeven.”
Lees meer ...
Roepovo heeft een nieuwe voorzitter. (Krant van West-Vlaanderen 29/07/2022)
De 45-jarige Guy Beugnies neemt vanaf komend seizoen de voorzittersrol bij Roepovo Poperinge op zich.
Lees meer ...
Lander Houwen (Roepovo Poperinge A): “Zonder druk op zoek naar stuntzege” (Nieuwsblad 03/03/2022)
Roepovo pakte vorig weekend vlot de drie punten bij VC Baudour. Zaterdag wacht de verplaatsing naar titelkandidaat Olva Brugge.
“We hebben nooit de controle over de wedstrijd verloren”, blikt kapitein Lander Houwen terug. “We maakten wel nog iets te veel onnodige fouten, maar lieten ons voor de rest niet in de problemen brengen. Zo klimmen we naar de zevende plaats en zijn we definitief uit de gevarenzone. Met onze kwaliteiten mogen we in deze reeks nooit in de problemen komen en dat hebben we na Nieuwjaar bewezen. Tegen Olva Brugge hebben we zaterdag niks te verliezen. We kunnen zonder druk op zoek gaan naar een stuntzege.”
Afscheidstoer (Het Nieuwsblad 16/02/2022)
Lees meer ...
Xavier neemt na dit seizoen afscheid als volleybalcoach (KW 18/02/2022)
Lees meer ...
Roepovo-voorzitter Bert Surmont over afgelaste trainingen en blessurelast: “Dat ik soms nog meespeel vinden mijn knieën niet zo fijn” (KV 23/12/2021)
Bert Surmont is voorzitter van Roepovo, coach van Roepovo B, en soms nog speler. Dat laatste noodgedwongen, wegens de blessurelast in zijn club. Heel vervelend, maar nog vervelender is dat er te weinig spelers kunnen komen trainen.
Roepovo B nestelt zich dit seizoen in de middenmoot van het klassement in Promo 2. Volgens Surmont is er veel meer mogelijk.
“Eigenlijk staan we onder onze waarde geklasseerd. Als je ziet dat we over een mooie mix van talentvolle jongeren en spelers met ervaring beschikken, moeten we eigenlijk minstens in de top vijf staan. We hebben in sommige wedstrijden al getoond dat we over veel potentieel beschikken.”
“Maar het steeds terugkerende probleem is dat we op training met te weinig spelers zijn. Om het maximum uit de groep te kunnen halen moet je zeker twee keer per week op volle sterkte kunnen trainen. De voorbije weken hebben we zelfs de trainingen op dinsdag moeten afgelasten, omdat we slechts met een viertal spelers waren. Ik begrijp wel dat de combinatie met de studies of het werk niet evident is. Ik merk dezelfde tendens bij andere ploegen en dat vind ik jammer.”
“Bovendien beschikken we door blessurelast over slechts één spelverdeler, wat maakt dat ik op 48-jarige leeftijd soms nog eens mijn
opwachting maak. Ik haal er wel plezier uit, en het is ook goed om de binding met de spelersgroep te houden, maar mijn knieën denken
daar jammer genoeg anders over”, lacht Surmont.
De voorzitter wil ook nog eens zijn licht laten schijnen over de impact van de corona-impasse op zijn club. “We zijn een gezonde club, maar we zijn al veel inkomsten misgelopen. Ook dit jaar moeten we bijvoorbeeld ons eetfestijn weer afgelasten. Ik hoor ook bij andere
clubs dat corona nog steeds zijn sporen nalaat, en we zijn nog niet aan het einde van deze donkere periode.”
“Dat we nu al weer een tijdje zonder supporters moeten volleyballen, maakt de beleving ook volledig anders. Livestreams zijn toch niet
hetzelfde. We zijn wel blij dat we – in tegenstelling tot vorig seizoen – kunnen blijven volleyballen, maar er zijn elke week ploegen die
ofwel gehavend aan de opslag komen, ofwel de match moeten laten uitstellen. In die zin vond ik de beslissing van de basketbalbond om
de competitie een maand stil te leggen nog niet zo slecht.” (TVI)
Lees meer ...
Lowie en RPA dromen even van stunt ( 22/12/2021)
Lees meer ...
Lowie en RPA dromen even van stunt ( 22/12/2021)
Mooie winst van U13 ( 17/12/2021)
Lees meer ...
Afscheid in mineur ( 15/12/2021)
Lees meer ...
Hopen op volle zaal tijdens laatste wedstrijd (Krant van West-Vlaanderen 11/12/2021)
Lees meer ...
RPA gaat nipt onderuit bij leider Kalken (Nieuwsblad 11/10/2021)
Roepovo kwam gehavend aan de opslag, maar dat liet zich in tegenstelling tot de voorbije weken niet blijken tijdens de wedstrijd. Poperinge won een zenuwslopende eerste set met 26-28. Een gelijkaardig spelbeeld in sets twee en drie, waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok. In de vierde set was het vat af voor Roepovo, dat tegen de leider minstens een punt had verdiend.
Trainer Xavier doet er nog een jaartje bij (Wekelijks Nieuws 05/03/2021)
Lees meer ...
Roepovo stunt tegen Marke Webis ( 08/10/2020)
Lees meer ...
RPA toon ware gelaat (HLN 03/03/2020)
Lees meer ...
Kan RPA stunten tegen leider (HLN 28/02/2020)
Lees meer ...
Collectieve offday bij RPA ( 18/02/2020)
Lees meer ...
RPA heeft zijn vel duur verkocht (HLN 03/02/2020)
Lees meer ...
Voorbeschouwing bekerwedstrijd RPA (HLN 01/02/2020)
Lees meer ...
Eerste uitzege voor RPA (HLN 14/01/2020)
Lees meer ...
RPA opnieuw te sterk voor Ruddervoorde (HLN 16/12/2019)
Lees meer ...
RPA heeft iets goed te maken (HLN 13/12/2019)
Lees meer ...
RPB verliest nipt de topper in 2e provinciale (HLN 03/12/2019)
Lees meer ...
RPA wilt eerste uitzege (HLN 30/11/2019)
Lees meer ...
Julian denkt al een beetje aan de titel (HLN 28/11/2019)
Lees meer ...
Thuis kan RPA iets meer (HLN 21/11/2019)
Lees meer ...
RPA mikt hoger dan 7e stek (HLN 15/11/2019)
Lees meer ...
RPA biedt leider sterke weerstand (HLN 12/11/2019)
Lees meer ...
RPA wilt ook op verplaatsing hun beste niveau halen (HLN 08/11/2019)
Lees meer ...
Moeilijke opdracht voor RPB in Beker van West-Vlaanderen (HLN 25/10/2019)
Lees meer ...
RPA moet foutenlast beperken (HLN 10/10/2019)
Lees meer ...
RPA neemt goede start (HLN 04/10/2019)
Lees meer ...
Trainer Xavier heeft er alle vertrouwen in (HLN 26/09/2019)
Lees meer ...
Ons jong RPC-team start met een bekerwedstrijd (HLN 30/08/2019)
NICK NOTREDAME - ROEPOVO POPERINGE C
«Progressie maken dit seizoen
Lees meer ...
Sterke weken van RPA (HLN 29/03/2019)
Lees meer ...
Sterke wedstrijd van RPA (HLN 12/03/2019)
Lees meer ...
Belangrijke zege voor Roepovo A (HLN 26/02/2019)
Lees meer ...
Trainer heeft vertrouwen in de toekomst (HLN 29/01/2019)
Lees meer ...
RPA op zoek naar bonuspunten bij Packo Zedelgem (HLN 11/01/2019)
Lees meer ...
RPA staat mentaal stuk sterker (HLN 20/12/2018)
Lees meer ...
Lander vol vertrouwen (HLN 07/12/2018)
Lees meer ...
De winnaarsmentaliteit van RPA (HLN 04/12/2018)
Lees meer ...
Ferme opsteker voor RPA in bekerwedstrijd (HLN 23/10/2018)
Lees meer ...
Verslag Tievolley Tielt - RPA (HLN 15/10/2018)
Lees meer ...
Hermes (euh Herman) staat op scherp (HLN 12/10/2018)
Lees meer ...
RPB: Goede start achter de rug (HLN 09/10/2018)
Lees meer ...
Youngster Mathias Beddeleem strijdvaardig (HLN 05/10/2018)
Lees meer ...
Nabeschouwing RPA - Packo Zedelgem (HLN 27/09/2018)
Lees meer ...
Michel wil ambitie wijzigen van behoud naar plaats in top vier (HNB 21/12/2017)
Lees meer ...
Erbarmelijkste start van het seizoen, aldus Lander (HNB 06/12/2017)
Lees meer ...
Verdiende overwinning van RPA in Denderhoutem (HLN 22/11/2017)
Lees meer ...
Het jonge groen-witte heir. (Het Laatste Nieuws 26/10/2017)
Lees meer ...
Voorbeschouwingen van The Green One (Het Laatste Nieuws 28/09/2017)
Lees meer ...
Lander bekijkt het filosofisch (Het Laatste Nieuws 31/10/2017)
Lees meer ...
Roepovo zet de puntjes op de i (HLN 16/10/2017)
Lees meer ...
Voorbeschouwing VKT Torhout-RPB (Het Laatste Nieuws 29/09/2017)
Dries aan het woord ...
Lees meer ...
Voorbeschouwing Stekene-RPA (Het Laatste Nieuws 29/09/2017)
Lander blikt vooruit ...
Lees meer ...
Voorbeschouwing RPA-Kruikenburg (Het Laatste Nieuws 23/09/2017)
Lees meer ...
Waar is de tijd van Andy Vandenbussche (RPA)? (Het Wekelijks Nieuws 22/09/2017)
Lees meer ...
Weer punten voor RPB? (Het Laatste Nieuws 22/09/2017)
Lees meer ...
Ook Lander zag een sterke start van Roepovo A (Nieuwsblad 21/09/2017)
Lees meer ...
De nuchtere kijk van Michel (in volle Hoppefeestweekend dan nog wel) (Het Laatste Nieuws 19/9/2017)
Lees meer ...
U13 wéééral in de krant !! (Het Wekelijks Nieuws 14/04/2017)
Lees meer ...
RPA dankt zijn zege aan het jonge U13-heir!! (Het Laatste Nieuws 12/04/2017)
Lees meer ...
Toch enige ontgoocheling bij RPC. (Het Wekelijks Nieuws 07/04/2017)
Lees meer ...
Groen-witte invasie in de krant ... (Het Laatste Nieuws 15/03/2017)
Lees meer ...
Halve finale RPB-Rokavo had niet de gewenste spankracht. (Het Wekelijks Nieuws 10/03/2017)
Lees meer ...
Loppem - RPA: spektakelstuk met rode kaart. (Het Wekelijks Nieuws 03/03/2017)
Lees meer ...
By all means !! (Het Laatste Nieuws 03/03/2017)
Lees meer ...
U13 krijgt aandacht van de pers aan de vooravond van hun halve bekerfinale. (Het Laatste Nieuws 01/03/2017)
Lees meer ...
Viva de Mapavo's !! (Het Wekelijks Nieuws 24/02/2017)
Lees meer ...
The one and only RPB-captain speaks ... (Het Laatste Nieuws 24/02/2017)
Lees meer ...
U9 haalt de krantenkoppen !!! (Het Laatste Nieuws 22/02/2017)
Lees meer ...
Thijs zoals we 'm kennen: streng voor zichzelf !! (Het Laatste Nieuws 21/02/2017)
Lees meer ...
Ervaren en ambitieus. (Het Wekelijks Nieuws 09/02/2017)
Lees meer ...
Veelvuldige bierbons (Nieuwsblad en HLN 07/02/2017)
Bijzondere prestaties verantwoorden rijkelijke bedeling van bierbons !!
Lees meer ...
Lander en Co willen nog paar plaatsen klimmen (Nieuwsblad 02/02/2017)
Lees meer ...
Hupaah, Cadtn met ambities !! (Het Wekelijks Nieuws 27/01/2017)
Lees meer ...
Onverwachte overwinning van RPA, aldus Michel (HLN 24/01/2017)
Lees meer ...
Michel ziet verzachtende omstandigheden voor het verlies van RPA (Nieuwsblad 19/01/2017)
Lees meer ...
U15 haalt de krantenkoppen ... (Het Laatste Nieuws 19/01/2017)
Lees meer ...
Roepovo .... zet tegenspelers onder druk. (Het Laatste Nieuws 13/01/2017)
Lees meer ...
Hij denkt, dus hij is ... (Het Wekelijks Nieuws 16/12/2016)
Lees meer ...
Robbe bevestigt: Roepovo forever! (Het Wekelijks Nieuws 09/12/2016)
Lees meer ...
RPA behaalt vlotte zegen (Het Laatste Nieuws 06/12/2016)
Lees meer ...
Le retour du grand blond (Het Wekelijks Nieuws 02/12/2016)
Lees meer ...
Michel is op zijn hoede (Het Laatste Nieuws 02/12/2016)
Lees meer ...
RPB in de flow (Het Laatste Nieuws 02/12/2016)
Lees meer ...
RPA RAP content (Het Laatste Nieuws 29/11/2016)
Lees meer ...
Nick, Patrick, et les autres. (Het Wekelijks Nieuws 25/11/2016)
Ook de gasten van de U13B halen de krant ...
Lees meer ...
Vlotte zege voor RPA tegen Knack (Het Laatste Nieuws 22/11/2016)
Roepovo Poperinge heeft afgelopen zaterdag een overtuigende 3-0 zege behaald tegen Knack Roeselare B. Poperinge klimt zo naar een vierde stek in het klassement.
Lees meer ...
Thomas naar Roepovo C ... !? (Het Wekelijks Nieuws 18/11/2016)
Lees meer ...
U13 in de krant (Het Laatste Nieuws 16/11/2016)
Lees meer ...
Michel imponeert met torenhoog blok. (Het Laatste Nieuws 15/11/2016)
Lees meer ...
Offday tegen Loppem (Het Wekelijks Nieuws 14/11/2016)
Lees meer ...
Met veel vraagtekens aan het seizoen begonnen, aldus Thijs (Nieuwsblad 03/11/2016)
Lees meer ...
Analyse vanuit het achterveld. (Het Wekelijks Nieuws 28/10/2016)
Lees meer ...
Voorbeschouwingen bij de match van RPA op Webis (Het Laatste Nieuws 07/10/2016)
Lees meer ...
Het trainerschap bevalt Mathias enorm. (Het Wekelijks Nieuws 07/10/2016)
Lees meer ...
Voorbeschouwingen (Het Laatste Nieuws 30/09/2016)
Lees meer ...
RPA verrast niet alleen de tegenstander ... (Het Wekelijks Nieuws 24/09/2016)
Lees meer ...
Jonathan loodst RPA naar winst tegen Hemelveerdegem (Nieuwsblad 22/09/2016)
Lees meer ...
RPA met beperkte kern aan de start van de competitie (Het Laatste Nieuws 17/09/2016)
Lees meer ...
Liefde is ... samen de beslissingen nemen. (Het Wekelijks Nieuws 16/09/2016)
Lees meer ...
Roepovo in de kijker in Volley Special (Het Wekelijks Nieuws 09/09/2016)
Lees meer ...

2024 - Roepovo Poperinge - Privacy Policy